ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 08:46

Galatasaray'a müjde Guardiola'dan geldi

Galatasaraya müjde Guardioladan geldi

Bayern Münih Teknik Direktörü Guardiola, Galatasaray’ın ısrarla istediği Emre Can’ın kiralanmasına onay verdi.


Chedjou ve Erman Kılıç’tan sonra Melo ile Umut’u kadrosuna katan Galatasaray’da tek gündem maddesi Bayern Münih’in 19 yaşındaki genç yıldızı Emre Can...

Stoper ve ön libero oynayan, ayrıca her iki bekte görev alabilen Emre’yi, Teknik Direktör Fatih Terim mutlaka kadrosunda görmek isterken, Bayern Münih’in hocası Pep Guardiola’nın, Türk oyuncunun gitmesine izin verdiği belirtildi. Bunun üzerine Alman devi ile temasa geçen sarı-kırmızılıların, Sportif Direktör Mattias Sammer ile detaylar üzerinde çalışmaya başladıkları ifade edildi.

Başkan Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun’un, Münih’e geçtiği ve Emre Can’ı bonservisiyle almaya çalıştığı kaydedildi. Almanların genç yıldızı kiralamak istediği buna karşın sarı-kırmızılıların bonservisiyle birlikte ya da satın alma opsiyonuyla bu transferi gerçekleştirmek istediği öğrenildi. Yabancı oyuncu sınırlaması yüzünden Emre Can’ın transferine büyük önem veren Terim’in, genç yeteneğin 4-5 bölgede oynayabilme özelliğini büyük fırsat olarak gördüğü ifade edildi.

Bu arada Bayern Leverkusen ve Augsburg’un kiralamaya çalıştığı Emre Can’ın teklifleri reddettiği öğrenildi. 19 yaşındaki futbolcunun bonservisiyle beraber transfer olmaya sıcak baktığı ve bu yüzden kendi kulüp yönetimiyle ters düştüğü de vurgulandı. Emre Can geçtiğimiz günlerde Barcelona ile yapılan hazırlık maçında sağ bek oynarken Almanya Süper Kupa finalinde ise sol bekte görev yapmıştı.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER