ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 20:31

Galatasaray'ın Umut'u var

Galatasarayın Umutu var

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 9. hafta maçında karşı karşıya gelen Kardemir Karabükspor ile Galatasaray arasındaki zorlu 90 dakikada, konuk Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrılarak puanını 19'a çıkardı.


Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Bahtiyar Birinci

Kardemir Karabüksopr: Boy Waterman, Erdem Özgenç, Larrys Mabiala, Emre Güngör, Tanju Kayhan, Hakan Özmert (Dk. 84 Musa Çağıran), Aykut Akgün, Yiğit İncedemir (Dk. 77 Turgay Bahadır), Onur Ayık, Domi Kumbela, Joseph Akpala

Galatasaray: Muslera, Sabri, Koray Günter, Chedjou, Hakan Balta, Hamit, Selçuk, Melo, Dzemaili, Sneijder, Burak Yılmaz

Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 88 Yekta Kurtuluş), Felipe Melo, Selçuk İnan, Blerim Dzemaili, Wesley Sneijder (Dk. 67 Umut Bulut), Burak Yılmaz

Goller: Dk. 3 Aurelien Chedjou, Dk. 71 Umut Bulut (Galatasaray), Dk. 57 Emre Güngör (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Yiğit İncedemir, Dk. 45 Hakan Özmert (Kardemir Karabükspor), Dk. 80 Hamit Altıntop, Dk. 81 Blerim Dzemaili (Galatasaray)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 9. hafta maçında karşı karşıya gelen Kardemir Karabükspor ile Galatasaray arasındaki zorlu 90 dakikada, konuk Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrılarak puanını 19'a çıkardı.

52. dakikada ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinde topu kontrol eden Kardemir Karabükspor'dan Erdem Özgenç uzak mesafeden yerden kaleyi düşündü, ancak vuruşunda kaleci Muslera üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti ve gole izin vermedi.

55. dakikada ceza yayının sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Galatasaray'dan Selçuk İnan'ın vuruşunda barajın sağ tarafından geçen topu kaleci Boy Waterman uzanarak sağ köşeden çıkardı ve gole izin vermedi.

57. dakikada Kardemir Karabükspor, Emre Güngör ile beraberliği yakalıyor. Bu dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Onur Ayık'ın ortasında arka direğe gönderdiği topa altıpas alanı içerisinde savunma ile birlikte Emre Güngör yükselip kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu: 1 - 1.

69. dakikada gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz'ın soldan taşıyıp içeriye çıkardığı topu Umut Bulut ceza sahası içinde bekletmeden Blerim Dzemaili'ye aktardı, bu oyuncunun vuruşunda ise meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı.

71. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Bu dakikada gelişen Galatasaray atağında sol kanattan Blerim Dzemaili'nin ceza sahasına gönderdiği top Burak Yılmaz'ı aştı, arka direkte topu önünde bulan Umut Bulut plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 2.

83. dakikada Galatasaray 3. gole çok yaklaştı. Bu dakikada sol kanattan topu taşıyan ve ceza sahasına giren Umut Bulut'un penaltı noktasına çıkardığı topla Burak Yılmaz buluştu, o da bekletmeden sağdan bindirme yapan ve bomboş pozisyonda olan Hamit Altıntop'un önüne bıraktı, fakat kısa düşen topu defans kaptı ve mutlak golü önledi.

86. dakikada Galatasaray önemli bir fırsatta Burak Yılmaz ile pozisyonu değerlendiremedi. Bu dakikada Kardemir Karabükspor'un kullandığı kornerde sağ kanatta topla buluşan Hamit Altıntop ileri doğru uzun oynadı. Erdem Özgenç'in kafasından seken top Burak Yılmaz'ın önüne doğru düştü. Burak Yılmaz müsait pozisyonda kaleciyide geçti, ancak topu ayağından sağ tarafa doğru fazla açtı. Takip edip vuruşunda ise kaleci Boy Waterman uzanarak son anda topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda iki takımın çabası da gol getirmeyince konuk Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrılarak puanını 19'a çıkardı. Kardemir Karabükspor ise 7 puanda kaldı.




























































KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER