ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 15:30

Galatasaray taraftarlarına soruşturma açıldı

Galatasaray taraftarlarına soruşturma açıldı

Dortmund polisi, adam öldürmeye teşebbüs, mala ve kişiye zarar verme ile patlayıcı madde ve toplanma yasalarını ihlal etme suçlarından Galatasaray taraftarları hakkında inceleme başlattı.


 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Borussia Dortmund ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylar sebebiyle sarı-kırmızılı takımın taraftarlarına yönelik inceleme başlatıldığı bildirildi.

Dortmund polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, işlenenen suçların ağırlığı sebebiyle Galatasaray taraftarlarının bulunduğu bölümdeki kişilerin kimlik tespitinin yapıldığı belirtildi. Polisin adam öldürmeye teşebbüs, mala ve kişiye zarar verme ile patlayıcı madde ve toplanma yasalarını ihlal etme suçlarından inceleme başlattığı, bazı kişilerin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Maç öncesinde Friedensplatz meydanında yaklaşık bin misafir takımın taraftarının toplandığı ve ardından birlikte maçın oynanacağı stada yürüdüğü ifade edilen açıklamada, burada maytap ve meşaleler yakıldığı, iki polisin de yaralandığı açıklandı.

Maç sırasında da misafir takım taraftarının bulunduğu bölümde bu eylemlerin sürdüğüne dikkati çekilen açıklamada, burada taraftarlar arasında kavgalar da yaşandığı belirtildi. Açıklamada bu bölümden ayrıca koltukların ve meşalelerin evsahibi ekibin taraftarlarının ve diğer seyircilerin bulunduğu bölüme atıldığı, bundan dolayı maçın kısa süreliğine durduğu hatırlatıldı.

Dortmund taraftarları Galatasaraylı taraftarlara saldırmak istedi

Karşılaşma sonrasında ilk önce Borussia Dortmund taraftarının stattan çıkmasına izin verildiğine işaret edilen açıklamada, bunu fırsat bilen bazı evsahibi taraftarların sarı kırmızılı taraftarların bulunduğu bölüme saldırmak istediği, ancak özel güvenlik ve polisin araya girmesiyle iki taraftar grubu arasında doğrudan yaşanacak kavganın engellendiği aktarıldı.

Açıklamada, olaylarda zarar gören ve yaralanan kişilerin polise müracaat etmeleri de istendi.

Borussia Dortmund'un sahasında Galatasaray'ı 4-1 yendiği karşılaşmanın 52. dakikasında taraftarların sahaya meşale atması sonucunda mücadele kısa süreliğine durmuştu. Karşılaşmanın bitimine az bir zaman kala, Galatasaray taraftarlarının bulunduğu bölümden dumanlar yükselmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER