ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2014 Perşembe 16:02

Galatasaray'a sürpriz aday!

Galatasaraya sürpriz aday!

Galatasaray’da 18-25 Ekim tarihlerinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi Duygun Yarsuvat’ın da başkan adayı olacağı iddia edildi.


Galatasaray’da 18-25 Ekim tarihlerinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi Duygun Yarsuvat’ın da başkan adayı olacağı iddia edildi.

Sarı-kırmızılı camiada şu ana kadar tek resmi aday Alp Yalman olurken, Divan Kurulu Başkanlığı’na listelerin sunulması için son saatlere girildiği şu sıralarda Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ın da aday olacağı belirtildi. Yarsuvat’ın listelerin sunulması için son saat olan 18.00’e kadar Divan Kurulu Başkanlığı’na başvurması bekleniyor. Öte yandan Yarsuvat’ın listesinde, sarı-kırmızılı takımda daha önce yöneticilik yapmış olan Abdurrahim Albayrak’ın yanı sıra birçok önemli ismin yer alacağı belirtiliyor.

Galatasaray’da şu ana kadar Cemal Özgörkey ve Mehmet Helvacı başkan adaylığı için gündeme gelmiş, fakat daha sonra aday olmayacaklarını açıklamışlardı.

DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?

1957 yılında Galatasaray Lisesi’nden ve 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yarsuvat; İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanlığı da yapan Yarsuvat, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı görevinde de bulundu. Duygun Yarsuvat 2004’te yapılan seçimlerin ardından Galatasaray Üniversitesi Rektörü olarak 2008 yılına kadar görev yaptı. Yarsuvat ayrıca İstanbul Barosu’nda Türkiye Barolar Birliği delegeliği görevinde de bulundu.

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER