ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Haziran 2014 Perşembe 17:13

FIFA'dan Suarez'e tarihi 'ısırma' cezası!

FIFAdan Suareze tarihi ısırma cezası!

FIFA'nın, rakibini ısırdığı gerekçesiyle soruşturma başlattığı İtalyan futbolcu Suarez hakkındaki kararını verdi. Yıldız futbolcunun cezası herkesi şaşırttı.


FIFA, Dünya Kupası D Grubu maçında İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini'yi ısırdığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlattığı Uruguaylı forvet Luis Suarez hakkındaki kararı "mümkün olduğunca erken vereceğini" açıkladı.

FIFA tarafından yapılan açıklamada, Uruguay'ın İtalya'yı 1-0 yendiği karşılaşmanın 80. dakikasında İtalyan oyuncu Chiellini'nin omzunu ısırdığı iddiasıyla FIFA Disiplin Kurulu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Suarez hakkındaki kararın bir an önce verileceği bildirildi.

PHOTOSHOP MU KULLANILDI?

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, Uruguay Futbol Federasyonu'nun, maç esnasında çekilen Chiellli'nin omzunda diş izi bulunan fotoğrafların "photoshop kullanarak" yapıldığını iddia edeceği vurgulanıyor.

Suarez'in takım arkadaşı bir dönem Fenerbahçe forması giyen Diego Lugano ise fotoğraflarda hiç bir kanıt bulunmadığını ve olayın abartıldığını savundu.

Daha önce de rakibini ısırdığı gerekçesiyle 2 kez cezaya çarptırılan Suarez'in suçlu bulunması halinde 24 maç veya FIFA organizasyonlarından 2 yıl men cezası alabileceği vurgulanıyor.

CEZASI BELLİ OLDU

2014 Dünya Kupası'nda oynanan İtalya-Uruguay maçında rakibini ısıran Luis Suarez'in cezası belli oldu.

FIFA Disiplin Kurulu, İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini'yi omzundan ısıran Luis Suarez'e tarihi bir ceza verdi. Yıldız golcü, 4 ay futboldan ve 9 milli maçtan 9 men edildi.
Bu karar sonrası Liverpool forması giyen Suarez, 4 ay boyunca stadyumlara dahi giremeyecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER