ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Haziran 2013 Pazar 11:08

Fildişi'nde Eboue ve Drogba krizi!

Fildişinde Eboue ve Drogba krizi!

Galatasaray'ın iki Fildişili yıldızı Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, milli takımın Gambia ile oynayacağı karşılaşmanın kadrosuna alınmadı.


Fildişi Sahilleri Milli Takımı'nde büyük değişime hazırlanıyor. 2014 Dünya Kupası'nın bir adım uzağında olan Fildişi, Cumartesi günü Gambia'yı devirmesi durumunda Brezilya biletini kapacak. Kritik karşılaşma öncesinde Afrika temsilcisinde tartışma yaratan konu ise yıldız isimlerin kadroya alınmaması oldu.

Fildişi Sahilleri Teknik Direktörü Sabri Lamouchi, Gambia ve Tanzanya ile oynanacak karşılaşmaların kadrosuna, Galatasaray'ın iki Fildişili yıldızı Didier Drogba ve Emmanuel Eboue'nin yanı sıra, Liverpool'un yeni transferi Kolo Toure'yi de almadı. Fotospor'un haberine göre bu hamleler Lamouchi'nin yeni Fildişi jenerasyonunu oluşturma hamlesi olarak değerlendirilirken; başarılı teknik adam oyuncularla konuşarak böyle bir karar verdiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sabri Lamouchi; "Onlarla sürekli iletişim halindeyim. Oyuncu seçimlerindeki şeffaflığımız ve uyumumuz ortada. Karşılıklı konuşarak aldığımız bir karar." ifadelerini kullandı.

Kadroya alınmayan oyuncuların daha sonraki maçlarda kadroda olabileceğini belirten Lamouchi, Drogba konusuna da ayrı bir parantez açtı. Drogba'nın biraz dinlenmeye ihtiyacını belirten Lamouchi; "Didier, yaşının da verdiği gereklilikten dolayı dinlenmek zorunda. Çok fazla oynayamadığı geçen sezonun ardından yeni sezon için hazırlanmak zorunda. Ağustos'ta Meksika ile oynayacağımız hazırlık karşılaşmasında tekrar kadroda olabilir. O her zaman yaptığı gibi, gruptan çıkmamız için bize yardım etti ve Fildişi Sahilleri'nin sesi oldu. Ancak şimdi onun gibi başka yarışmacı oyuncular da çıkarabilmeliyiz. Bu kaçınılmaz." ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER