ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 14:34

'Geçen yıl Fenerbahçe'nin neden iyi olduğunu anladım'

Geçen yıl Fenerbahçenin neden iyi olduğunu anladım

Gençlerbirliği maçında 3 gol atarak kalitesini bir kez daha ortaya koyan Trabzonspor'un Paraguaylı golcüsü Oscar Cardozo, bu verimliliğini Ersun Yanal'ın ardından gelen yeni oyun sisteminde topla daha çok buluşmasına bağladı.


Gençlerbirliği maçında hat-trick yaparak ligde 8 gole ulaşan Cardozo, maça coşkulu bir giriş yaptıklarını belirterek, "İyi başladık. Golü hemen bulduk. Bu golle birlikte rakibimizi de açtığımızı düşünüyorum. İyi bir ilk yarıyla beraber 3-0'lık skor geldi. İkinci yarıda bir gol bulduk ama daha çok goller de bulabilirdik. İyi bir maç geçirdiğimizi düşünüyorum. Güzel bir maç oldu bizim için" dedi.

"BURADA ÇOK MUTLUYUM"
Yeni oyun sisteminden memnun olduğunun da altını çizen Cardozo şunları söyledi:
"Yeni oyun sistemimizde topla daha çok buluşuyorum. Rakibe artık önde de baskı kurduğumuz için top daha çok bizde kalıyor, daha çok önde kalıyor. İşler de iyi gidiyor şu anda."

Cardozo, 2014 yılı içinde Portekiz'de Sporting Lizbon'a karşı Benfica formasıyla bir hat-trick daha yaptığını vurgulayarak, "Trabzon'da çok mutluyum, her konuda çok memnunum. Tek istediğim gollerime devam edebilmek" ifadesini kullandı.

BELKALEM: UYUM SÜRESİ DOLDU
Trabzonspor'un Cezayirli stoperi Essaid Belkalem ise, "Zor ve yorucu bir maçtı. Elimizde ne var ne yoksa sergiledik. Önemli olan galibiyetti. Yeni hocamızla değişen şeyler tabii ki var ama aslında değişen şunlar oldu; otomatikleşmeler sayesinde birbirimize hislerimizi daha iyi yansıtabildik. Uyum süresi dolmuş oldu. Güven tazelemiş olduk. Güveni oturtunca bu da sahaya yansımış oldu" dedi.

YUSUF: GEÇEN YIL FENERBAHÇE'NİN NEDEN İYİ OLDUĞUNU ANLADIM
Trabzonspor'un çıkış yakalayan oyuncusu Yusuf Erdoğan ise, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Yoğun yağmurlu bir havada bol gollü bir maç oldu. Karadeniz fırtınası vardı sahada. Biz işimizi yapıyoruz. Eski hocamız döneminde de çalışmalarımı sürdürüyordum, ama şans bulamıyordum. Onun tercihi, saygı duymak lazım. Sonuçta bir sistemi vardı. Ersun hoca ilk geldiği gün benimle yaklaşık 1.5 - 2 saatlik bir konuşma yaptı. O konuşma beni çok motive etti. O günden sonra hayatımda mental olarak veya saha içinde olsun çok şey değiştirdim. Kendi performansımı her geçen gün geliştirmek istiyorum. Hem Trabzonspor'a hem ülke futboluna ismimi kalıcı harflerle yazdırmak istiyorum. Başarı tesadüf değil. Geçen seneki Fenerbahçe'nin neden bu kadar iyi olduğu, neden bu kadar çok koştuğu, neden bu kadar iyi organize olduğu belli. Tesadüf değilmiş. Bizim çalışmalarımızdan belli oluyor. Her şeyi görüntüler eşliğinde yapıyoruz. Hatalarımızı, olumlu şeylerimizi görüyoruz. Yanlışlarımızı görerek yapmamaya çalışıyoruz. İnşallah fırtına devam edecek" dedi.

TARAFTARA ÇAĞRI
Soğuk ve yağışlı havaya rağmen tribüne gelen taraftarlara da teşekkür eden Yusuf Erdoğan, şunları söyledi:
"Bugün soğuk hava vardı. Gelenlere teşekkür ediyorum. Artık Passolig falan, mazeret uydurmayalım. Bu fırtınayı evlerinde değil de sahada izlesinler. Lütfen gelsinler artık. Bizim onlara ihtiyacımız var. Bize destek çıksınlar. Bu fırtına sönmeyecek, inşallah devam edecek."

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER