ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2013 Cuma 07:37

Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike

Fenerbahçeyi bekleyen büyük tehlike

TFF Eski Hukuk Kurulu Başkanı Yunus Egemenoğlu UEFA'nın kararını yorumladı.


TFF Eski Hukuk Kurulu Başkanı Yunus Egemenoğlu UEFA'nın kararını yorumladı.

Egemenoğlu'nun açıklamaları şöyle:

CAS olağanüstü yargılama kararı aldı. UEFA, hızlandırılmış yargılanma yapılmasını teklif etti. ‘21 ile 23 Ağustos arasında duruşma yapalım. 28 Ağustos'ta arar çıksın' dedi. UEFA'yı tazminattan kurtaracak bu talep Fenerbahçe tarafından kabul edildi. Ön elemeleri kazanırsa ve davayı kazanırsa Fenerbahçe 29 Ağustos'taki Şampiyonlar Ligi grup kurasına katılacak. Ama burada büyük bir tehlike bulunuyor. Fenerbahçe ön elemede elenirse ve CAS'ta da davayı kaybederse Avrupa'ya gitmeme cezası bu sezon değil bundan sonraki iki seneyi kapsayacak.

"HIZLANDIRILMIŞ YARGILAMA"

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, CAS'ın, UEFA ve Fenerbahçe Kulübü'nün anlaşması sonucunda hızlandırılmış yargılama sistemiyle UEFA Tahkim Kurulu kararının yürütmesini durdurduğunu savundu.

Arslan, Fenerbahçe Kulübü tarafından açıklanan CAS kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, tedbir kararının Fenerbahçe Kulübü'nün isteğiyle alınmadığını iddia ederek, "UEFA, 'hızlandırılmış yargılama sistemini uygulayalım' demiş, Fenerbahçe de kabul etmiş. Yani bu Fenerbahçe'nin isteğiyle konmuş bir tedbir değil, UEFA'nın da uygun görerek mutabık kaldığı bir erteleme" dedi.

CAS'ın kararını gördükten sonra daha sağlıklı değerlendirme yapılabileceğini anlatan Arslan, "CAS'ın açıklaması önemli. Onu gördükten sonra değerlendirme yapılabiliriz. UEFA ve Fenerbahçe Kulübü'nün hızlandırılmış yargılama sisteminde mutabık kalmaları sonucunda sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak. Ancak, en geç 28 Ağustos'ta verilecek karardan sonra ya devam edecek ya da dışarıda kalacak" diye konuştu.

(Habertürk)

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER