ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 23:33

Galatasaray üç puana son anda ulaştı

Galatasaray üç puana son anda ulaştı

Galatasaray, Kasımpaşa karşısında son dakikada bulduğu golle üç puana ulaştı.


Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasının açılış maçında Galatasaray, sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Kasımpaşa'nın golünü 41. dakikada Adem Büyük atarken, Galatasaray'ın gollerini 53. dakikada Burak Yılmaz ve 90+1. dakikada Umut Bulut kaydetti.

Galatasaray bu sonuçla ligde puanını 16'ya yükselterek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

ARENA BOMBOŞ KALDI

Galatasaray'ın Başakşehir'e 4 gol yiyerek hezimete uğramasından sonra sarı kırmızılı ekibin Kasımpaşa maçına taraftarları da ilgi göstermedi. 55 bin kişi kapiseteli Türk Telekom Arena'da 11 bin 500 taraftar yer aldı. Böylece kombine alan taraftarların da büyük bir bölümü maça gelmedi.



SNEIJDER KULÜBEDE

Teknik Direktör Cesare Prandelli, sürpriz bir karar ile Wesley Sneijder'i yedek kulübesine oturtup, affedilen Sabri'yi sadece 3 antrenman sonrasında ilk 11'de soyundurdu. Sezon başından bu yana Galatasaray'ın en formda ismi olan Sneijder, sarı kırmızılı ekip ilk yarıyı geride kapayınca Prandelli tarafından Umut Bulut ile birlikte sahaya sürüldü. Fenerbahçe derbisi, Kayseri deplasmanı gibi kritik 90 dakikalarda attığı gollerle Galatasaray'ı sırtlayan Wesley Sneijder, sarı kırmızılı kulüpte en son 22 Ocak'ta Elazığspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında Mancini tarafından as futbolcuların dinlendirilmesi nedeniyle yedek kulübesine çekilmişti.



Galatasaray'da 90 dakikaya yedek kulübesinde başlayan Wesley Sneijder, bu sezon geride kalan 7 haftada sarı kırmızılı forma ile 3 gol kaydetti. Prandelli, Galatasaray'da Sneijder ve Dzemaili'yi kenara çekerken Hamit ve Yekta'yı ilk 11'de soyundurdu. Bu arada Prandelli, sezon başından bu yana forma verdiği Veysel Sarı'yı ise ilk 18 kişilik kadroya almadı. Ayrıca genç Bruma da 18 kişilik kadroda kendine yer bulamadı.

ISINMAYA ÇIKMADILAR

Galatasaray takımında teknik direktör Cesare Prandelli tarafından yedek kulübesine çekilen 6 futbolcu, 90 dakika öncesinde ısınma çalışması için sahaya çıkmadı. Sadece yedek kaleci Sinan Bolat, takımla birlikte sahaya çıkıp maça hazırlanırken Kasımpaşa maçında yedek bırakılan Wesley Sneijder, Pandev, Dzemaili, Umut, Hakan ve Tarık soyunma odasından ayrılmadı. 

SABRİ'YE DESTEK

Galatasaray'da maçı izlemeye gelen az sayıda taraftar, göreve gelen yeni yönetim tarafından affedilen Sabri Sarıoğlu'na kucak açtı. Sezon başından beri A2 takımı ile antrenmana çıkan Sabri, sürpriz bir şekilde ilk 11'de yer alınca tribünlerden de destek gördü. Sarı kırmızılı takım sahaya çıkar çıkmaz taraftarlar Sabri'yi çağırdı ve sevgi gösterisinde bulunarak, "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" diye bağırdı.

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Galatasaray'da değişim sadece futbol takımında değil idari kadroda da başladı. Alınan karar ile Florya'da mesai harcayan iki profesyonel çalışanın görev yerleri değiştirildi. Galatasaray Kulübü Basın ve Medya sorumlusu Bener Onar, terfi ettirilerek Galatasaray Kulübü Kurumsal İletişim Koordinatörü Yardımcılığına getirildi. Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajer Yardımcısı Hakan Kutbay da bundan sonra Galatasaray Basketbol Şubesi'nde görev alacak.

 CANLI ANLATIM            Galatasaray 2 -1 Kasımpaşa 

90'+6'Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi

90+1'Umut Bulut, Galatasaray adına kafa ile golünü attı.

90+1'GOL! Umut Bulut

86'Galatasaray'da Burak Yılmaz rakip yarı alanda kendini yere attığı için sarı kart gördü.

85'Galatasaray'ın maçın sonları yaklaştıkça galibiyet baskısı devam ediyor...

84'Kasımpaşa'da Adem Büyük'ün yerine Sanharib Malki oyunda.

76'Galatasaray atağında Sneijder'in sol kanattan sağ kanada pasında Yekta topu Selçuk'a çıkardı ve Selçuk'un harika şutunda Isaksson topu son anda kornere gönderdi.

75'Orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde yerde kalan Alpaslan bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

70'Hakem Hüseyin Göçek,Kasımpaşa kalecisi Isaksson'u zaman geçirdiği sebebiyle uyardı.

64'Kasımpaşa'da Ryan Babel'in yerine Tabare Viudez oyunda.

54'Galatasaray'da Emre Çolak'ın yerine Wesley Sneijder oyunda.

53'Orta alandan rakip ceza alanına ön bölümüne yükseltilen topta Umut'un indirdiği topu kontrol eden Burak karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

53'GOL! Burak Yılmaz

50'Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Orhan'ın son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında Muslera topun sahibi oldu.

48'Bu kez gelişen Galatasaray atağında Burak'ın Yekta'ya pasını eliyle kesen Orhan sarı kart gördü.

47'Gelişen Kasımpaşa atağında Adem'in pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Babel'in kale sahasına çevirdiği topa kimse dokunamadı.

46'Galatasaray'da Olcan Adın'ın yerine Umut Bulut oyunda.

İkinci yarının ilk düdüğü çaldı.

İlk yarı sona erdi.

41'Muslera'nın orta alana gönderdiği topu alan Donk savunma arkasına koşu yapan Adem'e atılan ara pasında Adem, topu aldı ve ceza alanı içinde karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

41'GOL! Adem Büyük

37'Galatasaray'da Emre, rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluştu ve rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karar serbest vuruş.

36'Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında Barış'ın uzak mesafeden kaleye şutunda top Muslera'da kaldı.

28'Kasımpaşa atağında Sancak, Olcan'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Olcan sarı kart gördü.

24'Çok etkili gelişen Galatasaray atağında Sabri, sağ kanatta rakibinden harika sıyrılıp kale sahasına ortasını yaptı ama savunma müdahaleyi yapan taraf oldu.

19'Kasımpaşa yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Yekta, Castro'ya faul yaptı.

17'Galatasaray savunmasında topla buluşan Chedjou'nun rakip savunma arkasına kaçan Burak'a uzun topunda Burak topa koştu ama yetişemeyince top kaleci Isaksson'da kaldı.

15'Kasımpaşa atağında Babel, rakip ceza alanına yakın bir bölgede kaleyi tam karşıdan gören bir noktada Selçuk'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

13'Galatasaray atağında Chedjou'nun ceza alanına ortasında top kaleci Isaksson'da kaldı.

10'Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında topu sol kanatta alan Babel, ceza alanına kadar girip dar açıdan şutunu çekti ama top üstten dışarıya çıktı.

6'Galatasaray atağında savunmada görev yapan Chedjou'nun sağ kanattan ileriye hareketlenen Olcan'a pasında ofsayt bayrağı kalktı.

3'Ryan Babel ceza sahasına doğru ortaladı. Aurelien Chedjou topu uzaklaştırıyor.

1'Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.


İtalyan teknik adam, Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'i bu sezon ilk kez sahaya sürmezken, Emre Çolak ve Sabri'yi ise ilk 11'e aldı. Prandelli, Felipe Melo ile Dzemaili'nin yerine ise Hamit Altıntop ile Yekta Kurtuluş'u tercih etti.

Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk 11 şöyle: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Hamit, Selçuk, Yekta, Olcan, Emre Çolak, Burak Yılmaz.

Yedekler ise şunlar:

Sinan, Hakan, Tarık, Dzemaili, Sneijder, Pandev, Umut.

Kasımpaşa: Isaksson, Sancak, Barış, Donk, Orhan Şam, Alpaslan, Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem

 

 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER