ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2016 Perşembe 20:08

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Vatan, demokrasi, milletimizin ve devletimizin geleceği söz konusu ise biz her türlü farklılığımızı bir kenara koyup, Türk bayrağımızın altında bu ülkenin geleceği için birleşmekten bir an olsun dahi tereddüt etmeyiz" "Olimpiyatlara 4 sene var, biz şimdiden çalışmaya başladık. Bazıları soruyor, 'Ne yapıyorsunuz?' diye, inşallah yakında görecekler neler yaptığımızı"


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Vatan, demokrasi, milletimizin ve devletimizin geleceği söz konusu ise biz her türlü farklılığımızı bir kenara koyup, Türk bayrağımızın altında bu ülkenin geleceği için birleşmekten bir an olsun dahi tereddüt etmeyiz." dedi.

 

Kılıç, açılış ve incelemeler yapmak üzere geldiği Karabük'te Vali Mehmet Aktaş ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret etti.

Kendisine eşlik eden Vali Aktaş, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal'la taksi durağında şoförlerle sohbet eden Kılıç, partisinin il başkanlığı önünde gençlik kolları üyelerince, "Herkesinki abi, bizimkisi harbi, helal olsun sana Çağatay abi" yazılı pankartla karşılandı.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar'dan bilgi alan Kılıç, eşi Eda Kılıç, Aktaş, Şahin, Uysal, Rafet Vergili, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarıyla Merkez Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Kılıç, 15 Temmuz'da FETÖ ve diğer tüm terör örgütlerine mensup teröristlerin tokat yediğini söyledi.

Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"Bu, darbe girişiminin ötesine geçemedi ve bunun en önemli unsurlarından bir tanesi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısına uyarak meydanlara çıkan milletimizin bunu bertaraf etmesidir. Meydanlara çıkanların en önünde yine gençler vardı. Bir dönem kendi aramızda yapılan müzakereler ve tartışmalarda 'Acaba gençler, memleketlerinin geleceği söz konusu olduğu ve ülkemizin bekası söz konusu olduğunda gerekli adımları atacaklar mı, bu şuurdalar mı?' diye soranlar oluyordu. 15 Temmuz gecesi çok şükür ki Türk gençliği, bunun cevabını verdi. Vatan, demokrasi, milletimizin ve devletimizin geleceği söz konusu ise biz her türlü farklılığımızı bir kenara koyup, Türk bayrağımızın altında bu ülkenin geleceği için birleşmekten bir an olsun dahi tereddüt etmeyiz.

Bunu cevabını ve mesajını tüm dünyaya vermiş olduk."

- "Hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecekler"

Kılıç, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin, dünyaya büyük bir demokrasi mesajı verdiğini söyledi.

"O gece, FETÖ ve diğer bütün terör örgütlerine mensup teröristlerin tokat yedeği gecedir." diyen Kılıç, hiçbir zaman Türk milletine pranga vuramayacaklarını, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmalarını engelleyemeyeceklerini söyledi.

Kılıç, uluslararası siyasetin içinde Türkiye'nin çok önemli yeri olduğunu, uluslararası siyasette ve uluslararası gelişmelerde Türkiyesiz hareket edilemeyeceğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası siyasetin içinde ve gelişmelerde, Türkiyesiz hareket edilemeyeceğinin de çok büyük yankılarını ve sonuçlarını görüyoruz. Şu an sınırlarımızın hemen ötesinde DEAŞ, PKK, PYD, adı ne olursa olsun bir araya gelmiş terör örgütlerinin insanlığa karşı suç işledikleri, suç işlemek için hareket ettikleri olaylar oluyor. Bunun karşısına kim dikildi? 15 Temmuz gecesinden sonra tüm dünyada ve Türkiye’de şöyle bir soru soranlar oldu: 'Acaba Türk Silahlı Kuvvetleri bu badireden toparlanacak mı?' diye. Çok kısa sürede Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, Türk evladının gerektiği zaman ne kadar hızlı toparlanıp da insanlık için önemli olan noktalarda nasıl müdahale edileceğinin en büyük ispatını da Fırat Kalkanı Operasyonu ile yine biz göstermiş olduk."

- "Şimdiden çalışmaya başladık"

Gençler ve sporcuların, kulüplerinde aynı gayretle geleceğe yürüyeceğini ifade eden Kılıç, "Olimpiyatlara 4 sene var, biz şimdiden çalışmaya başladık. Bazıları soruyor 'Ne yapıyorsunuz?' diye, inşallah yakında görecekler neler yaptığımızı. İnşallah daha başarılı bir gelecekteki katılımla ve sonuçlarla sporumuzun da geçlerimizin de ülkemizin bayrağını en iyi şekilde temsil ettiği noktaya geleceğiz." görüşünü paylaştı.

Konuşmaların ardından Kılıç, protokol üyeleriyle kurdele keserek salonun açılışını yaptı.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi takımlarından Kardemir Karabüksporlu sporcuların gösteri maçını izleyen Kılıç, Antalya'daki turnuvada ikinci olan takıma kupasını verdi.

Gençlik Merkezi ve kentteki öğrenci yurdunda da inceleme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karabük Üniversitesine geçerek Artı Kariyer Kulübünce 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER