ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:02

Galatasaray'a bir büyük darbe daha!

Galatasaraya bir büyük darbe daha!

Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz G.Saray, D grubu 5. maçında deplasmanda Anderlecht’e mağlup olarak Avrupa Kupaları sona erdi.


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray, ya tamam ya devam dediği Anderlecht deplasmanından 2-0 mağlup dönerek Avrupa devrerini kapatmış oldu.

UEFA şampiyonlar ligi D Grubu 5'inci maçında deplasmanda Anderlecht'e 2-0 mağlup olan Galatasaray, Avrupa kupalarına veda etti.

Constant Vanden Stock Stadı'nda oynanan maçta Anderlecht'e galibiyeti getiren golleri 44 ve 86'ncı dakikalarda Chancel Mbemba attı. Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, 83'üncü dakikada gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla 1 puanda kalan Galatasaray, grubu sonuncu tamamlayarak Avrupa kupalarına veda etti. Anderlecht ise puanını 5'e yükselterek, grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

İŞTE MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dakika 1: Maç Galatasaraylı futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 3: Anderlecht'te Praet'in sağ kanattan ceza alanına ortasında Mitrovic'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

Dakika 4: Defour'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı... Atağın devamında Praet'in şutu kalecimiz Muslera'da kaldı.

Dakika 7: Conte'nin ceza alanı dışından kaleye şutunda top savunmamızda kaldı.

Dakika 10: Selçuk'un savunma arkasına koşu yapan Burak pasını aktardı ancak Burak topa müdahale edemedi.

Dakika 14: Anderlecht'te sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanına düşen topu savunmamız uzaklaştırdı.

Dakika 16: Hamit'in Conte'ye yaptığı müdahale sonrası hakem faul düdüğünü çaldı.

Dakika 18: Anderlecht'te sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortayı savunmamız karşıladı.

Dakika 19: Bu sefer sağ kanattan ceza alanımıza gönderilen ortada Muslera topu kontrol etmöek isterken yerde kaldı hakem faul kararı verdi.

Dakika 22: Anderlect'te Vanden Borre sağ kanattan ceza alanımıza girmek istedi ancak Telles'in müdahalesi ile çizgi üzerinde yerde kaldı karar faul.

Dakika 23: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanımıza düşen topu savunmada Chedjou karşıladı.

Dakika 26: Galatasaray'da Telles sol kanattan ceza alanına ortasını göndermek istedi ancak top kalecide kaldı.

Dakika 28: Telles yine aynı kanattan topu ceza alanına ortaladı ancak Anderlect savunması son anda araya girdi.

Dakika 29: Acheampong sol kanattan ceza alanına girmek üzereyken Tarık'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş... Tarık bu pozisyon sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 30: Anderlect'te Tielemans kaleyi hafif sol çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kullandı direk kaleye gönderdiği topu Muslera kurtardı.

Dakika 33: Defour, Sneijder'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü... Galatasaray kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

Dakika 34: Serbest vuruş için topun başına geçen Sneijder, direk kaleye sert bir top gönderdi ancak az farkla sağdan auta gitti.

Dakika 35: Anderlect gole çok yaklaştı... Conte'nin sol kanattan ceza alanına ortasında Chedjou topu kafayla uzaklaştırdı... Ardından Defour'un ceza alanı dışından şutu önce sağ direğe ve ardından sol direğe vurup Muslera'da kaldı.

Dakika 36: Tarık Çamdal'ın sağ kanattan ceza alanındaki Burak'a gönderdiği top kalecide kaldı.

Dakika 40: Telles'in yine sol kanattan ceza alanına ortasında bir kez daha savunma topu karşıladı.

Dakika 41: Galatasaray'da Melo hafif bir sakatlık geçirip saha dışına çıkmıştı şimdi tekrar oyuna dahil oldu.

Dakika 43: Galatasaray'da Bruma ayağının kayması sonucu rakibine istem dışı bir faul yaptı ancak hakem sarı kartla cezalandırdı.

Dakika 44: GOL... Mbemba... Sol kanattan ceza alanımıza yapılan ortada boş bırakılan Mbemba topa uçarak kafa vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Dakika 45: İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

...Maçın ilk yarısı Anderlech'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi...

Dakika 46: Maçın ikinci yarısı Anderlecht'li futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 46: Anderlecht'te ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı... Steven Defour'un yerine Andy Kawaya oyuna giriyor.

Dakika 51: Sneijder'in sol kanattan pasında topla buluşan Bruma'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

Dakika 52: Bruma'nın ceza alanı içi hafif sol çaprazından vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Proto'da kaldı.

Dakika 54: Selçuk İnan kritik bir noktadan serbest vurulş kullandı... Selçuk'un direk kaleye gönderdiği topu kaleci sol 90 diye tabir edilen noktada kontrol etti.

Dakika 57: Anderlect'te Galatasaray savunmasına çarpan top ceza alanı dışında Praet'te kaldı Praet'in vuruşunda Muslera kalede dikkatli.

Dakika 58: Galatasaray bereberlik golüne çok yaklaştı... Ceza alanı içinde topla buluşan Burak sıfır noktasına inip topu içeri çevirmek istedi ancak kaleci topa son anda müdahale etti.

Dakika 59: Galatasaray bu dakikalarda oyunu rakip kaleye yıkmış durumda.

Dakika 60: Galatasaray gole bir kez daha çok yaklaştı...Hamit'in ceza alanı dışından sert vuruşunda Proto son anda topu kurtardı.

Dakika 62: Bu sefer ev sahibi ekip etkili geldi... Sağ kanattan ceza alanımıza açılan ortada Mitrovic boş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak Muslera topu kontrol etti.

Dakika 64: Galatasaray yarı alanında Praet'e faul yapan Selçuk sarı kart gördü.

Dakika 66: Galatasaray'da bu kez Hamit, rakibine faul yaptı ve sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 69: Burak Yılmaz ceza alanı içi savunma arkasında topla buluştu ve vuruşunu yaptı ancak ya hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Dakika 72: Galatasaray çok tehlikeli geldi... Burma sol kanattan içeri katetti ve pasını aktarmak istedi ancak vuruşunda top kısa düştü.

Dakika 75: Galatasaray'da oyuncu değişikliği... Bruma oyundan çıkıyor yerine Umut Bulut oyuna giriyor.

Dakika 77: Galatasaray gole çok ama çok yaklaştı... Selçuk'un ceza alanına pasında Burak, ceza alanı içinden vuruşunu yaptı ama top üst direğe takıldı.

Dakika 79: Anderlecht'te sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanımıza yapılan ortada Conte'nin vuruşu dışarıya gitti.

Dakika 82: Anderlecht ikinci gole çok yaklaştı... Anderlecht ikinci gole çok yaklaştı. Gelişen kontra atakta Mitrovic'in ara pasında Conte karşı karşıya kaldı ama vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

Dakika 84: Galatasaray'da Selçuk İnan hakeme yaptığı itirazlar sonucu ikinci sarı kartla oyun dışı kalıyor.

Dakika 84: Anderlecht'te oyuncu değişikliği... Dennis Praet'in yerine Sacha Kljestan oyuna giriyor.

Dakika 86: GOL... Mbemba... Kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleye gönderilen şutu Muslera çeldi ama dönen topu Mbemba ağlara gönderdi.

Dakika 89: Anderlecht'te oyuncu değişikliği... Aleksandar Mitrovic'in yerine Cyriac Gohi Bi oyunda.

Dakika 90: Galatasaray'da oyuncu değişikliği... Hamit'in yerine Furkan oyunda.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER