ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Nisan 2018 Perşembe 08:39

Gençlik için yola çıktılar, Süper Lig'e yükseldiler

Gençlik için yola çıktılar, Süper Lige yükseldiler

Gümüşhane'de emniyet müdürlüğünce SODES projesi kapsamında Gümüşhane polis gücü olarak kurulan ve gençleri sporla topluma kazandırmayı amaçlayan hentbol takımı, Erkeler Süper Lig'ine yükselmenin gururunu yaşıyor.


Gümüşhane'de emniyet müdürlüğünce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kurulan ve gençleri sporla topluma kazandırmayı amaçlayan hentbol takımı, Erkeler Süper Lig'ine yükselmenin gururunu yaşıyor.

Antrenörlüğünü polis memuru Musa Kum'un yaptığı ve mali yükün artması nedeniyle 2014-2015 sezonunda Gümüşhane Belediyesi'ne devredilerek Gümüşhane Belediyespor olarak yoluna devam eden hentbol takımı, yeni sezonda Erkekler Süper Lig'de mücadele etmeyi garantiledi.

Konya Selçuklu Belediyespor ile oynanan maçın ardından hentbol Erkeler Süper Lig'e yükselmesi kesinleşen ve kentin ilk hentbol takımı Gümüşhane Belediyespor, gelecek sezon bu ligde ter dökecek.

-"İnternet kafelerden çocuk topladı"

Gümüşhane Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün ilde bir dönem görev yapan emniyet müdürü tarafından 2011 yılında Gümüşhane Polis Gücü olarak kurulduğunu bildirdi.

Kulübün kuruluş amacının Gümüşhane'deki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Takımın kuruluşundan beri, başında antrenör olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu bir polis memuru var. SODES proje desteğiyle hareket edildi. Gümüşhane'nin bütün okullarından başlayarak bir altyapı oluşturdu. Hocamız sporun içinden geldiği için yabancılık çekmedi ve hentbolu Gümüşhane'ye sevdirdi. Hocamızın girmediği okul, görüşmediği öğrenci, öğretmen kalmadı. Hocamız bu memleketin bir çocuğu gibi kahvelerden, internet kafelerden çocuk topladı. Gençleri kötü alışkanlıklardan, kahve köşelerinden, internet kafelerden kurtarmak amaçlı bu yola çıktılar."

-"Biz başarmak için yola çıktık"

Demir, takımın amatörden 2. Lig'e yükselmesinin ardından mali yük nedeniyle sorunlar yaşadığına işaret ederek, kent gençliğinin zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayan takımın devam edebilmesi için Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in takıma sahip çıkarak

"Sonrasında 1.Lig'e yükseldik. Belediye başkanımız bizden hentbolda belediye uhdesine aldığına işaret etti.

Takımın belediye tarafından devralınmasının ardından güçlü bir ekip kurduklarını kaydeden Demir, şunları kaydetti:şampiyonluk bekledi. Bunun için 4 yabancı oyuncuyu takımımıza kazandırdık. Bir aile olduk. Hepimizin birbirine inancı ve güveni var. Bu sezon da hentbol Erkekler Süper Lig'e yükselmeyi Konya Selçukluspor maçının ardından garantiledik. Gümüşhane'de insanlara hentbolu sevdirmek için yola çıktık. Altyapımızda oyuncular yetişiyor. Biz başarmak için yola çıktık. Bu şehir neden hentbolda şampiyon olmasın, neden Süper Lig'de Gümüşhane'nin ismi olmasın. Hedefimiz Avrupa'da da başarı elde etmek."

-Hedef gençleri kazanmak

Takımın kuruluşundan bu yana başında bulunan polis memuru antrenör Musa Kum da 7 yıldır Gümüşhane'de polis memuru olarak görev yaptığını söyledi.

Dönemin emniyet müdürünün talimatıyla takımı polis gücü olarak kurduklarını hatırlatan Kum, "O zaman müdürümüzün amacı Gümüşhane'deki gençlerin sosyal, kültürel faaliyetlere katılarak, eğitimlerine ve geleceklerine destek olmaktı. Gümüşhane'de hentbol bizimle başladı. Takımın yüzde 80'i Gümüşhaneliydi. O dönemde 3 yıl içerisinde 16-17 öğrencimiz üniversitelerde beden eğitimi öğretmenlikleri bölümüne yerleşti. Benim en büyük hayalim; bu gençlerin üniversiteleri bittikten sonra tekrar bu şehre gelerek benim bıraktığım yerden devam etmeleridir." değerlendirmesinde bulundu.

Takımının Süper Lig'e yükselmeyi garantilemesinin kendisi için büyük gurur olduğunu ifade eden Kum, "Şimdi süper lige çıktık. Önümüzdeki sezon şehrimizi ve ülkemizi Süper Lig'de ve Avrupa'da temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Takım oyuncularından 15 yaşındaki Gümüşhaneli Tunahan Bedir ise hentbol ile kulüp sayesinde tanıştığını söyledi.

Takımda yer almaktan son derece gururlu olduğunu aktaran Bedir, "Süper Lig'i garantiledik. Artık bu yıl şampiyon olmak istiyoruz. İddialıyız." dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER