ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Şubat 2013 Çarşamba 23:39

Hidayet Türkoğlu'na doping şoku

Hidayet Türkoğluna doping şoku

Hidayet Türkoğlu'nun doping yaptığı gerekçesiyle 20 maç ceza aldı.


Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun doping yaptığı gerekçesiyle 20 maç ceza aldığı bildirildi.

NBA'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Orlando Magic'de forma giyen Türkoğlu'nun ''methenolone'' yasaklı maddesini kullandığının tespit edildiği ve 20 maç ceza aldığı kaydedildi.

Türkoğlu'nun cezasının bu gece takımı Orlando Magic'in Atlanta Hawks ile yonayacağı maçtan itibaren başlayacağı belirtildi.

TÜRKOĞLU'NDAN DOPİNG AÇIKLAMASI

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, ''Geçen yaz Türkiye'ye dönerken, antrenörümün omuzumdaki sakatlığın daha çabuk iyileşmesi için verdiği almıştım. Bu ilaçların yasaklı madde içerdiğini bilmiyordum'' dedi.

NBA takımlarından Orlando Magic'de forma giyen Türkolu, yasaklı madde kullanarak doping yaptığı gerekçesiyle 20 maç ceza almasının ardından, takımının resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Geçen yaz Türkiye'ye dönerken, antrenörümün omuzumdaki sakatlığın daha çabuk iyileşmesi için verdiği almıştım. Bu ilaçların yasaklı madde içerdiğini bilmiyordum. İlaçları kullanmadan önce yasaklı madde içerip içermediğini kontrol etmedim'' diye konuştu.

''Vücuduma giren maddelerin tüm sorumluluğunu üstüme alıyorum'' diyen Türkoğlu, şöyle devam etti:

''Bu tamamen benim hatam. Takımım ve lig organizasyonundan, takım arkadaşlarımdan ve Orlando Magic taraftarlarından özür diliyorum. Biliyorum, birçok insanı hayal kırıklığına uğrattım. Hatam için gerçekten çok üzgünüm.''

Sitede ayrıca Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan'ın da açıklamalarına yer verildi.

Hennigan açıklamasında, ''Hidayet bilmeden yasaklı madde kullandı. NBA listesinde 125 yasaklı madde var ve oyuncularımızı bu maddelerle ilgili eğitmek için uzun süreler harcıyoruz ve harcamaya da devam edeceğiz. Bunun istenmeden yapılan bir hata olduğuna eminiz'' ifadesini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER