ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2013 Cumartesi 20:38

Galatasaray Porto'yu yendi

Galatasaray Portoyu yendi

Emirates Kupası’nda açılış maçında Galatasaray Porto ile karşılaştı.


İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Emirates Kupası'nda mücadele eden Galatasaray, ilk gün maçlarının ardından 4 puanla liderliğe yükseldi.

Emirates Stadı'nda oynanan günün ikinci maçında Napoli, 7. dakikada Insigne ve 28. dakikada Pandev'in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. 77. dakikada Giroud'un şık golüyle farkı bire indiren Arsenal, bitime 3 dakika kala Koscielny'nin golüyle beraberliği yakaladı ve karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı. Mücadelenin 20. dakikasında Podolski, penaltı atışından yararlanamadı.

İlk maçlarından ardından Porto'yu 1-0 yenen Galatasaray, 4 puanla liderliğe yükseldi. Üçer puanlı takımlardan Arsenal ikinci, Napoli üçüncü sırada yer alırken, puan alamayan Porto ise son sırada bulunuyor.

Galatasaray, kupada yarın TSİ: 18.20'de Arsenal ile karşılaşacak. Günün ilk maçında ise TSİ: 16.00'da Napoli-Porto maçı oynanacak.

Tek devreli lig usulüne göre oynanan turnuvada, galibiyete üçer, beraberliğe ise birer puan veriliyor. Emirates Kupası'nda, hücum futbolunun desteklenmesi maksadıyla takımların attıkları her gol için toplam puan hanesine birer puan ekleniyor.

Emirates Kupası'nda günün ilk maçlarının ardından oluşan puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P

---------------------------------------------------------

1. Galatasaray 1 1 - - 1 - 4

2. Arsenal 1 - 1 - 2 2 3

3. Napoli 1 - 1 - 2 2 3

4. Porto 1 - - 1 - 1 0 

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakika: Galatasaray savunmasının arkasına atılan pasta Martinez topa hareketlendi ancak zamanında kalesini terk eden Muslera tehlikeyi büyümeden önledi.

5. dakika: Porto atağında sol kanatta topla buluşan Kelvin, Eboue'nin üzerine giderek ceza alanına girdi ve yerden ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.

9. dakika: Atılan kısa paslata Amrabat topla buluştu ve arkadaşına pas attı ama rakip savunma araya girdi.

13. dakika: Hamit kendi yarı alanında topu sürerken top ayağına dolandı ve yerde kaldı. Hamit'in tedavisi için sağlık ekipleri sahaya geldi.

14. dakika: Hamit ayağa kalktı ve oyuna devam ediyor.Karşılaşma Portolu oyuncuların vuruşu ile başladı.

18. dakika: Atılan ara pasta Dany Varela'ya müdahele etmekte gecikince rakibini düşürdü ve penaltı yaptırdı.

19. dakika: Jackson Martinez'in kullandığı penaltı vuruşunu Muslera çok iyi uzanarak kurtardı.

24. dakika: Varela, topla beraber ceza alanına girdi ama Eboue son anda topu kornere gönderdi.

27. dakika: Drogba'nın sert şutunda kaleci Ribeiro topu güçlükle kornere çeldi.

34. dakika: Silvestre Varela'yla sol kanattan atağa çıkan Porto'da Varela pasını ceza sahasındaki Kelvin'e verdi. Kelvin'in kaleye şutuna Galatasaray savunması ayak koydu.

39. dakika: Galatasaray kontra atağında Sneijder, topu biraz sürdükten sonra pasını Selçuk'a verdi. Selçuk, uzaktan kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.

41. dakika: Rakip yarı alanın sağ kanadında topla buluşan Amrabat, topla ceza alanı yakınına kadar gitti ve yerde ortasını yaptı ama son anda Maicon, topu kornere gönderdi.

42. dakika: Kelvin de Oliveira'nın sağ kanattan attığı güzel pasta Martinez ceza sahası içinde topla buluştu ve topudirekt penaltı noktası üzerinde bomboş olan Lucho GOnzales'e attı. Lucho topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekti ancak top savunmadan geri geldi.

45. dakika: Selçuk İnan2ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta Abdoulaye Ba topu kornere gönderdi.

45. dakika: Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda yine Abdoulaye Ba topu uzaklaştıran isim oldu.

Ve hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. İlk yarı gol sesi çıkmazken Porto adına Jackson Martinez bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

46. dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşu ile başladı.

47. dakika: Sneijder ile Hamit çok güzel paslaştı ve son çizgiye doğru giden Sneijder topu içeriye gönderdi. Drogba'dan önce savunma topa dokundu ve Fabiano topu kontrol etti.

48. dakika: Selçuk'un attığı güzel ara pasında Drogba topa hareketlendi ancak yine Fabiano zamanında kaleisini terk ederek pozisyonu önledi.

50. dakika: Eboue Luis Carlos Lica'nın yaptığı müdahele sonrasında yerde kaldı.

52. dakika: Sneijder'in pasını sol kanattan bindirme yapan Amrabat'a gönderdi. Amrabat'ın yaptığı zayıf orta Porto savunmasını geçmedi.

53. dakika: Selçuk yine çok güzel bir pas attı Drogba'ya ancak kaleci Fabiano yine zamanında çıktı.

54. dakika: Amrabat rakibinin sağından atıp solundan geçtikten sonra pasını Drogba'ya attı. Drogba'da yayın üstüne doğru koşan Sneijder'e pasını attı. Hollandalı yıldız topun gelişine vurdu ancak çok zayıf bir şut oldu.

55. dakika: Drogba ile Fabiano ceza sahası çizgisi üstünde hava topu mücadelesinde çok sert bir şekilde çapıştı ve iki oyuncu da yerde kaldı.

56. dakika: Özellikle Drogba düşme açısı yüzünden herkesi korkutsa da biraz yerde kaldıktan sonra ayağa kalktı ve oyuna devam ediyor.

59. dakika: Amrabat sol kanatta yine topla buluştu ve hızla içeriye doğru ilerledi. Ceza sahası yayının üzerinde kaleyi hafif çaprazdan gören pozisyonda şutunu çekti ancak top çok kötü gitti. Drogba bu şutun ardından Amrabat'a tepki gösterdi.

60. dakika: Hamit Altıntop tehlikeli bir yerde düşürüldü atış Galatasaray'ın...

61. dakika: Drogba'nın kullandığı serbet vuruşta Fabiano topa çok iyi uzandı ve direk dibinden topu çelmeyi başardı. Dönen topu tamamlamak isteyen Amrabat2ın şutunu yine Fabiano uzaklaştırdı.

62. dakika: Lucho Gonzales Amrabat'ın yaptığı müdahele sonrasında yer kaldı. Atış Porto'nun...

63. dakika: Drogba ile Abdoulaye arasındaki mücadelede Drogba genç oyuncunun arkadan yaptığı müdahele ile yerde kaldı.

66. dakika: Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta top barajdan geri geldi.

70. dakika: Eboue güzel hareketlerle ceza sahası içerisine girdi ve Mangala'nın müdahelesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

71. dakika: Melo kullandığı penaltı vuruşunda Fabiano ile topu ayrı köşelere göndererek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

72. dakika: Melo Proto yarı alanında iki oyuncu arasına girince yer kaldı. Hakem faul dedi.

73. dakika: Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta arkada direğe giden topa kimse dokunamayınca top doğrudan dışaırya çıktı.

76. dakika: Danilo Silva ceza sahasına girdi ancak Chedjou'nun yaptığı müdaheleye ile yerde kalınca Andre Marriner penaltı noktasını gösterdi.

77. dakika: Lucho Gonzales'in kullandığı penaltı vuruşunda Gonzales topu doğrudan dışarıya gönderdi. Porto maçta iki penaltı vuruşundan yararlanamadı.

83. dakika: Drogba alkışlarla yerini Umut'a, Engin Baytar'da Sneijder'in yerine oyuna dahil oldu.

85. dakika: Amrabat yerini genç isim Emre Çolak'a bıraktı.

90. dakika: Danilo'nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Jackson Martinez çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Muslera çok zorlanmadan topu kontrol etti.

90+1 dakika: Hamti Altınop yerini Sabri'ye bıraktı ve mücadelede son düdük çaldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER