ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 17:18

'Herkes kendi evinin bahçesini temizleyecek'

Herkes kendi evinin bahçesini temizleyecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kulüpler Birliği toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Kulüpler Birliği, İstanbul'da Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Orman, Beşiktaş'ın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Orman, kulüplerin sorunlarını kendi içlerinde çözmesi gerektiğini vurgulayarak,"Herkes kendi evinin bahçesini temizleyecek. Futbolcuların çoraplarına reklam alınması talebi vardı. Bizim böyle bir anlaşma gerçekleştirme durumumuz var. Toplantıda bu madde kabul edildi." dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün ikinci yarıda maçlarını nerede oynayacağı konusunda sıkıntıların bulunduğunu ifade eden Başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TFF'nin takımların hangi statta maçlarını oynayacağını bildirme zorunluğu var. Bu zorunluluğun bizim takımımız için istisna edilmesi konusunda da bir tavsiye kararı alındı. Talep federasyona iletilecek. Yapılacak görüşmeler sonunda yeni durum ortaya çıkacak. İstanbul Başakşehir kulübü ve Göksel Gümüşdağ bize çok yardımcı oldu. Onlardan Allah razı olsun. Saha zeminlerinin bozulmaması halinde yardımcı olmaya devam edeceklerini söylediler. Dost dostu belaya sokmaz. Kendi işimizi görürken başka bir kulübü sıkıntıya sokmak istemeyiz. Şimdiden şurada oynayacağız diye bir açıklama yapmak doğru olmaz. İlk yarı bitsin sahaların bakımları yapılsın. İkinci yarı başlarken açıklarız." ifadelerini kullandı.

Fikret Orman, Türkiye Kupası'nda Veli Kavlak'ın rakibinin görmüş olduğu kırmızı kartı iptal ettirmesiyle ilgili olarak da "110 yıllık dostlukları olan camialarız. İyi ilişkilerimiz devam edecektir. Kulüpleri yönetenlerin camialar arasındaki ilişkilere dikkat etmeleri gerekir. Biz oyuncularımıza şerefinle oyna hakkınla kazan diyoruz. Bunun en güzel örneğini Veli Kavlak göstermiştir. Kırmızı kart çıkabilir ve maçı kazanbilirdik ama şu an ortaya çıkan durumdan daha memnunuz. Ben ve arkadaşlarım kulüpler arası ilişkiye dikkat ediyoruz. Aynı özeni rakiplerimizden de bekliyoruz. Aksi bir durum ortaya çıktığında üzüntümüzü belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

"TAKIMLARIN LİGDE Kİ DURUMLARIN DERBİLERDE ÖNEMİ YOKTUR" 

Süper Lig'in 16. haftasında 4 Ocak Pazar günü karşılaşacakları Galatasaray derbisine de değinen Başkan Orman şunları söyledi:

"Derbilerin kendine has hikayeleri vardır. Galatasaray ile yüzlerce kez maç yaptık. Kazanmak da var kaybetmek de. Takımların ligdeki durumların derbilerde önemi yoktur. Daha maça 10 gün var. İnşallah Beşiktaş yeni yıla hayırlı bir şekilde girer. Diğer takımlara da hayırlı bir yıl diliyoruz. Maça çıkacağız, ondan sonrasını futbolcular yapacak."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER