ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 10:03

Hacıosmanoğlu’nda eskiye rağbet

Hacıosmanoğlunda eskiye rağbet

Teknik direktör Ersun Yanal, ikinci kez Trabzonspor’da görev yapan teknik adamlar listesine girdi. Başkan İbrahim Hecıosmanoğlu, Vahid Halilhodzic’in ardından Ersun Yanal’ı da takımın başına getirerek eskiye rağbet gösterdi.


Teknik direktör Ersun Yanal, ikinci kez Trabzonspor’da görev yapan teknik adamlar listesine girdi. Başkan İbrahim Hecıosmanoğlu, Vahid Halilhodzic’in ardından Ersun Yanal’ı da takımın başına getirerek eskiye rağbet gösterdi.

Kuruluş tarihi 1967 olan Trabzonspor 1974-1975 sezonundan itibaren Süper Lig’de mücadele etmeye başladı. Söz konusu dönemler içinde birçok teknik adamla çalışan bordo-mavililerde Ersun Yanal, Karadeniz ekibini ikinci kez çalıştırma şerefine erişen sayılı teknik adamlardan biri oldu.

Trabzonspor’da görev yapıp giden ve sonra tekrar geri gelen isimler arasında Trabzonspor’u 4. kez şampiyon yapan Ahmet Suat Özyazıcı, bordo-mavilileri 2. kez şampiyonluk yaşatan Özkan Sümer isimleri ilk sırada yer alırken, şu anda Bursaspor’da teknik direktörlük yapan Şenol Güneş de birçok kez Trabzonspor’a gelip giden isimler oldu. Trabzonlu teknik adamlar dışında ise Ziya Doğan aralıklarla Trabzonspor’u iki kez çalıştırma fırsatı buldu.

YABANCILARDA BRAEMS VE HALİLHODZİC

Trabzonspor’u bugüne kadar 9 yabancı teknik adam çalıştırırken, bu isimlerden Urban Braems ve Vahid Halilhodzic Karadeniz ekibinde iki kez görev alan isimler oldu. Trabzonspor’u 1989-1990 sezonunda çalıştıran Braems, ardından görevi bir sene sonra Özkan Sümer’e devretti. Bir sonraki sezon ise görevi yeniden devralan Belçikalı teknik adam, Trabzonspor’a o dönem 9 senenin ardından kupa kazandırdı. 2005-2006 sezonunda Şenol Güneş 7. haftada istifa etti. 8. haftada yerine Vahid Halilhodzic getirildi. Sezonu Trabzon’da tamamlayan Boşnak çalıştırıcı sıkıntılı bir dönemde bordo-mavili kulüpte görev yaptı. Hacıosmanoğlu’nun başkan olmasıyla Halilhodzic, 2014-2015 sezonunda tekrar Trabzonspor’a geldi ancak 8. haftada yollarını Karadeniz ekibiyle ayırdı.

HACIOSMAMOĞLU ESKİYE RAĞBET GÖSTERİYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 26 Mayıs 2013’de göreve gelmesinin ardından 4 teknik adamla çalıştı. Mustafa Akçay, Hami Mandıralı ve Halilhodzic gibi isimlerle çalışan Hacıosmaoğlu, çeşitli nedenlerle söz konusu teknik adamlarla yollarını ayırdı. Hacıosmanoğlu, daha önce Trabzonspor’da görev yapan Halilhodzic ve Yanal’ı tekrar takımın başına getirerek daha önce Karadeniz ekibinde çalışma fırsatı bulan isimlere tekrar şans verdi. 2005-2006 sezonunda çalışan teknik direktör Vahid Halilhodzic ve 2007-2008 sezonunda görev yapan Ziya Doğan 9. haftada istifa etti. Takımın başına Ersun Yanal getirildi. 2008-2009 sezonunda Ersun Yanal, takımın başında 29. hafta kalabildi. Trabzonspor sezonu Ahmet Özen ile tamamladı. 8. haftada Halilhodzic’in ayrılmasından sonra Yanal yeniden Trabzonspor’un başına geldi.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER