ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 20:54

Halilodzic'den "yalan haber" tepkisi!

Halilodzicden "yalan haber" tepkisi!

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, basının yalan haberlerle takımı destabilize etmek istediğini öne sürdü.


Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, basının yalan haberlerle takımı destabilize etmek istediğini öne sürdü.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda deplasmanda Lokeren ile oynayacakları maçta galibiyet elde etmek istediklerini söyledi. Trabzonspor'un sezon başında yaptığı transferlerle ilgili de konuşan Boşnak teknik adam, kulübün transfer seçiminde hata yapıp yapmadığının Aralık ayında belli olabileceğini söyledi.

Halilhodzic, karşılaşmanın oynanacağı Daknam Stadı'nda, futbolculardan Musa Nizam ile basın toplantısı düzenlendi.

Boşnak teknik adam, maçın her iki takım için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Her şeyin belli olacağı maç; özellikle de Lokeren için." dedi. Rakip takımın galibiyete ulaşmak isteyeceğini aktaran Halilhodzic, "Biz de burda iyi bir neticeye ulaşmak için geldik. Gruptan çıkmak için iyi bir neticeye ihtiyacımız var. Takımım yarın gruptan çıkmak için elinden geleni ortaya koyacak." ifadelerini kullandı.

Akhisar maçında alınan beraberliğin Lokeren maçını etkilemeyeceğini söyleyen Halilhodzic, ''Ligin 2, 3'üncü takımına karşı beraberlik aldık. Puan olarak da onların gerisindeyiz. Tabii ki galibiyet için gitmiştik. Geçen haftada böyleydi, bu hafta da böyle." dedi. Halilhodzic, kendilerine olan güveni tazelemek için galibiyetlere ihtiyacı olduklarının da altını çizdi.

Özellikle yerel basında çıkan haberlere de sitem eden Boşnak teknik adam, bazen gazetecilerin oyuncular ve kendisi ile ilgili yaptığı haberlerin takım üzerinde baskıyı artırdığını belirtti. Yerel basının 'duygulara dayalı yalan haberler' yaptığını savunan Vahid Halilhodzic, bunu takımı istikrarsızlaştırdığını savundu. Boşnak teknik adam, "Benim bildiğim bir şey var, biz kendimizi geliştireceğiz. Birçok şeyi düzeltmemiz gerekiyor. Tabii ki bu geçen süre içerisinde bunların gerçekleşmemesi beni de rahatsız etti. Kulüpte herkes iyi neticeler istiyor ve biz de buna hasret kaldık, biz de bunu istiyoruz." ifadelerini kullandı. Trabzonspor'un istenilen seviyeye ulaşması için zamana ihtiyacı olduğunu aktaran Boşnak teknik adam, takımın gelişme süresinin iki sene veya daha fazla sürebileceğini kaydetti.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile de devamlı irtibat halinde olduklarını aktaran tecrübeli teknik adam, Trabzonspor'dan daha fazla maddi imkanlara sahip kulüplerin de bazen sene başında bekledikleri hedefe ulaşamadıklarını dile getirdi.

YERLİ YABANCI OYUNCU AYRIMI YOK, HERKES TRABZONSPOR'UN FUTBOLCUSU

Kulüpte yabancı-yerli futbolcu ayrımı olmadığının da altını çizen Vahid Halilhodzic, sadece 'Trabzonspor oyuncusu' olduğunu aktardı. Rakip takım Lokeren'de de birçok yabancı oyuncu olduğuna dikkat çeken Boşnak teknik adam, yabancı-yerli diye bir ayrım yapmadığını söyledi. Bazı gazetecilerin istikrarlı bir şekilde ayrışma yaratma isteği olduğunu iddia etti. Halilhodzic, "Maalesef bu bazı oyuncularımın kulağına kadar gitti ve bazı oyuncularımız da sıkıntı yaşadı. Ben de bir yabancıyım ama Trabzonspor'un hocasıyım." ifadelerini kullandı.

Sene başında gerçekleştirilen transferlerle ilgili de Boşnak teknik adam, "Yabancı transferler noktasında yapabileceğimiz transferleri gerçekletirdik. Bu transferler bizim ilk tercihlerimiz değildi. Daha öncesinde yapılan yerli oyuncuların transferlerinin bazılarından haberdar değildim." dedi.

Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği iki yabancı yıldız, Cardozo ve Constant ile ilgili de Vahid Halilhodzic, "Cardozo Benfica'da, Constant Milan'da yedek oyuncuydu. Yani bu oyuncular transfer listesine girmiş ise kulüpleri bu oyunculardan ayrılmak istemiş ve transfer listesine düşmüşler. Siz bir takım kurmak istediğiniz zaman her seferinde istediğiniz oyuncuyu seçemezseniz bu imkansız bir şey. Birçok farklı iletişimlerin içerisine girmemiştik, ama maalesef bunları gerçekleştiremedik. Biz her şeyi 2 haftada yaptık. Kulüp bu transfer seçimlerinde hatamı yaptı Bunlar sezon sonunda, Aralık'ta belli olabilir." dedi.

Basın toplantısına katılan defans oyuncusu Musa Nizam ise maçın her iki takım için de zor ve önemli olduğunu söyledi. Galip gelmeleri durumunda ikinci tura çıkmayı garantileyeceklerini ifade eden Nizam, "Buraya galibiyet için geldik." dedi ve buna inandıklarını dile getirdi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER