ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2013 Salı 00:11

Galatasaray sezona 3 puanla başladı

Galatasaray sezona 3 puanla başladı

Süper Ligi'in geçen sezonku şampiyonu Galatasaray, ligin ilk haftasında Gaziantepspor'u konuk etti.


Galatasaray lige hızlı başladı. İlk haftanın kapanış maçında Gaziantepspor’u Türk Telekom Arena’da ağırlayan sarı kırmızılılar, Sneijder ve Burak Yılmaz’ın golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti. Sezona üst üste kazandığı 2 kupanın morali ile giren Galatasaray, Süper Lig’e de 3 puanla başladı. 

BURAK YILMAZ YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Galatasaray, 8. dakikada Sneijder ve 51. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle Gaziantepspor’u 2-1 yendi. Gaziantepspor’un tek golünü ikinci yarıda oyuna giren Muhammet Demir 75. dakikkada kaydetti. Sezona Emirates Cup ve Süper Kupa morali ile giren sarı kırmızılılar, evinde oynadığı yeni sezonun ilk maçını da kazanarak Spor Toto Süper Lig’e kayıpsız başladı.

Galatasaray sahaya Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Hakan Balta, Melo, Hamit, Selçuk, Sneijder, Burak ve Drogba ilk 11'i ile çıkarken, Gaziantepspor da Karcemarskas, Kecojevic, Şenol, Taşkın, Bekir Ozan, Medunjanin, Gilles, Serdar, Turgut Doğan, Sernas ve Cenk ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya Galatasaray hızlı başlayan taraf oldu. Başlama düdüğüyle birlikte kontrolü ele geçirip oyunu rakip sahaya yıkan sarı kırmızılılar, ilk dakikalarda Gaziantepspor savunmasına zor anlar yaşattı. Konuk ekip oyunu kendi sahasında kabul ederken, kontrataklarla Galatasaray kalesinde etkili olmaya çalıştı.

1-0

Galatasaray aradığı golü 8. dakikada Hollandalı yıldızı Sneijder ile buldu. Kısa paslarla rakip ceza sahası içine giren sarı kırmızılılarda sol kanatta Sneijder topla buluştu. Sıfıra yakın bir noktadan yerden vuruşunu yapan tecrübeli futbolcu, kaleci Karcemarskas’ın altından topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Gaziantepspor daha fazla ileri çıkmaya başladı. Sarı kırmızılıların kalesine daha sık gelmeye başlayan konuk ekip, pozisyon üretmeyi başarsa da skora denge getiremedi. Galatasaray oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam ederken, özellikle Drogba ile farkı 2’ye çıkarmaya çok yaklaştıı ancak kaleci Karcemarskas’ı aşamadı.

Sarı kırmzılılar ilk devrenin uzatma dakikalarında çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Hamit’in sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Hakan Balta, bekletmeden vuruşunu yaptı. Kaleci Karcemarskas çizgi üstünde topu kontrol etti ve gole izin vermedi.

İlk yarıda başka gol olmazken, Galatasaray yıldız futbolcusu Sneijder’in kaydettiği tek golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine iki takım da değişiklik yaparak başladı. Galatasaray’da Hamit yerini Emre Çolak’a bırakırken; Gaziantepspor’da Mustafa Durak, Sernat’ın,Uğur Kavuk da Turgut Doğan Şahin’in yerine oyuna dahil oldu.

2-0

İkinci yarıya da etkili başlayan Galatasaray’ın ilk dakikalarda rakip kalede kurduğu baskı çabuk sonuç verdi. Sarı kırmızılılar 51. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yaptı. 50. dakikada Sneijder’in orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasla Burak Yılmaz’ı ceza sahası içinde topla buluşturdu. Burak, kaleci Karcemarskas’ın müdahalesi ile yerde kalırken, hakem penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşu için topun başına geçen Burak Yılmaz, düzgün bir vuruşla topu Gaziantepspor ağlarına gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.

2-1

Gaziantepspor’da 68. dakikada Serdar Özbayraktar’ın yerine oyuna giren Muhammet Demir, 75. dakikada çok şık bir gole imza attı. Konuk ekibin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Hakan Balta arka direkte topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak topu istediği yere gönderemedi. Top kafalardan sekerken, Muhammet penaltı noktası yakınlarında röveşatayla Muslera’yı mağlup etti ve skoru 2-1 yaptı.

Kalan sürede Gaziantepspor bütün riskleri alarak Galatasaray kalesine yüklenirken, konuk ekip önemli fırsatlar yakalamasına rağmen pozisyonları değerlendiremedi. Maçta başka gol olmazken, Galatasaray sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı. Gaziantepspor ise evine puansız döndü. 

KAYNAK:
NTVSPOR
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER