ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2014 Cumartesi 23:47

Hamzaoğlu: ‘Şampiyonluğa adayız’

Hamzaoğlu: Şampiyonluğa adayız

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Diğer takımların olduğu kadar kendilerinin de şampiyonluk adayı olduğunu belirterek, 'En az onlar kadar şansımız olduğunu düşünüyorum. Taraftarımızın da buna inanmış olması bizi ayrıca sevindiriyor' dedi.


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor’u 5-0’lık farklı skorla mağlup etti. 

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, futbolcularını kutlayarak, “Gerçekten inanılmaz bir özveriyle maçın son 15 dakikasına kadar müthiş bir mücadele örneği gösterdik. Oyun disiplininden kopmadık. Son 15 dakika bizim için faydalı geçti. Takım olarak savunma yapma ve yorgunken nasıl oynamamız gerektiğini gördük. 5-0 oluncaya kadar oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele sonucunda bu yorgunluğun olması çok doğaldı. Çünkü arka arkaya dördüncü maçına çıkan arkadaşlarımız var. Maça iyi başladık. Golü de erken bulduk. Sonrasında aynı oyunumuzu sahaya yansıttık. Konyaspor bizim için zor bir deplasmandı. İyi bir takım. Hem hücum hem savunmada iyi oyuncuları var. Bunun yanında takım oyununu iyi oynuyorlar. Çok zor bir deplasmandan kolay bir skorla ayrıldık. Bundan sonraki maçlarda Konyaspor’a başarılar diliyorum. İnşallah biz de bundan sonraki maçlarda çıkışımızı daha da arttırarak sürdürürüz” dedi.

“BİZİM KAZANIRKEN DE KAYBEDERKEN DE BELLİ BİR ÇALIŞMA ANLAYIŞIMIZ VAR"

Hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’e kaybedilen 4-1’lik maç sonrasında alınan 5-0’lık galibiyetin sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Bu 4 günlük sürede çok özel bir çalışma yapmadık. Bizim kazanırken de kaybederken de belli bir çalışma anlayışımız var. Aynı şekilde devam ediyoruz. Oyuncularım 4 gol yedi diye hiçbir değişiklik olmadı. Her türlü şarta kendimizi hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“DİĞER TAKIMLAR KADAR BİZ DE ŞAMPİYONLUĞUN ADAYIYIZ”

Diğer takımların olduğu kadar kendilerinin de şampiyonluk adayı olduğunu anlatan Hamza Hamzaoğlu, “En az onlar kadar şansımız olduğunu düşünüyorum. Taraftarımızın da buna inanmış olması bizi ayrıca sevindiriyor. Biz ayrılmaz bir parçayız. Bu bütün hep birlikte olduğu zaman başarı gelir. Onlar da bizi desteklemeye başladılar. Bu bizi çok sevindirdi. İnşallah bundan sonra da hem iyi günümüzde hem kötü günümüzde yanımızda olurlar. Biz üzüntüyü ve coşkuyu onlarla yaşamaktan mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

“HAMİT NE KADAR FARKLI ŞEYLER SÖYLÜYOR OLSA DA DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE SÖYLEMESİ BENİ MUTLU EDİYOR”

Sarı-kırmızılı futbolcu Hamit Altıntop’un maç sonlarında yaptığı özeleştiriler hakkında sorulan bir soru üzerine Hamzaoğlu, “Hamit zaman zaman bu konuşmaları yapıyor. Ne kadar farklı şeyler söylüyor olsa da düşüncelerini özgürce söylemesi beni mutlu ediyor. Çünkü herkesin bir düşüncesi var ve bunu açıkça söyleyebilmeli. Hamit gördüğünü ve kendi doğrularını aktarıyor. Ben bunda hiçbir sakınca görmüyorum” cevabını verdi.

Devre arasında Kardemir Karabükspor’a transfer olacak oyuncular için ise Hamzaoğlu, “Son kararı bizler vereceğiz. Yönetimimizle beraber bu süreci yönetiyoruz. Çünkü kadromuz oldukça kalabalık. Teklif alan oyuncularımız ikinci yarıda faydalı olamayacağını düşünürsek onlar için de kenarda oturmak faydalı olmayacaktır. Çünkü genç ve oynaması gereken oyuncularımız var. Oyuncularımızı da düşünerek bu kararı alacağız” açıklamasında bulundu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç öncesinde düşündüklerinin tam tersi olduğunu söyleyerek, “Büyük takımlara karşı kazanmak ne kadar sürpriz değilse kaybetmek de sürpriz değil. Ancak bu şekilde kaybetmek ağır oldu. Çıkan skor çok kabul edilebilecek, hazmedilecek bir skor olmadı. 3 puan kaybetmenin ötesinde özellikle oluşan skor bizim için iyi olmadı. Stat açıldığından buyana Konyaspor adına stadı doldurmayı başardığımız bir maçta iyi bir skor alamadık. Kaybettiğimiz 3 puanın yanında şahsım ve takımım adına üzüntü verici şeylerden biri bu oldu” ifadelerini kullandı.

Oyunla ilgili söylenecek fazla bir şey olmadığını ifade eden Kocaman, “Galatasaray belki de tarihinin en yüzdeli maçlarından birini oynadı. İlk pozisyonları gol, ardından gelen pozisyonları gol… Hemen arkasından rakibin ayağına verdiğimiz pozisyondan sonra skor 3-0 oldu. Bundan sonra da biz demoralize olduk. Çünkü maç öncesi beklediklerimiz hiçbir şekilde gerçekleşmeyince tamamen oyundan düştük. Ondan sonrası tamamen Galatasaray’ın kontrolünde geçti. Maçın değerlendirmesini yaptıktan sonra bu maçı derhal unutmamız gerekiyor. Maç öncesi takımımızın bulunduğu zihinsel duruma dönmemiz gerekiyor” yorumunda bulundu. 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER