ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2013 Pazar 21:26

FIBA Avrupa Genel Kurulu sona erdi


Galler’in Newport şehrinde düzenlenen ve TBF Başkanı Turgay Demirel’in de katıldığı FIBA Avrupa Genel Kurulu tamamlandı.

FIBA Avrupa’ya bağlı 51 ülke federasyonunun 46’sının delege ve yetkilileri ile katıldığı kurulda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve TBF Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam da yer alırken, toplantının açılış ve ‘Hoş geldiniz’ konuşmasını Galler Basketbol Federasyonu Başkanı Justin Ogleby yaptı.

Ardından FIBA Başkanı Yvan Mainini söz alıp, tüm Avrupa’nın gelecek turnuvalar için güçlü ve birlik içinde olması gerektiğinden bahsederken, “Önümüzdeki süreçte hep birlikte yeni gelişmelere liderlik etmeliyiz. Elimizdeki en önemli ürünler milli takımlar ve onların turnuvaları. Bunlar üzerine yoğunlaşıp kulüpler arası rekabetin yanında hem bize hem de kulüplere faydalı olacak milli takımlar arası sağlam bir rekabet ortamı yaratmalıyız.” dedi.

FIBA’nın şu andaki en önemli hedeflerinden birinin 2016 ya da 2020 Olimpiyatları’nda 3x3 basketbolun olimpik bir branş haline getirmek olduğunu söyleyen Mainini, ayrıca kadın basketbolunun daha da gelişmesi için farklı yollar denenmesi gerektiğini belirtti.

Ardından söz alan FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson, kısa ve uzun vadeli planlarından da bahsederken, tüm federasyonlarla işbirliği içinde olarak şu andaki tüzüğe uygun bir şekilde yola devam edeceklerini, tüm ülkelere eşit derecede hizmet ve ekonomik destek sağlayacaklarını ve ULEB ile Euroleague ile işbirliği yaparak karışık bir düzene sahip olan kulüpler arası turnuvaları için daha basit bir sistem konusunda anlaşmaya varacaklarını belirtti.

Avrupa Şampiyonaları ve altyapı şampiyonaları için gerekli olan analizlerin ve değerlendirmelerin de yapılacağını ve istekler doğrultusunda bazı değişiklikler de yapılabileceğini belirten Rafnsson, FIBA Avrupa 3x3 programının da buna dahil olduğunu söyledi. Yeni bir iletişimi planı üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Olafur Rafnsson, FIBA Avrupa’nın dünyadaki rolü ve gelişimi için ortak payda da yer alan herkes ile çalışmalarını sürdüreceklerine ve buna yeni bir komisyonun kurulmasının da dahil olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.

Ardından söz alan ve bir sunum yapan FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, asıl hedeflerinin önümüzdeki 6 ay içerisinde Avrupa Basketbol Şampiyonaları için yeni stratejiler belirlemek olduğunu belirtti. FIBA Avrupa’nın ULEB ve Euroleague ile görüşme halinde olduğunu konusunda tüm delegeleri bilgilendiren Novak, Avrupa’daki kulüpler arası turnuvaların ikiye inmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kamil Novak son olarak 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonaları için adaylık sürecinin de bu sene başlayacağını duyurdu.

FIBA Avrupa Genel Kurulu 2015 yılında Macaristan ve Romanya’da düzenlenecek olan Kadınlar Avrupa Şampiyonası ile Ukrayna’nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2015 Avrupa Şampiyonası’nın tanıtımı ve sunumları ile sona erdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER