ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 11:33

Haydi Kara Kartal!

Haydi Kara Kartal!

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda 4-0 yendiği Partizan'ı İstanbul'da da 2-1 yenerek puanını 8'e çıkardı.


Spor Toto Süper Lig'de üst üste iki maçını kaybeden Beşiktaş'ın yüzü UEFA Avrupa Ligi'nde güldü.

Siyah-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe yenilgilerinin ardından, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Sırbistan temsilcisi Partizan'ı Demba Ba'nın golleriyle 2-1 mağlup edip, hem moral buldu hem de gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladı.

C Grubu'nda 2 galibiyet, 2 beraberlikle puanını 8'e çıkaran siyah-beyazlılar, Asteras deplasmanında 2-1 galip gelen Tottenham'la aynı puan ve averajla liderliği paylaştı.

Grupta 1 puanda kalan Partizan, bitime 2 maç kala bir üst tura çıkma şansını yitirdi. Asteras ise 4 puanla üçüncü sırada kaldı.

Demba Ba Avrupa'daki 7. golünü attı

Sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen Senegalli futbolcu Demba Ba, Avrupa kupalarındaki golcü kimliğini, Partizan karşısında da gösterdi.

Takımının 2 golüne imza atan Demba Ba, siyah-beyazlı formayla üst üste dördüncü, toplamda da yedinci golünü kaydetti.

Bu sezon ilk olarak Feyenoord ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında 3 gol birden atarak "hat trick" yapan Senegalli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında Tottenham karşısında da 89. dakikada attığı penaltıyla beraberliği getiren isim oldu.

Demba Ba, üçüncü haftada Belgrad'da Partizan'a karşı da boş geçmeyerek, 1 gol kaydetti.

Senegalli oyuncu, son olarak dördüncü haftada yine Partizan karşısında bu kez iki gol atarak, Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarındaki toplam gol sayısını 7'ye çıkardı.

Feyenoord maçında attığı 3 golle, Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında "hat trick" yapan ilk yabancı futbolcu olarak tarihe geçen Demba Ba, Spor Toto Süper Lig'de ise sadece 3-2 kazandıkları Sivasspor maçında 2 gol kaydetti.

Olimpiyat Stadı'nın uğuru

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Avrupa kupalarında maç kaybetmeyen Beşiktaş, bu geleneğini Partizan karşısında da sürdürdü.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Tromsö maçıyla başlayan seride, siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda toplam 5 maça çıktı.

Bu 5 karşılaşmanın 3'ünü kazanan "Kara Kartallar", 2'sinde ise berabere kalıp, yenilgi yüzü görmedi.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki son mağlubiyetini 2012-2013 sezonunda Atletico Madrid karşısında 3-0'lık sonuçla almıştı.

Gökhan Töre'nin performansı

Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Töre, Partizan karşısında takımının galip gelmesinde önemli rol oynadı.

İlk golde penaltı yaptıran milli futbolcu, ikinci golde de Demba Ba'ya gol pası veren isim oldu.

Partizan gruptaki ilk golünü attı

Partizan, C Grubu'ndaki ilk golünü Beşiktaş'a attı.

Sırbistan temsilcisi daha önce oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet, 1 de beraberlik aldı. Bu maçlarda kalesinde 6 gol gören Partizan, gol atmayı başaramamıştı. Sırbistan'ın siyah-beyazlı ekibinin C Grubu'ndaki ilk golünü 77. dakikada Markovic kaydetti.

Son dakikalarda zorlandı

Beşiktaş, Partizan'ın farkı bire indiren golünden sonra rakibi karşısında zor anlar yaşadı.

Özellikle maçın son uzatma dakikasında Partizan'ın Drincic'le kullandığı serbest atışta kaleci Cenk Gönen, güçlükle topu çeldi. Dönen topta Lazovic'in şutunda ise meşin yuvarlak üst direkten döndü ve Beşiktaş büyük bir tehlikeyi atlattı. Bu pozisyonun ardından da maç bitti.

Mustafa Pektemek yine sakatlandı

Partizan maçının son dakikalarında Mustafa Pektemekyeniden sakatlandı.

Maçı tamamlayan Mustafa, karşılaşma sonrası görevlilerin yardımıyla soyunma odasına gidebildi. Sakatlıktan yeni çıkan milli futbolcunun durumunun yapılan kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER