ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ekim 2014 Çarşamba 16:56

Halilhodzic: Kazanırsak...

Halilhodzic: Kazanırsak...

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ile futbolculardan Kevin Constant, yarın akşam Legia Warşova ile oynanacakları UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında kendisi ile tartıştığı için Kasımpaşa maçı kadrosuna Constant’ı almadığı yönünde basında çıkan haberleri değerlendiren Boşnak teknik adam “Constant ile yaşadığımız oyuncuyla hocası arasındaki taktik bir sohbetti” açıklamasını yaparken, Constant ise “Patron hocamızdır, o kararları alır ve biz saygı duyarız” ifadelerini kullandı.

Gineli futbolcu Kevin Constant, yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek “Maçın önemi grupta birinci veya ikinci sıraya yerleşme adına önemli. Çok iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Bizde çok iyi hazırlandık ve elimizden gelen her şeyi yarın akşam maçı kazanmak için sergileyeceğiz” dedi.

Kendi performansını da değerlendiren Gineli oyuncu “Benim performansımı dile getirmek gerekirse lig olsun Avrupa kupası olsun farklı bir yarış var. Avrupa kulvarı performansımızı çok açıt net bir şekilde yükseltmemizi gerektiriyor. Bizde profesyonel futbolcu olarak hem lig maçlarında hem de Avrupa kupalarında yüzde yüzü sergileyip performansımızı yüksek tutmalıyız. Trabzonspor geçen sezon Avrupa Ligi’nde güzel bir performans sergiledi. Umarım bizde bu sezon iyi bir performans sergilersek geçtiğimiz sezonki başarıyı geçeriz” diye konuştu.

“VAHİD HOCA HİÇBİR ZAMAN BİR ŞEY SAKLAMAYACAK VE GİZLEMEYECEK”

Ardından basın mensuplarının soruları gelirken, Kasımpaşa maçında kadroya alınmayan Kevin Constant’ın teknik direktör Vahid Halilhodzic ile tartıştığı ve kadro dışı bırakıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine Gineli futbolcudan önce Boşnak teknik adam söze başladı. Halilhodzic “Size bilgileri kimin verdiğini bilmiyorum ama siz de benle bu bilgileri paylaşırsanız bende sizle paylaşırım. Bu konu hakkında bir çok haber yazıldığını duydum. Bir dahaki sefer daha doğru bilgileri paylaşın. Gerçeği bilmek isterseniz hocaya soru sormanız gerekir. Bunları hoca haricinde konuşan olursa bu saygısızlıktır. Bir dahaki sefer bir şey yazmadan önce konuya hakim ve bilgili insanları sormanızı dilerim. Bazı insanlar tabi ki bu haberleri yazmanızdan hoşlanıyordur. Bilmeniz gerekir ki bu kulübü seven insanlar gerçeklerle bilgilendirilmelidir. Bundan sonra da karşılıklı birbirimize saygıdan dolayı siz Vahid hocaya soruları sorun oda size yalan söylemez. Ben bir maçta Kevin’in ilk yarıdaki performansından memnun değildim. Ve her seferinde olduğu gibi kararları ben alırım. Onun hatalarını düzeltmekte benim rolüm olduğu için ‘hocam benim şu mevkide oynamam daha doğru olur’ diye bir sohbet geçti. Bu sadece oyuncuyla hocası arasındaki taktik bir sohbet. İlk yarıdaki performansı beni memnun etmediği için onu değiştirdim. Hatta bir keresinde hatırlıyorum, Drogba’yı bile oyundan almıştım. Drogba’yı değişmişsem Constant’ı neden değişmeyim. Bütün antrenmanlara gelseniz benim her oyuncuyla tartıştığım yorumunu çıkartırsınız. Bunu skandal olarak yorumlamak doğru değil. Aramızda taktik konularda hararetli konular olabilir. Ben Kevin’e tokat atmışım yönünde bilgi sızmış. Beni bu durum pek şaşırtmıyor. Bir dahaki sefer tam anlamıyla doğru bilgiye ulaşmak istediğiniz zaman direkt bana ulaşın ben bunu yanıtlarım. Bir şey olsa biz Trabzon’da bir şey saklayamayız. KGB’den fazla ispiyon bizim kendi aramızda var. Ve siz sayın gazeteciler şunu çok iyi bilin; Vahid hoca hiçbir zaman bir şey saklamayacak ve gizlemeyecek” şeklinde konuştu.

Gineli oyuncu ise aynı soruyla ilgili olarak Constant “Hocamız aslında her şeyi özetledi. Devre arasında taktiksel anlamda bir şeyleri paylaştık. Patron hocamızdır o kararları alır ve biz saygı duyarız. İnsani yönden birbirimize saygı duyduğumuz için böyle bir sorun olamaz” ifadelerini kullandı.

“ELEŞTİRİLEBİLİRİM AMA YALANLARLA ELEŞTİRİLMEM KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Boşnak teknik adam konuşmasını sürdürerek “Ben bunun için gelmedim. Kulübün içerisindeki her şeyden haberiniz olduğunu biliyorum. Dünyanın her kulübünde hiçbir şeyi gizli tutamazsınız zaten. Real Madrid olsun Barcelona olsun öyle bir an geliyor ki bilgiler patlıyor ve her şey sızıyor. Tabi ki biliyorum yöneticiler arasında hocalar arasında oyuncular arasında sizin de arkadaşlarınız var. Benim sevmediğim şey nedir biliyor musunuz? Soyunma odasında oyuncuyla hocalar arasında değişik bir sohbet olur. Oradaki kendi ailemiz içerisindeki konuşmaların medyaya sızması hoş bir şey değil. Ve hoşlanmadığım bir şey daha bu aralar oklar bana dönük olduğu için benim üzerimden yapılan haberler. Eleştirilebilirim ama yalanlarla eleştirilmem kabul edilebilir değil. Soyunma odasında yaşadığımız özel şeyleri dışarıya sızdıran insanlardan hoşlanmıyorum” dedi.

Şuan hücum anlamında sorunlar yaşadıklarını ifade eden Vahid Halilhodzic, şunları söyledi:

“Az önce istatistikleri gözden geçirdim. Teknik ve ayakta top tutma istatistikleri inceledim. Geçen dört maçın sonunda en kötü istatistikler bizde. Defansif olarak takım çok iyi bir oturuş sergiledi ve yeterince oyuncularım görevini yerine getiriyor. Rakipler pek fazla fırsatta bulamıyor. Kasımpaşa maçında golü attık ve golü attıktan sonra rakibimiz üstümüze geldi. bizim şu andaki sorunumuz hücum anlamında. Trabzonspor defans oynuyormuş bilgisi de yayılmış. Çok defans oynadığımız kanısına varıldı ama Sefa, Cardozo, Mehmet, Waris, Yusuf ve Soner. Bunlar ofansif oyuncular. Kağıt üzerinde hücum oynuyoruz. Ama bunu sahada neden yeterince çabayı sarf edip bunu yansıtmıyoruz bu farklı bir şey. Ama bunlara rağmen her maçta ama her maçta 5-6 tane net fırsat yakaladık. Bugün en büyük sorunumuz hücumda oyuna hakim olmak ve bunu uygulamaya gerçekleştirebilmek. Bende buna çok kısa zaman içerisinde cevap vermek isterim. Futbolda en zor olan zaten golü atmak ve hücum oynamaktır. Ve o yüzden çok fazla çalışmamız gerekiyor bunu geliştirmemiz için. Bende eski bir forvet olarak benimde hücuma bir hassasiyetim var. En son Trabzon’a gelmeden önce de sıkıntılar aynıydı başlangıçta. Dünya kupasının sonunda Cezayir Milli Takımı’nın forvetleri en iyi forvetler arasında yedinci sıradaydı. Biraz daha çalışmaya ve zamana ihtiyacımız var. Biraz daha sabır.”

“FUTBOL BİLİNDİĞİNDEN DAHA KARMAŞIK BİR OYUN”

“Futbol bilindiğinden daha karmaşık bir oyun” ifadelerini kullanan Boşnak teknik adam açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bilimsel yönden çok vakit harcıyoruz her şeyi düzeltmek için. Fiziksel açıdan her oyuncumun en az 500 metre eksikliği olduğunu söyleyeyim. Taktik olarak da bu kadar sorunları hesaba katarsanız iki üç günde bir maç oynuyoruz. Dinlenme günlerini de hesaba katarsanız idmanlarda yeterince ileriye dönük taktiksel çalışmalar yapamıyoruz. 4 haftanın peşinde pas trafiğinde en kötü takım olmamız ama ondan sonra şunu da hesaba katmamız lazım. 10 gün içerisinde 12 oyuncu transfer ettik. Burada da uyum diyeceğim size. Bitirici hamlelerde neden bu kadar hatalıyız. Yatabare Fenerbahçe’ye karşı iki üç fırsatı değerlendiremedi bu başka bir güven tazelerdi onda. Oyuncularım kendileri göstermek için aceleci davranıyorlar. Bir çok şeyi birbirine bağlamam gerekiyor ki takım çok iyi oynasın. Geldiğimde de size söylemiştim zaman demiştim. İlk altı ay bizim için zor olacak. Ben galibiyetlere alışkın bir hocayım. 4 maçtır maç kazanamadık. Siz ve taraftarlarımız sabırsızsınız. Bazı oyuncularda bu kadar isabetli detaylı titiz çalışmaya alışık değil. Yanımdaki Kevin bile Milan’dan gelmesine rağmen buna alışık değil. Ben o kadar ince detayları paylaşırım ki bazı oyuncular buna alışık değil. O yüzden biraz zamana ihtiyacım var. Başkanım İbrahim bey tedirgin, taraftar sabırsız. Çünkü taraftara şöyle bir bilgi yayılmış, ‘Vahid hoca gelecek Trabzonspor’u şampiyon yapacak!’. Ben burada biraz anlayış istiyorum. Biz bu takımı iki haftada oluşturduk. Transfer yaptık belki hatalı transfer yapmış olabiliriz. Yakın zamanda çok iyi olacak ama ne zaman size kesin zaman veremem.”

“GRUPTAKİ EN İYİ TAKIMLA OYNAYACAĞIZ”

UEFA Avrupa Kupası’nda yarın oynayacakları Legia Warşova maçını da değerlendiren Halilhodzic “Yarın gruptaki muhtemelen en iyi takıma karşı oynuyoruz. Takımları izledim grupları izledim, geçen sene ile aynı oyuncu grubu. Bizdeki durum ise çok farklı. Bir süre yine zor olacak bizim için. Hep birlikte çok çalışıyoruz. Takım içerisindeki ortam neşe çok iyi. Ama herkes tatmin değil tabi ki herkes de mutlu olamıyor tabi ki. Bugün bir oyuncumuz üç aydan beri sakat oynamadı düz koşuda belirli bir mesafeden sonra ağrım var dedi. Antrenmanı kesti o mutsuz oldu. Başka bir oyuncum idmanlarda çalışmayı sevmem ama sahada yüzde yüzümü veririm. Bu da düzeltmem gereken bir şey var demektir. Ben mesleğimi seviyorum ve başkanıma söz verdim. Ufak tefek sorunlar olsun ama en iyi şekilde kendi aramızda çözmeye çalışıyoruz. Bugün Paris Saint Germain’de de bir çok sorun var. Biliyorsunuz ben futbolun içerisindeyim ve buraya ilk geldiğim seferde de çok eleştirilmiştim. Ve sonunda gayet güzel gelişti her şey. Benim tek dileğim ve isteğim artık her şeyin güzel olması.”

“KAZANIRSAK YÜZDE 90 GRUPTAN ÇIKTIK DİYEBİLİRİM”

“Ben takımımla Trabzonspor ile ilk seferde başardığım gibi bu seferde başarmaya geldim” diyen Boşnak teknik adam “Dün ve önceki gün bir çok kasetlerini izledim. Yardımcı hocalarımdan bir tanesi orada inceledi onları detaylı bir şekilde. Geçen sene ligi 10 puan farklı bitirmişler. Şu an ligin yine liderleriler. Gerçek bir takım hem defansif hem ofansif anlamda her şeyi oturtmuşlar. Bizim için zor bir maç olacağını söyleyebilirim. İlk maçımızda deplasmandaki galibiyetimizin peşinden şimdi korkmadan ikinci maçı da çok iyi bir şekilde atlatmamız gerekecek. Bunu lafta değil sahada göstermemiz gerekecek. Bu aralar ofansif yönde sorunlarımız var. Umarım yakın bir zamanda bazı oyuncularım ofansif sorumluluklarını daha fazla üstüne alıp bunu düzeltirler. Yarın bu zorluklara rağmen olumlu düşünüp maça başlamamız gerekecek. Kazanırsak yüzde 90 gruptan çıktık diyebilirim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER