ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 17:18

Galatasaray'da büyük değişim iddiaları

Galatasarayda büyük değişim iddiaları

Teknik kadrodaki operasyon sonrası Sarı-Kırmızılı camiada çok ciddi bir iddia konuşulmaya başlandı.


Galatasaray camiası Anderlecht maçı sonrası hareketli günler yaşarken, önümüzdeki dönemin de sıcak geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Teknik kadrodaki operasyon sonrası iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Cesare Prandelli'nin yerine Hamza Hamzaoğlu'nun tercih edilmesi çok çarpıcı iddiaları da beraberinde getirdi. Teknik kadroda yapılan operasyonda bizzat Ali Dürüst'ün rol alması iddiaları güçlendirir nitelikte. Artık yüksek sesle konuşulan iddia ise özellikle taraftarı heyecanlandıracak cinsten.

Dürüst aday olacak

O iddiaya göre mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurulda Ali Dürüst başkanlığa aday olacak. Camianın önemli bir kesiminden destek alarak yarışa soyunması beklenen Dürüst'ün en büyük kozunun ise Fatih Terim olduğu konuşuluyor. Yine aynı iddiaya göre Ali Dürüst başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Fatih Terim'i futbolun tek patronu olarak göreve getirecek. Hamza Hamzaoğlu ile yapılan sözleşmenin 6 ay ile sınırlandırılmasının nedeninin de bu plan olduğu ileri sürülüyor. Ali Dürüst başkanlığında Fatih Terim'in futbol şubesinde tek yetkili olacağı, Hamza Hamzaoğlu'nun ise Terim'in saha kenarındaki gözü kulağı olacağı ifade ediliyor.

İngiltere'deki sistem

Fatih Terim'in İngiltere'deki menajerlik sistemine benzer şekilde futbol şubesinde mali ve idari konularda tek yetkili olacağı ve direkt Ali Dürüst'e bağlı olarak çalışacağı konuşuluyor. Terim'in tüm transferleri tek başına yapacağı aynı zamanda kulübede de oturacağı ancak teknik mesainin ağırlıklı olarak Hamza Hamzaoğlu'nda olacağı da iddialar arasında. Fatih Terim'in, EURO2016 biletinin ateşe düşmesinin ardından milli takımdaki görevinden de feragat etmesi gündemde. Bilindiği üzere A Milli Takım, EURO2016 gruplarında bir sonraki maçını Hollanda ile deplasmanda oynayacak. Bu kritik maçın da kaybedilmesi halinde finallere gitme ihtimalizin mucizelere kalacak olması, Terim'in de kaderini belirleyecek unsurlardan. 

Şartlar müsait olursa...

Kariyeri boyunca nadir de olsa başarısızlıklar yaşayan Fatih Terim'in, prensiplerine bağlı kalması ve milli takım kariyerini noktalaması bekleniyor. Bu tür bir gelişme halinde Fatih Terim'in Galatasaray'a geri dönmesi için tüm şartlar oluşuyor. İddialara göre Galatasaray Yönetimi'nin Hamza Hamzaoğlu tercihinde tüm bu unsurlar önemli rol oynamış görünüyor. Galatasaray'da yüksek sesle konuşulan bu senaryonun hayata geçip geçmeyeceği ise önümüzdeki birkaç ay içerisinde netleşecek gibi gözüküyor.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER