ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 16:59

Holingsvorth: Tarihe geçtiğim için mutluyum


UMMC Ekaterinburg’la Kadınlar Euroleague Şampiyonluğu’na ulaşan A Milli Kadın Takımı oyuncumuz Kuanitra Holingsvorth, şampiyonluk sonrasında ilk kez konuştu.

18-24 Mart tarihleri arasında Rusya’nın Ekaterinburg şehrinde düzenlenen ve ev sahibi ekip UMMC Ekaterinburg’un final maçında Fenerbahçe’yi yenerek şampiyonluğa ulaştığı Kadınlar Euroleague Sekizli Finalleri’ni değerlendirdi. A Milli Kadın Takımı oyuncularından Kuanitra Holingsvorth, bunu başaran Türkiye pasaportlu ilk oyuncu olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

UMMC Ekaterinburg’un bu seneki kadrosunda yer aldığı için çok şanslı olduğunu dile getiren Holingsvorth, “İlk kez yer aldığım Kadınlar Euroleague Sekizli Finalleri’nde şampiyonluk yaşamış olmam gerçekten inanılmazdı. Bu sene fazlasıyla maça çıktım ve burada da tecrübe kazandım. Takıma iyi adapte olduğumu düşünüyorum. Sekizli finallerin bizim ev sahipliğimizde olması da ayrıca iyi oldu. Önemli bir taraftar desteği avantajımız oldu.” dedi.

Finalde karşılaştıkları Fenerbahçe’nin yıllardır Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olduğunun altını çizen Kuanitra, “Onlara karşı kazanmak hiç de kolay değil. Kesinlikle çok önemli bir kadro derinlikleri var ve herkes tarafından saygı duyulan bir kulüp. Final maçındaki fark bir gösterge değil. Fakat şunu söylemeliyim ki biz de bütün bir sene bunun için hazırlandık. Tam anlamıyla Avrupa Şampiyonu olabilmek için kilitlenmiştik ve sonunda kazanarak hedefimize ulaştık.” şeklinde konuştu.

“TBF BANA BU ŞANSI VERMEMİŞ OLSAYDI…”

Türkiye pasaportuyla Kadınlar Euroleague Şampiyonu olan ilk oyuncu olarak da tarihe geçen Kuanitra Holingsvorth, “Bunu başardığım için de ayrıca mutluyum. Türkiye’deki insanları sevindirebildiysem ne mutlu bana. Geçen sene Türkiye Basketbol Federasyonu bana şans vermemiş olsaydı bunların hiçbiri olmazdı. Türk vatandaşlığına geçip Türkiye formasını taşımak benim adıma gurur verici. Geçen yaz, milli takımda oynamak bana özgüven kazandırdı ve ekip halinde elde etmiş olduğumuz başarılar bireysel anlamda da kariyerime etki etti. Doğru yolda ilerlemeye devam edeceğim.” dedi.

Son olarak bu yaz düzenlenecek olan Kadınlar EuroBasket 2013 ve A Milli Kadın Takımı için de yorumda bulunan Kuanitra Holingsvorth, “Avrupa Şampiyonası için şimdiden çok heyecanlıyım. Geçen sene elde ettiğimiz Olimpiyat 5.’liği sonrası takım halinde fazlasıyla tecrübe ve güven kazandık. Yeniden milli takıma katılıp bir hedef doğrultusunda ilerlemek için sabırsızlanıyorum. Takip ettiğim kadarıyla tüm takım arkadaşlarım iyi bir sezon geçirdi. Aramıza katılacak yeni ve genç oyuncularla da yine çok güçlü bir takım olacağımıza güvenim tam. Mayıs ayında hazırlıklara başlayıp yeniden o ekip ruhunu sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER