ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Haziran 2014 Pazar 14:05

Galatasaray'da Torres hamlesi!

Galatasarayda Torres hamlesi!

Galatasaray Başkanı Aysal'ın 'süperstar' tanımına, Mancini'nin de sistemine uyan Torres için Chelsea'nin kapısını çalacağı iddia ediliyor.


Sarı-kırmızılı kulüp, Başkan Aysal'ın 'süperstar' tanımına, Mancini'nin de sistemine uyan Torres için Chelsea'nin kapısını çalacak. İngiliz kulübü, yıldız golcü için 10 milyon pound istiyor.

Geçen hafta verdiği röportajda, “1 ya da 2 süperstar alacağız” ifadelerini kullanan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın yıldız seferberliği başladı.

Sarı-kırmızılıların listesinde dünyaca ünlü isimler var, ama biri şartlarıyla listenin başına yerleşti: Fernando Torres...

DIEGO COSTA CHELSEA'DA MI?

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Chelsea, transfere hızlı girdi ve Atletico Madrid’in golcüsü Diego Costa’yı renklerine bağladı.

Böylece takımın 1 numaralı forveti Brezilyalı oyuncu oldu. Ancak Jose Mourinho’nun bir santrfor daha istediği ve Chelsea’nin patronu Roman Abramovic’e, “Torres’i düşünmüyorum, satabilirsiniz” mesajını ilettiği İngiliz basınında yazıldı. Hatta Mourinho sadece Torres’in değil, Türk futbol piyasasında adı geçen Demba Ba’nın da biletini kesti.

ARTIK YAŞILALARA YER YOK

Geçtiğimiz sezon da Torres, Cimbom’un gündemine gelmiş, Başkan Aysal “Yakışıklı, beyaz tenli, renkli gözlü, uzun boylu” diyerek adeta İspanyol yıldızı tarif etmişti.

Didier Drogba’nın gidişine, “Artık yaşlılara yer yok” sözüyle onay veren Mancini’nin İngiltere’de tanıyıp çok beğendiği 30 yaşındaki futbolcunun kendi şartları uygun ama Chelsea ile pazarlıkların uzun süreceği kesin. Çünkü Chelsea, bu yaz elden çıkaracağı yıldızın fiyatını 10 milyon pound olarak belirledi. Torres ise Ada’da vergiler düştükten sonra yılda yaklaşık 4 milyon 200 bin Pound (15 milyon TL) kazanıyor.

50 MİLYON POUNDLUK YILDIZ

Fernando Torres, 2007 yılında Atletico Madrid’den Liverpool’a 30 milyon pounda transfer oldu. Ardından 2011 yılında Chelsea, İspanyol yıldıza 50 milyon pound (Yaklaşık 175 milyon TL) ödeyerek, 2016’ya kadar kadrosuna kattı. Bu rakam, Britanya tarihinin en pahalı transferi olarak tarihe geçti. Teknik direktör Mourinho, Samuel Eto’o ve Demba Ba’nın yanı sıra Torres’ten bu sezon istediği verimi alamadı ve gözünü, Atletico Madrid’in golcüsü Diego Costa’ya dikti.

Geride bıraktığımız sezonda 41 maçta rakip fileleri 11 kez sallayan ve kendisini tekrar kanıtlamak isteyen 30 yaşındaki oyuncu, İspanya’nın 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer alıyor. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER