ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 12:29

FIFA Başkanı deplasman kuralını değiştirmek istiyor

FIFA Başkanı deplasman kuralını değiştirmek istiyor

FIFA Başkanı Sepp Blatter: "Futbol 1960'lara oranla çok gelişti. Deplasmanda gol kuralı artık sorgulanmalı. Bunun bir anlamı kalmadı"


 FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde uzun yıllardır devam eden deplasmanda atılan gol avantajı uygulamasının değiştirilmesini istiyor.

FIFA'nın haftalık dergisine konuşan Blatter, 1965 yılından itibaren uygulanan play-off maçlarında deplasmanda atılan gol avantajı kuralında değişime gidilmesi gerektiğini savunarak, "Futbol 1960'lara oranla çok gelişti. Deplasmanda gol kuralı artık sorgulanmalı. Bunun bir anlamı kalmadı" ifadelerini kullandı.

Eskiden deplasman maçları rakip takımlar için daha zorlu geçmesine rağmen günümüz futbolunda UEFA ve FIFA kriterleri nedeniyle bu durumun değiştiğine dikkati çeken Blatter, "Eskiden deplasman maçları maceralı ve uzun yolculuklar nedeniyle zorluydu. Oynama koşulları statlarda farklılık gösterirdi ama şimdi böyle değil" dedi.

İkinci maçlarda konuk takıma avantaj sağlıyor

Kural nedeniyle play-off'un ikinci maçını deplasmanda oynayan takımların büyük avantaj elde ettiğini kaydeden Blatter, "İkinci maç uzatmaya giderse, deplasmanda oynayan takımın 30 dakika boyunca atacağı bir gol evsahibi takımdan daha değerli oluyor. Ayrıca, ilk maçlarda uzatmanın olmadığını hatırlatmak gerek" diye devam etti.

Başkan Blatter, bazı futbol federasyonlarının yaşanan "haksızlık" nedeniyle uygulamada değişikliğe önceden gittiğini ifade ederek, "İngiliz futbolunda turnuvaların play-off yarı finallerinde deplasmanda gol avantajı uygulanmıyor" diye konuştu.

Kural değişikliğine bazı organizasyonlarda başlanması gerektiğini vurgulayan Blatter, "Amerikan Ulusal Futbol Ligi (MLS) ve Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler (CONCACAF) Şampiyonlar Ligi'nde uygulama değişikliğine gidilebilir. Bu organizasyonlardan başlayarak deplasmanda atılan gol 90 dakika boyunca avantaj sağlayabilir ama uzatmalarda geçerliliğini yitirir" değerlendirmelerinde bulundu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER