ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2017 Pazartesi 10:22

Fenerbahçe'ye derbi öncesi moral

Fenerbahçeye derbi öncesi moral

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: "Galatasaray maçı öncesi var olan puan farkını koruduk. Bir nebze de olsa oraya moralli gideceğiz" "(Galatasaray derbisi hakkında) Sonuç ne olursa olsun lig orada bitmeyecek "


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 8. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenerek, mutlaka kazanmaları gereken 3 puanı aldıklarını söyledi.

Kocaman, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, hızlı bir başlangıçla oyuna başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Maç fazlasıyla da olsa zirvedeki takımla puan farkı 11'e yükselmişti. Bu yüzden mutlaka kazanmalıydık. Hızlı bir başlangıç yaptık. İkinci yarının ortalarında anlamsız bir gol yedik. Maçın dengesini 10 dakika yitirdik. Galatasaray maçı öncesi var olan puan farkını koruduk. Bir nebze de olsa oraya moralli gideceğiz."

Galatasaray derbisinin sonucunun ligin kaderini etkilemeyeceğini anlatan Kocaman, "Bizim açımızdan bu kadar puan farkı doğru değil. Devreye kadar katlanılabilir, çevirilebilir bir averajla gitmemiz lazım. İlk yarıdan sonra daha farklı olacağını düşünüyorum. Tabii yanılgılar da olabilir. Sonuç ne olursa olsun lig orada gelecek hafta bitmeyecek. Galatasaray, bizim maçımızla beraber sezon sonu ilk 4-5'te yer alacak takımlarla arka arkaya oynayacak. Bunların hepsini kazanma şansları da var ama puan durumunun normale döneceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın da puan kayıpları yaşayacağını savunan Kocaman, derbiye kazanmak için gideceklerini vurguladı.

 

- Hakem yorumu

 

Aykut Kocaman, hakemler hakkında da yorumda bulundu.

Bir basın mensubunun "Derbiyi Fırat Aydınus ya da Cüneyt Çakır yönetecek. Bu hakemlere güveniyor musunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Doğru değil, provakatif bir soru. Ülkemizde hakemlik yapan tüm isimlere güvenme arzusu içinde olan insanlardan birisiyim. Söylediğiniz isimler uzun yıllardır hakemlik yapan tecrübeli isimler. Ülkenin şu andaki futbol durumunda, doğru hakemlik yapmaları gerektiğine inanıyorum."

Aykut Kocaman, ligde geride kalan 8 hafta sonunda düşündüklerinden 4-5 puan daha az aldıklarını da sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER