ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Aralık 2014 Salı 23:35

Galatasaray-Arsenal maçında müthiş gol

Galatasaray-Arsenal maçında müthiş gol

Kupada ve ligde arka arkaya galibiyetler alan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde prestij için sahaya çıkıyor.


Stat: Türk Telekom
Hakemler: David Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jose Miranda (İspanya Futbol Federasyonu)
Galatasaray: Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Hakan Balta, Alex Telles, Felipe Melo, Emre Çolak, Bruma, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut
Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerin, Oxlade-Chamberlain, Flamini, Ramsey, Campbell, Podolski, Sanogo
Goller: Dk. 3 Podolski, Dk. 11 ve 29 Ramsey (Arsenal)
Sarı kartlar: Dk. 16 Flamini (Arsenal), Dk. 33 Felipe Melo, Dk. 43 Tarık Çamdal (Galatasaray)

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun son maçında Galatasaray ile Arsenal arasındaki mücadelenin ilk yarısı konuk Arsenal'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

3. dakikada konuk ekip İstanbul'da öne geçti. Bu dakikada Ramsey'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Podolski'nin sert şutu kaleci Sinan Bolat'ın üzerinden ağlarla buluştu: 0-1.

7. dakikada kullanılan köşe atışında savunmanın uzaklaştırdığı topla buluşan Alex Telles, sert bir vuruş yaptı. Savunmadan seken top Hakan Balta'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

9. dakikada gelişen Galatasaray atağında Wesley Sneijder'in cezaalanı dışından sert şutu kalecinin ellerinde kaldı.

11. dakikada Arsenal farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada ortaalandan kaptığı topla hızla cezaalanına yaklaşan Chamberlain, daha müsait durumdaki Ramsey'i gördü. Bu oyuncu düzgün bir vuruşla kaleci Sinan Bolat'ı mağlup etti: 0-2.

20. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada Chamberlain'in pasında topla buluşan Podolski'nin cezaalanı dışından sert şutu üst direğe çarparak auta çıktı.

29. dakikada Arsenal farkı üçe çıkardı. Bu dakikada sağ kanattan kullanılan köşe atışında Burak Yılmaz'ın kafayla uzaklaştırdığı topu önünde bulan Ramsey, ceza alanı dışından sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara gönderdi: 0-3.

36. dakikada Burak Yılmaz'ın cezaalanı dışından Bruma'ya yapılan faul nedeniyle kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

38. dakikada Wesley Sneijder'in ortasında Umut Bulut'un kafa vuruşu az farkla yanda auta gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmaynıca maçın ilk yarısı Arsenal'ın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.















































KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER