ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2016 Çarşamba 20:57

Galatasaray gruplara 1 puanla başladı

Galatasaray gruplara 1 puanla başladı

Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk maçında Elazığspor'la 1-1 berabere kaldı - Galatasaray'ın golünü atan Carole, profesyonel kariyerinde ilk kez bir resmi maçta skor üretti


Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk hafta maçında Elazığspor'la 1-1 berabere kalan Galatasaray, bu etaba 1 puanla başlamış oldu.

Karşılaşmanın 41. dakikasında Carole ile öne geçen sarı-kırmızılı ekip, uzatma dakikalarında Elazığspor'un penaltıdan Murat Kayalı'nın gölüne engel olamadı ve 1 puanla yetinmek durumunda kaldı.

E Grubu'nda ilk hafta maçlarının ardından Tuzlaspor 3 puanla lider olurken, Elazığspor ile Galatasaray ise birer puanla onu takip etti. Grupta 24 Ersincanspor ise puansız olarak son sırada yer aldı.

 

- Carole'ün ilk gol sevinci

 

Galatasaray'ı Elazığspor karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Lionel Carole, kariyerinde bir ilk yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekipte ikinci sezonunu geçiren Fransız futbolcu, Nantes, Benfica, Sedan ve Troyes ekiplerini de kapsayan profesyonel kariyerinin resmi maçlardaki ilk golünü Elazığsspor'a karşı bulmuş oldu.

 

- Selçuk İnan'la 45 dakika

 

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, maça 11'de başlattığı Selçuk İnan'ı ilk yarının ardından kenara aldı.

Oyuncusunu ikinci yarıda sahaya sürmemeyi tercih eden Hollandalı teknik adam, yerine Lukas Podolski'yi saha sürdü.

 

- Penaltı kararına itiraz

 

Elazığspor'a uzatma dakikalarında beraberliği getiren gol öncesi penaltı kararına sarı-kırmızılı futbolcular itiraz etti.

Topa müdahale etmek istediği sırada rakipten seken topun Chedjou'nun eline çarpması sonrası verilen penaltı kararında itirazlar, hakem Arda Kardeşler'in kararını değiştirmedi.

 

- "Günışığı çocukları" Türk Telekom Arena'da 

 

Türk Telekom'un Günışığı Projesi kapsamında, yüzde 1 ila 10 görme kalıntısının arttırılması için eğitim gören çocuklar, maç heyecanını Türk Telekom Arena'da tattı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında tribündeki yerlerini alan çocuklar, karşılaşmanın heyecanını taraftarla birlikte yaşadı. Galatasaray'ın eski kaptanlarından, yardımcı antrenör Ayhan Akman da "Günışığı çocukları"nı tribünde ziyaret etti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER