ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2014 Çarşamba 10:11

Galatasaray'da son bir umut

Galatasarayda son bir umut

Galatasaray, Anderlecht karşısında galip gelirse Avrupa Ligi’ne gitme şansını sürdürebilecek, kaybetmesi halinde ise tüm umutlar sönecek.


Galatasaray bugün Şampiyonlar Ligi’ndeki serüvenini devam ettirmek için Belçika’da Anderlecht ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 21.45’te başlayacak ve D-smart’ın Smart spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray, Anderlecht karşısında galip gelirse Avrupa Ligi’ne gitme şansını sürdürebilecek, kaybetmesi halinde ise tüm umutlar sönecek. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son üç maçtan puan alamadı.

Temsilcimiz Galatasaray grupta bir puanla sonuncu sıradayken Anderlecht iki puanla üçüncü sırada.

Sarı-kırmızılı takımın yarın sahaya, Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Selçuk İnan, Melo, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş, Sneijder ve Burak Yılmaz 11'iyle çıkması bekleniyor.

"Devler Ligi"nde gruptan çıkma şansını önemli ölçüde yitiren ve üst üste aldığı farklı yenilgilerle taraftarlarını üzen sarı-kırmızılı ekip, yarın Anderlecht maçından puan çıkarmak ve en azından UEFA Avrupa Ligi şansını sürdürmek için sahada olacak.

Gruptaki ilk maçında Anderlecht'i İstanbul'da konuk eden "Cim Bom", 90+1. dakikada Burak Yılmaz attığı golle müsabakayı 1-1 berabere tamamladı. Sarı-kırmızılılar, daha sonra oynadığı 3 maçta da puan alamadı ve toplam 12 gol yedi.

Constant Vanden Stock Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak.

UEFA Avrupa Ligi şansı için mücadele edecekler

D Grubu'nda henüz galibiyet alamayan iki takımın mücadelesi, en azından grup üçüncülüğü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilme yarışına sahne olacak.

Galatasaray'ın 1 puanla son sırada, Anderlecht'in ise 2 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta kazanan ekibin iddiası önemli ölçüde artacak.

Sarı-kırmızılılar, yarın Anderlecht'e kaybetmesi durumunda, gruptaki son maçlar öncesi Avrupa iddiasını tamamen yitirecek. Belçika temsilcisi ise grup üçüncülüğünü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme biletini cebine koyacak.

Galatasaray, kazanması veya berabere kalması halinde ise Arsenal ile yapacağı son maça iddiasını taşıyacak.

Bu maçı kazanan ekip, grupta Arsenal-Borussia Dortmund maçının sonucunu bekleyecek. İngiliz ekibi, bu maçtan 1 puan dahi çıkarması halinde, Borussia Dortmund ile birlikte son 16 takım arasına kalmayı kesinleştirecek.   

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda beşinci müsabakalar öncesi puan durumu şöyle:

Kulüp Maç G B M A Y Av. Puan
1- Borussia Dortmund  4 4 0 0 13 1 12 12
2- Arsenal 4 2 1 1 9 7 2 7
3- Anderlecht 4 0 2 2 5 9 -4 2
4- Galatasaray 4 0 1 3 3 13 -10 1

 

Dzemaili cezalı, Melo ceza sınırında

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Blerim Dzemaili, aynı zamanda kart cezalısı da olması nedeniyle Anderlecht maçında takımdaki yerini alamayacak.

Felipe Melo ise Anderlecht karşısında sarı kart görmesi halinde Arsenal ile oynanacak grubun son maçında takımdaki yerini alamayacak.

Anderlecht Teknik Direktörü Hasi:
"Galatasaray yaralı bir hayvan gibi. Kesinlikle kolay bir maç olacağını düşünmemeliyiz"
 
 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında bu akşam Galatasaray'ı konuk edecek Anderlecht'te, teknik direktör Besnik Hasi, oldukça zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Müsabakanın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, oyuncusu Olivier Deschacht ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Besnik Hasi, içinde bulunduğu durum nedeniyle Galatasaray'ı "yaralı bir hayvana" benzetti.

Maçın favorisinin kim olduğuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Hasi, "Galatasaray yaralı bir hayvan gibi. Kesinlikle kolay bir maç olacağını düşünmemeliyiz. Bu, büyük bir hata olur" dedi.

Yarın yüksek seviyede bir Avrupa mücadelesi olacağına dikkati çeken Hasi, "Galatasaray son zamanlarda iyi oynamıyor. Yine de ortaya çıkacak mücadelenin seviyesi yüksek olacaktır. Üzerimizde önemli bir baskı var" şeklinde görüş belirtti.

Deschacht: "Kazanmak için sahada olacağız"

Anderlecht'in deneyimli savunma oyuncusu Olivier Deschacht, kazanmak için sahada olacaklarını vurguladı.

Avrupa kupalarındaki 80. maçına Galatasaray karşısında çıkacağını aktaran Deschacht, "Bu benim gerçekleşen bir hayalim. Fakat yarın bu hayali değil, yalnızca kazanmayı düşüneceğim. Galatasaray ile ilk maçımız da zorlu geçmişti. Yarın kazanmak için sahada olacağız" diye konuştu.

 

 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER