ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2016 Çarşamba 17:10

Futbol sayesinde birleştiler

Futbol sayesinde birleştiler

Mardinli ve Suriyeli çocuklardan oluşan futbol takımı FC Mardin Birlik, Beşiktaş altyapı takımıyla dostluk maçı yaptı Proje koordinatörü Togay: "Hem yerel hem de savaştan kaçan çocukları bir araya getirmek ve beraber yaşayabilmelerinin örnek olacağı bir projeyi amaçladık" "Maalesef, çocuklar savaş nedeniyle çok ağır yükler taşıyor. Bu proje sayesinde yükler hafifledi. Çocuklar, şimdi çok mutlular ve geleceğe umutla bakıyor"


Mardinli ve Suriyeli çocuklardan oluşan futbol takımı FC Mardin Birlik, Beşiktaş altyapı takımıyla dostluk maçı yaptı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mardinli çocuklar ile Suriye'deki savaştan etkilenerek, Türkiye'ye sığınan çocuklardan oluşan FC Mardin Birlik, İstanbul'a geldi. Çilekli Tesisleri'nde siyah-beyazlı kulübün altyapı takımıyla karşılaşan FC Mardin Birlik, yarın da Fenerbahçe altyapı takımıyla da dostluk maçı yapacak.

Organizasyon hakkında bilgi veren proje koordinatörü Tijen Togay, çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Hem yerel, hem de savaştan kaçan çocukları bir araya getirmek ve beraber yaşayabilmelerinin örnek olacağı bir projeyi amaçladık. Futbol da bulunmaz nimetlerden olan bir zemin veriyor. Eğitim kadrosu İstanbul'dan Mardin'e giderek, 6 ay boyunca çocuklarla çalıştı. Antrenmanlar yapıldı. Çocuklar çok disiplinli ve olağanüstü çaba gösterdiler. Güzel kaynaşan bir takım oldular." diye konuştu.

Çocukları Suriye'de devam eden savaştan çok etkilendiğini aktaran Togay, şunları kaydetti:

"İlk başta aileler çekingen davrandı ve ön yargıları vardı. Çalışmalar yapıldıkça ön yargılar yıkıldı, dostluklar başladı. Şu anda birbirini seven ve tutan bir ekip oluştu. Daha önceleri çok çekingen, ürkek ve kendine güvenini yitirmiş çocuklar, şimdi kendilerine güveniyor ve başarabileceklerine inanıyor. Maalesef, çocuklar savaş nedeniyle çok ağır yükler taşıyor. Bu proje sayesinde yükler hafifledi. Çocuklar, şimdi çok mutlular ve geleceğe umutla bakıyor. İçlerinde çok başarılı çocuklar var. Belki büyük kulüplerin bu çocukları seçme imkanı olur. O da bizi çok daha mutlu eder."

Projenin teknik koordinatörü Hakan Saral ise 70'i Suriyeli olmak üzere 120 çocuğa futbol eğitimi verdiklerini anlatarak, "Mardin'de hem göçmen çocuklar hem de Türk çocuklarımızın entegrasyonunu sağlamak için bir proje hazırladık. Futbol okulumuzda 120 oyuncumuz var. Bunların içinden 22 yetenekli çocuk seçtik. Gayet disiplinli bir şekilde antrenmanlarına devam ettiler. Hem İstanbul'u gezdirmek hem de futbol maçıyla onların mutluluğunu sağlamak istedik. Futbol sayesinde birbirleriyle arkadaşlıkları pekişiyor. Asosyal çocuklar sosyalleşti, Türkçeleri gelişti. Bu çocuklar, birbirleriyle yaşamayı öğreniyor. Arkadaşlıkları geliştirme açısından mükemmel bir proje oldu." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER