ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 12:32

Hamzaoğlu: "Oyundan memnunum"

Hamzaoğlu: "Oyundan memnunum"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Arsenal'a 4-1 mağlup oldukları UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son hafta maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, oynanan oyundan memnun olduğunu, sadece skorun kendisini mutlu etmediğini söyledi.


Maça iyi başlamadıklarını belirten Hamzaoğlu, "Erken gol yedik ve saha içindeki dengeler bozuldu. İlk yarı oynamamız gereken oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı dengeli bir şekilde oyunun hakimi olduk. Pozisyon bulduk ancak gol atmakta zorlandık. 4-1 gibi net bir skorla mağlup olduk. İkinci yarıdaki oyun bizi umutlandırdı. Arkadaşlarımın mücadelesinden dolayı onları tebrik ediyorum. Oyundan memnunum, sadece skor mutlu etmedi" diye konuştu.

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü, Arsenal maçı öncesinde gruptan çıkma yolunda iddiaları olsaydı, karşılaşmaya daha farklı bir kadro ile çıkabileceklerini de vurgularken, "Şampiyonlar Ligi bitti, Türkiye Kupası ve lig kaldı. Biz bu oyunu pekiştirerek, iyi bir seviyeye çekerek, güçlü ve koşan bir takım olduğumuzda Türkiye Ligi'nde diğer rakiplerimiz kadar iddialı oluruz ve bu hedeflere ulaşırız. Taraftarların desteği bizi olumlu etkiliyor" ifadesini kullandı.

Hamzaoğlu, Muslera'nın yerine Sinan Bolat'ı tercih etmesiyle ilgili olarak, "Kupa maçlarında Sinan'ı tercih ettik. Bu maçta da iddiamız olmadığı için onu tercih ettik. Sinan'ın mukavelesinde ilk yarıda 5 maç oynaması gerekiyor diye madde vardı, onu tamamladık" diye konuştu.

Arsene Wenger tarafından da Galatasaray'ın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Sneijder ile ilgili de Hamzaoğlu şunları söyledi:
"Ben de Sneijder'in performansından memnunum. Ancak diğer oyuncularımın performansını göz ardı edemem. Sneijder takım kaptanı olarak çıktığı maçta üzerine düşenin en iyisini yaptı."

"Anderlecht maçı öncesi teknik heyet değişikliği olsa takımı nasıl etkilerdi" sorusu üzerine Hamza Hamzaoğlu, "Anderlecht maçı öncesi değişir miydi, bilemiyorum. Bununla ilgili bir şey söyleyemem. Takımda oynama arzusu ve iştahı fazla. Şu anda birlikte oynama, kazanma isteği fazla" dedi.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI YASAMAN: "BU PRESTİJ MAÇIYDI. GALİP GELSEYDİK İYİ OLURDU, AMA OLMADI"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman da maçtan sonra yaptığı açıklamada, iyi oynadıklarını ancak istedikleri sonucu elde edemediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Avrupa kupalarına devam etme şansımızı daha önce kaybetmiştik. Avrupa'da şansımız bittiği için ağırlığı lige verdik. Herhalde hoca da bu sebeple bazı oyuncuları oynatmadı. Kalecimiz ve birkaç önemli oyuncumuz yoktu. Bizim için önemli olan Cumartesi günkü Torku Konyaspor maçı. Bu prestij maçıydı. Galip gelseydik iyi olurdu, ama olmadı. Aslında çok da pozisyona girdik. İlk golden sonra bulduğumuz pozisyonda biz de gol atsaydık farklı olabilirdi. Taraftarımız takıma güveniyor. Dikkat ederseniz takım da kendine güveniyor. Aslında çok güzel goller oldu ama iyi oynarken goller yedik. İkinci yarı iyi oynadık. Seyircinin coşkusu çok iyiydi. Bu coşkuyla bu heyecanla herhalde bir yere geliriz. Skora bakmamak lazım, önemli olan iyi oynamak. İyi oyun neticeyi getirir, bugün iyi oynadık, fena değildi."
Yasaman, bu sezon birçok maçta 4 gol yemelerinin hatırlatılması üzerine de, "3 olsaydı ben de memnun olacaktım. Ne yapalım 4 oldu, önemli değil. Bundan sonra inşallah olmayacak" dedi.

 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER