ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mart 2014 Pazartesi 08:10

Galatasaray dava açarsa bonservis ödemeyecek

Galatasaray dava açarsa bonservis ödemeyecek

Cimbom'un Portekizli yıldızı Bruma'nın transferi ile ilgili gelişmeler sarı-kırmızılı ekibi sevindirdi.


Galatasaray’ın Portekizli yıldızı Bruma ile ilgili ülkesinde önemli bir gelişme yaşandı. Başkent Lizbon’da düzenlenen Spor Hukuku Kongresi’nde sarı kırmızılıların sezon başında Sporting Lizbon’dan kadrosuna kattığı oyuncu ile ilgili oldukça önemli ifadeler kullanıldı ve 19 yaşındaki futbolcunun Galatasaray’a bedelsiz gelme ihtimali doğdu.

Skorer'in haberine göre, Bruma eski kulübüyle sözleşmesine dair bir ihtilaf yaşamıştı. 2012-2013 sezonunun sonunda oyuncu kontratının sona erdiğini öne sürerek bedelsiz ayrılmak istemiş; ancak yeşil-beyazlılar bu dönemde ek bir sözleşme daha imzaladığını iddia ettikleri Bruma’nın bir yıl daha kontratı olduğunu öne sürmüşlerdi.

Portekiz Futbol Federasyonu kulüp lehine karar verirken, tahkime giden oyuncu buradan da istediği sonucu alamamış ve sözleşmesinin 2014’e kadar devam ettiğine hükmedilmişti. Bunun üzerine Galatasaray’ın oyuncu için bonservis ödeme zorunluluğu doğmuş ve 10 milyon euro karşılığında genç yıldız transfer edilmişti.

‘Bruma haklıydı’

Kongrede konuşan Eski Portekiz Başbakanı Feritas do Amarol, Bruma’nın kulübüyle arasındaki ihtilafta aslında haklı olduğunu söyledi. Siyasetçi ve aynı zamanda hukuk profesörü olan Amaral, “Ben Bruma’yla ilgili alınan karara katılmıyorum. Genç futbolcuları koruyan, yalnızca üç yıllık sözleşme yapmalarına izin veren bir FIFA kuralı var. Bence Bruma haklı olan taraftı. Bununla ilgili Sporting Lizbon ve Portekiz Futbol Federasyonu’na karşı hala girişimde bulunma imkanı var” ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı oyuncunun yasal yollara başvurması ve haklı bulunması, sözleşmesinin 2012-2013 sonunda bittiği anlamına gelecek. Bu durum, oyuncuyu kontratı 2013-14 sonuna dek sürdüğü için bonservis bedeli karşılığında transfer eden sarı-kırmızılılar için de yeni bir kapı açabilecek. Galatasaray’ın, kulübüyle aslında sözleşmesi bitmiş bir oyuncuyu bonservissiz olarak alma ihtimali belirecek.

Sarı-kırmızılılar Bruma için kulübüne 10 milyon euronun yanı sıra iki Şampiyonlar Ligi katılımı ve bir çeyrek final karşılığında 3 milyon euro bonus ve sonraki satıştan da tüm ödemeler çıkıldıktan sonra yüzde 25 pay verileceğini bildirmişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER