ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 11:58

Fenerbahçe'nin sıkıntısı gol!

Fenerbahçenin sıkıntısı gol!

Spor Toto Süper Lig'de 7 haftalık bölümü 9 gol atarak geride bırakan Fenerbahçe, forvet hattındaki önemli oyuncularına rağmen sonuca gitmekte sıkıntı yaşıyor.


Sarı-lacivertli takımın şampiyon olduğu geçen sezon ligde attığı 72 golünün yarısına imzasını koyan Sow (15), Emenike (12) ve Webo (9), 4. yıldız hedefiyle yola çıkılan 2014-2015 sezonunun 7 haftalık bölümünde rakip fileleri toplam 5 kez havalandırdı.

Sow ve Webo, ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor ve 5. haftasındaki Torku Konyaspor maçlarında olmak üzere ikişer gol atarken, Emre Belözoğlu 3. haftadaki Gaziantepspor ve 7. haftadaki Gençlerbirliği maçlarında , Alper Potuk 6. haftadaki Galatasaray derbisinde, Kuyt da Gençlerbirliği maçında golle buluştu.

Süper Lig kariyerlerinde Webo'nun 99 maçta 42, Sow'un 80 maçta 39, Emenike'nin ise 57 maçta 27 golü bulunuyor. Takımın, gol bölgesindeki etkili oyuncularından Kuyt'ın ise 70 lig maçında toplam 19 golü var. Geçen sezonu 10 golle geride bırakan tecrübeli futbolcu, bu sezon ilk golünü Gençlerbirliği karşısında penaltıdan kaydetti.



- İç sahadaki iki galibiyet penaltılarla geldi



Kadıköy'de kazandığı puanlarla zirve yarışına tutunan Fenerbahçe, evindeki iki galibiyeti penaltı atışları sonucunda elde etti.

Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor mücadelesini Emre Belözoğlu'nun penaltı atışından kaydettiği tek golle 1-0 kazanan sarı-lacivertliler, dün akşam Gençlerbirliği mücadelesinde de ikinci yarıda yine Emre ve Kuyt ile gole çevirdiği penaltı atışlarıyla galibiyete ulaştı.



- Sezonun golleri



Ligin 7 haftalık bölümünde iki maçta gol atma başarısı gösteremeyen Fenerbahçe'nin, bu sezon aldığı sonuçlar ve gol atan futbolcular şunlar:



Maç Skor Golcüler Fenerbahçe-K. Karabükspor 3-2 Emenike, Sow, Webo Trabzonspor-Fenerbahçe 0-0 Fenerbahçe-Gaziantepspor 1-0 Emre (Penaltı) Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe 2-0 Fenerbahçe-T. Konyaspor 2-1 Webo, Sow Galatasaray-Fenerbahçe 2-1 Alper Fenerbahçe-Gençlerbirliği 2-1 Emre (Penaltı), Kuyt (Penaltı)



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER