ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ocak 2014 Çarşamba 08:58

Galatasaray'ın yeni aslanı

Galatasarayın yeni aslanı

Transferde hareketli günler geçiren Galatasaray’da yeni gelişmeler yaşandı.


Galatasaray transferde bombayı patlattı ve İtalyan devi İnter’in 25 yaşındaki stoperi Ranocchia’yı renklerine bağladı.

İkinci yarının ilk haftasında Gaziantep’le berabere kaldıktan sonra ara transferde yeniden gaza basan sarı-kırmızılılar önceki gün Amrabat ve Riera’yı yollayarak Telles ve Hajrovic’e kontenjan açmıştı. Aslan’da ikinci dalga ise dün geldi. Cim-Bom bu kez de sezonu kapatan Bruma ile Dany’yi Gaziantep’e kiralayarak yabancı için de 2 kontenjan daha açtı. Bruma’nın sözleşmesinde satınalma opsiyonunun bulunması kafa karıştırdı. Yekta konusunda da tarafların görüşmelere devam ettiği bildirildi.

SAVUNMAYA RANOCCHİA

Stoper için Heitinga’yı veto eden Mancini dün yönetime İnter’de oynayan vatandaşı Ranocchia’nın ismini verdi. Daha önce aynı kulüpten Sneijder’i alan Cim-Bom, Borussia Dortmund ve bazı İngiliz kulüplerinin de devrede olmasına karşın işi bitirdi. Taraflar sezon sonuna kadar Ranocchia’nın kiralanması konusunda uzlaştı. Galatasaray 500 bin euro İnter’e, Ranocchia’ya ise yarım sezon için 1.1 milyon euro ödeyecek. Sözleşmede satınalma opsiyonun da bulunduğu ve rakamın 8 milyon euro olduğu belirtildi.

Hajrovic, Telles, Salih Dursun ve Umut Gündoğan’ı daha önce kadrosuna katan Cim-Bom’da dün Ranocchia dışında iki transfer daha gerçekleşti. Florya’da denemeye alınan Arjantinli Lucas Ontivero sözleşme imzalanan başka bir oyuncu oldu. Forvet arkası ve sol kanatta görev yapan 19 yaşındaki Arjantinli dün gece İstanbul’a gelerek imza attı. Galatasaray ayrıca Koray Günter’le de anlaştı. B.Dortmund’dan 1 milyon euroya transfer edilen 19 yaşındaki stoper Florya’da 4.5 yılllık sözleşmeye imza attı.

RANOCCHİA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 16 Şubat 1988
DOĞUM YERİ: Assisi, İtalya

Sezon Kulüp Maç Gol

2006-08 Arezzo 56 1
2008-10 Genoa 16 2
2010-11 Bari 34 3
2011-14 Inter 74 5 

(Skorer)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER