ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 13:26

Henrique: Burak'la oynamak çok öğreticiydi

Henrique: Burakla oynamak çok öğreticiydi

Trabzonspor'un yıldızı Henrique, Burak Yılmaz'a övgüler yağdırdı.


Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Paolo Henrique, giderek artan performansının özgüvenle ilgili olduğunu belirterek, "Hoca bana çok yüksek özgüven veriyor. Takım arkadaşlarım da özgüvenimi yüksek tutabilmem için elinden geleni yapıyor" dedi.

Trabzonspor'un son haftalarda yükselen form grafiği ile dikkati çeken Brezilyalı forvet oyuncusu Paolo Henrique, sabah antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trabzonspor'a geleli iki yıl olduğunu belirten Henrique, şunları söyledi:

"Dönem dönem çok verimsiz, çok olumsuz performanslarım olduğunu kabul ediyorum. Ama bu sezonun bu son bölümünde, son birkaç haftada verimli oynamaya başladığımı düşünüyorum. Süreklilik yakalarsam bu performans daha da üst bir noktaya gelecek."

"TAKIM İYİYE GİTTİĞİNDE BEN DE FAZLA GOL ATACAĞIM"
Henrique, "Ligin en az gol atan forvetlerinden biri olduğun için kendini suçlu hissediyor musun?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
"Üzüntüm ve kırgınlığım kendimle değil takımın durumuyla ilgili. Takımın durumu beni üzdü. Takımı bu durumdan bir an önce çıkaramadığımız, alt sıralara bu kadar yakın olmasına sebep olduğumuz için üzgünüm. Zaten takım iyiye gittiğinde ben de daha fazla gol atacağım. Bu birbiriyle bağlantılı. Bunu bir an önce başarabilmek için çalışmaya devam ediyoruz."

"BURAK'LA OYNAMAK ÇOK ÖĞRETİCİYDİ"
Geçen sezon birlikte forma giydiği Burak Yılmaz'la ilgili düşüncelerini de anlatan Henrique, şöyle konuştu:
"Burak'la birlikte oynamak, aynı takımın bir parçası olmak benim için çok öğreticiydi. Çünkü aslında bunu söylememe bile gerek yok ama Burak harika bir oyuncu. Gol vuruşu becerisi çok yüksek. Nasıl pozisyon alması gerektiğini çok iyi biliyor. Saha içinde bize çok yardımcı olan, saha dışında da en az saha içinde olduğu kadar bizimle iyi diyaloglar kuran bir oyuncuydu. Oyunculuğunu bir tarafa koyuyorum, çok da iyi bir insandı. Tüm bunlar düşünüldüğünde Galatasaray'da da yükselen performansının devam etmesi beni hiç şaşırtmıyor. Bu sezon Buraksız bir kadro var. Buraksız oynuyoruz. Bu kadroda da çok yetenekli, kapasitesi yüksek olan oyuncular var. Biz de bu yüksek kapasiteli oyunculardan en yüksek verimi almak için elimizden geleni yapıyoruz."

"YAVAŞ YAVAŞ İYİYE GİDİYORUZ"
Henrique, takımın içinde bulunduğu durumu neye bağladığıyla ilgili bir soruya yanıtlarken de şunları söyledi:
"Şundan eminim ki gerçekten çok iyi bir takımımız var. Sezonun şimdiye kadar olan dönemine baktığımızda görüyorum ki kazanmamız gereken bir çok maçı, öne geçtiğimiz bir çok maçı son bölümlerde kaybettik. Bazen berabere kaldık, bazen yemememiz gereken golleri yedik. Atmamız gereken golleri kaçırdık. Bazen de çok şanssızdık. Bütün bunların sonucunda da gerçekten zor bir duruma düştük. Şimdi bu durumdan yavaş yavaş kurtuluyoruz."

"HAKEMLERİN ART NİYETİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM"
Trabzonspor'un bu sezon bulunduğu konumda hakemlerin katkısı olup olmadığıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Henrique, "Hakemlerle ilgili konuşmak bana düşmez. Zaten hakemlerin art niyet sahibi olduğunu düşünen bir insan değilim. Biz nasıl oyuncular olarak saha içinde hata yapıyorsak hakemler de hata yapabilir. Bu zaten futbol oyununun bir parçası. Her şeyden önce insan kendini eleştirmeli. Aynada kendine bakmalı. Kendisiyle ilgili eksikleri görmeli. O yüzden hakemlerle ilgili konuşmak ve bu durumu onların üzerine yıkmak çok adaletsiz olur" ifadesini kullandı.

"ŞİMDİ DAHA VERİMLİYİM"
Devre arasında Portekiz'e transfer olma durumuyla ilgili de bilgi veren Henrique, şöyle devam etti:
"Ligin ilk yarısında çok az oynama şansı buldum, pek verimli de oynayamadım. Devre arasında da gitmekten yanaydım. Portekiz'den de makul olduğunu düşündüğüm bir teklif gelince bunu değerlendirmek istemiştim. Ama o dönemde bizimle birlikte olan hocamız buna olumlu yaklaşmadı ve burada kaldım. Sonra hoca değişikliği oldu ve yeni hocayla birlikte ben de daha çok oynama şansı elde etmeye başladım. Şimdi daha verimli oynamaya başladığımı düşünüyorum. Hem bu formu koruyup hem de sezonun final bölümündeki önemli maçlarda takıma yüksek katkı yaparsam zaten önümüzdeki sezon siz de giderek yükselen bir performans izleyeceksiniz."

"HOCA ÖZGÜVEN VERİYOR"
Henrique, ilk yarıda ortaya koyduğu performansla hoca değişikliği sonrası sahaya yansıyan performansını karşılaştırırken de şu ifadeleri kullandı:
"Bu durum tamamen özgüvenle ilgili. Hoca bana çok yüksek özgüven veriyor. Hocayla birlikte takım arkadaşlarım da özgüvenimi yüksek tutabilmem için elinden geleni yapıyor. Ben zaten tembel bir oyuncu değilim. Antrenmanda da maçta da neyim varsa vermeye çalışan bir oyuncuyum. Özgüven de yüksek olduğunda işler yoluna giriyor."
Henrique, "Fazla kilon var mı?" şeklindeki soruya ise, "Kilom normal. Kiloyla ilgili bir sorunum yok ama benim kas kütlem çok yoğun olduğu için siz öyle düşünüyor olabilirsiniz" yanıtını verdi.
 

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER