ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2016 Salı 11:35

Görme engelli sporculardan Antalya çıkarması

Görme engelli sporculardan Antalya çıkarması

Milliler, 1112 Aralık'ta Dünya Halter Şampiyonası, 1416 Aralık'ta ise Avrupa B2B3 Futsal Şampiyonası'nda mücadele edecek Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayyıdan: "Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda inanıyorum ki 10'a yakın altın madalya alacağız" "B2 ve B3'te de hedefleri büyüttük. Takımımızın, bu çalışma temposuyla başarılı olacağını düşünüyorum. İlk 3 bizim için başarı, onun dışındaki sonuçlar başarısızlık olacaktır"


Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası ve Avrupa Görme Engelliler B2-B3 Futsal Şampiyonası, Antalya'nın ev sahipliğinde organize edilecek.

Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası 11-12 Aralık tarihlerinde, Avrupa Görme Engelliler B2-B3 Futsal Şampiyonası ise 13-16 Aralık tarihlerinde Alanya ilçesinde düzenlenecek.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, her iki şampiyonayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımlardan başarılı sonuçlar beklediklerini söyledi.

Görme engellilerde halter sporunun çok yaygın bir branş olmadığını belirten Sayyıdan, "Buna karşın biz ülke olarak çok ciddiye alıyoruz. Milli takımlarımız, ciddi bir hazırlık süreci geçirdi." dedi.

Sayyıdan, şampiyonada 10 erkek, 7 kadın sporcuyla mücadele edeceklerini ifade ederek, "Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda inanıyorum ki 10'a yakın altın madalya alacağız. Bunun yanı sıra 5-6 tane de gümüş ve bronz madalya bekliyoruz. Beklentilerimize ulaşabilirsek, takım halinde şampiyonluk asıl hedef." diye konuştu.

Avrupa B2 ve B3 Futsal Şampiyonası'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sayyıdan, şunları söyledi:

"B2 ve B3 futsalda bugüne kadar ülkemiz adına çok ciddi başarılar olmadı. Görme engelli sporları, son yıllarda kendisini geliştirmeyi ve dünyada sayılı ülkeler arasına girmeyi hedefliyor. B1 futsalda 2015 yılında Avrupa şampiyonu olmamız, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda hem kadın hem de erkeklerde dünya şampiyonu olmamız, bu alandaki çalışmalarımızın getirdiği sonuçlar. Görme engelli sporunun, ülkemiz adına dünyada saygın bir yere gelmesi için çalışmalarımız sürüyor. B2 ve B3'te de hedefleri büyüttük. Takımımızın, bu çalışma temposuyla başarılı olacağını düşünüyorum. İlk 3 bizim için başarı, onun dışındaki sonuçlar başarısızlık olacaktır."

Teknik direktörlüğünü Ersin Akyüz'ün yaptığı Halter Milli Takımı, şu sporculardan oluşuyor:

Semira Atik, Bircan Şimşek, Gülistan Özdemir, Buse Kara, Zuhal Sarı, Döndü Kanat, Merve Akbulut, Cenk Yanık, Dursun Hayran, Erhan Öztürk, Serhat Us, Yasin Kızıl, Okan Namettepe, Ömer Galip Kesim, Caner Özenirler, Gökhan Terletme, Ayhan Gülsoy

Avrupa B2-B3 Futsal Şampiyonası'nda Adem Kıraç, Kemal Hasgür, Gökhan Çetin ve Murat Uyumsal'ın antrenörlüklerini yapacağı milli takımda şu sporcular yer alıyor:

B2: Suat Öner, Uğur Karakaş, Emrah Kartal, Hüseyin Aydın, Yakup Akdağ, Serkan Korkmaz

B3: Ali Genç, İsa Akten, Sabri Yılmaz, İbrahim Yıldız, Hakan Cira, Serkan Dayangaç

Kaleciler: Ömer Kulaksız, Mesut Olgun, Muhammed İslam Kaya

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER