ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ocak 2013 Perşembe 21:39

Fırtına kupada da durdu!

Fırtına kupada da durdu!

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'nda 5. hafta mücadelesinde, lider Trabzonspor, Eskişehirspor’a konuk oldu.


 Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda lider Trabzonspor, ilk mağlubiyetini Eskişehirspor'dan aldı. Kımızı-Siyahlılara galibiyeti getiren golü 90+2'de Özgür Çek attı.

9. dakikada Dede'nin Trabzonspor ceza alanına gönderdiği topa Necati vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

14. dakikada Sapara'nın yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta Eskişehirspor kalecisi Boffin, topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

31. dakikada Dede'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında, Trabzonspor ceza alanındaki Erkan, topa iyi yükseldi. Bu futbolcunun kafa vuruşunda kalenin üst direğinden dönen meşin yuvarlağı, Trabzonspor savunma oyuncuları kontrol etti.

33. dakikada Henrique'nin ceza alanı dışından sert şutunda, Eskişehirsporlu savunma oyuncularına çarpan top, kornere çıktı.

38. dakikada Henrique'nin pasında topla buluşan Sapara'nın şutunda, meşin yuvarlak kaleci Boffin'de kaldı.

İki takım da ilk devre yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci devresi orta alan mücadelesi şeklinde başladı ve iki takımda hızlı hücumlarla rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakaladı.

48. dakikada orta alanda Hürriyet Güçer'den aldığı pasla topla buluşan Mehmet Güven çok uzak mesafeden kaleye şutunu gönderdi ancak Mehmet'in vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

49. dakikada Olcan Adın, Soner Aydoğdu'dan aldığı pasla sağ tarafta topla buluştu. Olcan Adın topu bir süre sürdükten sonra ceza alanı dışından sol ayağıyla etkili bir vuruş yaptı ancak top az farkla üstten auta gitti.

68. dakikada sol köşe bayrağına yakın bir bölgede kazanılan serbest vuruşta Dede sol ayağıyla etkili bir orta yaptı. Diego altı pas üzerinde iyi yükseldi ve kafayı vurdu ancak top üstten auta çıktı.

79. dakikada Özgür Çek köşe vuruşunu Dede'ye pas olarak kullandı. Dede'nin ortasında Atdhe Nuhiu kafa vuruşunu yapıyor savunmada Emerson Conceicao'ya çarpan top Diego Angelo'nun önünde kaldı. Diego'nun gelişinde vuruşunda top farklı şekilde dışarı çıktı.

85. dakikada Trabzonspor çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Marek Cech sol taraftan çizgiye indi ve yerden ortasını yaptı, kaleci Ruud Boffin ön direkte uzanarak Halil Altıntop'tan önce topa dokundu ve mutlak bir golü önledi.

87. dakikada Diego Angelo'nun orta alandan gönderdiği yüksek topta Servet Çetin ceza alanı yayı üzerinde kafasıyla topu Necati Ateş'e indiriyor. Necati Ateş kaleciyle karşı karşıya posizyonda kayarak vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.

Eskişehirspor, aradığı golü 90+2'de yeni transferi Özgür Çek ile buldu. Diego'nun orta alandan doldurduğu topta ceza alanı ön çizgisi üzerinde Mustafa Yumlu ters bir vuruş yaptı. Topu iyi takip eden Özgür Çek sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara göndererek takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından gelişen Eskişehirspor atağında Aykut Akgün'ün, Özgür Çek'e müdahalesi sonucunda Koray Gençerler, Trabzonsporlu oyuncuya ikinci sarı kartını çıkardı ve Bordo-Mavililer 10 kişi kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele1-0 Eskişehirspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu skorla Eskişehirspor puanını 9'a yükseltirken, bu maç öncesi namağlup lider olan Trabzonspor da 12 puanda kaldı. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER