ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 13:58

Hamzaoğlu Galatasaray'ın yıldızı oldu

Hamzaoğlu Galatasarayın yıldızı oldu

Hamza Hamzaoğlu, Arena'daki imza töreninden bu yana tavırlarıyla büyük sempati topladı. Sneijder krizini daha ilk dakikada çözen, yerlileri kendine getiren, Bruma'yı hayata döndüren, motivasyonuyla, sevinciyle ilk maçta takımın havasını değiştiren Hamza hoca, dünkü idmanın da yıldızıydı. Attığı röveşata ayakta alkışlandı.


Fanatik gazetesinin haberine göre; Cesare Prandelli’nin yerine göreve getirilen 44 yaşındaki çalıştırıcı, daha ilk maçta farkını hissettirdi. Ancak camiayı umutlandıran şey, sadece Eskişehir karşısında 10 kişiyle alınan galibiyet değil. Takımdaki hava ve Hamza hocaya duyulan sempatinin her gün biraz daha artması.

Yabancılara kucak açtı

Yönetim bazında bir değişim yaşanacağını daha imza töreni sırasında göstermişti Hamza hoca. Sneijder krizini sadece 2 cümleyle çözdü. Hatalı olduğunu kabul etti, bu düşüncesini Sneijder’e de anlattı. O günden beri Hollandalı yıldızın yüzünde güller açıyor. Yabancılara sırt çevirmediğini, hatta onlara kucak açacağını da gösterdi.

Önce Bruma'yı kazandı

Öyle ki, Terim, Mancini ve Prandelli döneminde bir türlü bekleneni veremeyen Bruma, kendisini sağ kanatta forvete yakın oynatan Hamza hocanın ilk sınavında, Eskişehir’e karşı müthiş bir gol attı. Gözden çıkarılan Pandev’e de ilk 11’de şans vermesi, yabancılara değer verdiğinin bir diğer göstergesiydi.

Melo krizi atlattı

Yine bir anda alevlenebilecek bir Melo krizini de samimiyetiyle hasarsız atlattı. Kırmızı kartı adeta bağıra bağıra gelen Melo’yu niye oyundan almadığını net bir şekilde ifade eden Hamza hocanın, “10 dakika daha oyna dedim, 20 dakika istedi, ama dayanamadı” diyerek gülmesi, bu olayla ilgili negatif tutumun bir anda pozitife dönmesini sağladı. 

Takım maçtan kopmuyor

Hocanın “10 kişi kalmamız daha iyi oldu” sözleri de pek alışık olmadığımız cinstendi. Bu açıklamayla takımına güven aşılayan genç çalıştırıcı, benzer bir vukuatın tekrarlanması halinde, oyuncularının eskisi gibi kesinlikle maçtan kopmayacağını ve galibiyet için savaşacaklarının garantisini verdi.

Taraftarı umutlandırdı

Yerli oyunculardaki değişim de daha ilk maçtan gözle görülüyordu. Özellikle takım 10 kişi kaldıktan sonra rakip yarı sahada yapılan pres ve skor 2-2’ye gelmesine rağmen gol arayışının kesilmemesi, taraftarı gelecek adına umutlandıran detaylardı. Çoğunluk, takımdaki havanın zamanla daha da iyi olacağı görüşüne sahip.

Futbolcular şakalaştı

Eskişehir karşısında atılan gollerden sonra yaptığı müthiş sevinç, futbolcuları da etkiledi. Bununla beraber dünkü antrenmanın da tam anlamıyla 1 numaralı yıldızıydı. Oyuncularla top kapma çalışmasına katılan, ayak tenisi maçında da müthiş bir rövaşata vuran Hamzaoğlu’nun klas hareketleri ayakta alkışlandı. Futbolcular bu hareketleri yorumlarken, “Böyle hoca gördünüz mü” diye birbirlerine takıldılar.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER