ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Haziran 2013 Çarşamba 14:30

Futbolun kalbi bu statlarda atacak

Futbolun kalbi bu statlarda atacak

Türkiye'de FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na 7 şehir ev sahipliği yapacak.


Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği (FIFA) 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 6 grupta 24 takım yer alıyor.

Şampiyonaya Türkiye'de 7 şehir ev sahipliği yapacak.

Karşılaşmaların oynanacağı şehir ve statlar şöyle:

Akdeniz Üniversitesi Stadı (Antalya), Bursa Atatürk Stadı (Bursa), Kamil Ocak Stadı (Gaziantep), Türk Telekom Arena (İstanbul), Hüseyin Avni Aker Stadı (Trabzon), Rize Yeni Şehir Stadı (Rize) ve Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı (Kayseri)

TURİZM İÇİN BÜYÜK FIRSAT!

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçlarının turizmciler için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, kentteki otel rezervasyonlarının yüzde 80'lere ulaştığını söyledi.
Sungur, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Kayseri ayağında 8 karşılaşmanın yapılacağını belirterek, bu kapsamda futbol takımlarının yanı sıra taraftar grupları ve basın mensuplarının kente gelmeye başladığını ifade etti.
Şampiyona nedeniyle gelenlerin kentte hareketliliği neden olduğunu otellerde bir önceki aya göre doluluk oranlarında ve rezervasyonlarda artış yaşandığını vurgulayan Sungur, bu tür organizasyonların şehirlerin tanıtımı ve turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu, turizmciler olarak bu fırsatı iyi değerlendirmek istediklerini dile getirdi.
İl genelinde otellerin 6 bin yatak kapasitesine sahip olduğuna dikkati çeken Sungur, "FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçları nedeniyle otellerimizin rezervasyonları yüzde 80'lere ulaştı. Kayseri'de Ramazan ayında otellerde durağanlık yaşanırdı. Bu yıl, bu organizasyonla düşüşün daha az olacağını düşünüyoruz. Biz de işletmeciler olarak misafirlerimizi rahat ettirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda irtibat halinde olduklarını ve projelerini paylaştıklarını vurgulayan Sungur, organizasyonun sadece oteller değil yiyecek, içecek sektörü içinde fırsat olduğuna dikkati çekti.

Sungur, bu konuda işletmelerin de gerekli düzenlemeler yaparak, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarını tamamladığını belirterek, şunları söyledi:

"Amacımız Kayseri'ye gelecek insanların iyi bir izlenimle buradan ayrılmasını sağlamak. Ülkelerine döndüklerinde Kayseri'den iyi bahsetmeleri gelecek yıllardaki turizm potansiyelimizi ciddi manada artıracaktır. Özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Master Planı kapsamında yapılan yatırımları göstereceğiz. Şampiyonanın ardından önümüzdeki yıllarda ciddi manada yabancı turistin Kayseri'ye gelmesini bekliyoruz. Bir anlamda geleceğe yatırım yapmış olacağız."

Organizasyonun Kapadokya bölgesinde de hareketlilik oluşturduğunu ifade eden Sungur, Kayseri'ye gelen misafirlerin boş zamanlarında Kapadokya bölgesini de gezeceklerini sözlerine ekledi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER