ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 16:45

"Futbolu yönetenlerin eksik kaldığını düşünüyorum"

"Futbolu yönetenlerin eksik kaldığını düşünüyorum"

Teknik Direktör Şenol Güneş, "Özellikle ülkemizde futbol çok seviliyor ama bu kadar yatırımlar olmasına rağmen, yönetenlerin eksik kaldığını düşünüyorum" dedi.


Güneş, Basın İlan Kurumu tarafından Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada öğrencilik yıllarına ve hedeflerine ilişkin katılımcılara bilgi veren Güneş, öğrencilerden mesleklerini sahiplenmelerini istedi.

Hiçbir zaman ülkesinin "şu işi yap" diye kendisine görev vermediğini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Ben elçilik de yaptım, tanıtım da yaptım, kavga olduğu zaman hoşgörü ile de yaklaştım. Bazen yanlış da yaptım. Bunu söylerken ben size nasılsanız öyle olun tavsiyesinden bulunuyorum. Bunu tecrübesi olan bir kişi, futbol adamı olarak söylüyorum. Futbol da aslında bir meslek değildi. Hele bizim futbola başladığımız dönemlerde futbol bir meslek olarak değil, serserilerin, ahlaksızların işi olarak kabul ediliyordu. Ben de serseri, ahlaksız olmadığımı kanıtlamak için uğraştım. Dolayısıyla mesleğinize katkı yapın. Yani iletişim fakültelerinin değerini iletişim fakültesi öğrencileri artırsın. Başkalarından bir şey beklemeyin. Şikayet eden kişi olmak yerine üreten ve katma değer katan kişi olmalısınız."
Meslek hayatı boyunca başından geçen bazı konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güneş, medyadan beklentileri olduğunu dile getirdi.

İlk beklentisinin dürüst ve yansız haber anlayışı olduğuna işaret eden Güneş, şöyle dedi:

"Haber ve olayları bir silah olarak kullanmalarını hiç istemedim ama ben kendime karşı bunların çok kullanıldığını gördüm. Karşılıklı saygı zaman zaman oldu, olmadı değil. Bir sporcunun rakibi olmasa takımı dahil kendisi hiçtir. Rakip olmasa değeriniz olmaz. Bu takım için de geçerli, kişinin kendisi için de geçerli. Daha çok başarılı olmak için yarışmalıyız. Sporun özünden uzaklaşmadan insanların iyi şeyleri hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü özellikle ülkemizde futbol çok seviliyor ama bu kadar yatırımlar olmasına rağmen, yönetenlerin eksik kaldığını düşünüyorum. Yani hazırı kullanmak istiyorlar, hiçbir yönetmede ve yönlendirmede katkı yapmıyorlar. Bizim gençliğimize göre ekonomi bu kadar büyümesine rağmen daha mutsuz bir ortam sağlıyoruz."

"Ben isimlere bazen takılıyorum"

"Medyadan vicdanlarının sesiyle hareket etmelerini bekledim" diyen Güneş, şunları kaydetti:

"Sporun olduğundan büyük ya da küçük gösterilmesine hep karşı çıktım. Sporu sevgi, barış, kardeşlik ve kendi sınırları içerisinde yarış ve adil bir oyun olduğunu asla unutmadan yapmaya çalıştım. Tabi burada işi tersine yapmak isteyenler ve suyu kirletenlere cevap vermek ve onlara karşı durmak gerekir. Medya anlamında fazla eleştirmek istemiyorum ama ben bazen isimlere çok takılıyorum, gazete isimlerine baktığınız zaman sabah, akşam, fanatik miyiz diye bakıyorum. Hürriyetimi kaybettim diyorum. Dememem gerekiyor, bana söyletmemesi gerekiyor. Yani isimlere uygun davranmamız gerekiyor."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER