ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2014 Cuma 12:51

Fenerbahçe’den Diego Ribas açıklaması

Fenerbahçeden Diego Ribas açıklaması

Fenerbahçe, Diego Ribas ile 3 yıllık sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.


Fenerbahçe, Diego Ribas ile 3 yıllık sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Brezilyalı oyuncuya yıllık net 3 milyon 500 bin avro ödenecek

Konuyla ilgili sarı lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Diego Ribas da Cunha ile 2014-15, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Oyuncuya sözleşme kapsamında garanti, maç başı ve primler dahil olmak üzere ödenecek yıllık ücret tutarı net 3.500.000 €’dur. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Diego Ribas kimdir?

28 Şubat 1985’te Brezilya’nın Ribeirao Preto şehrinde doğan Diego Ribas da Cunha, futbola 6 yaşında Comercial takımında başladı. Üstün yetenekleri kısa sürede fark edilen Diego, 12 yaşındayken Brezilya futbolunun en önemli takımları arasında bulunan Santos’a transfer oldu. 5 yıl Santos alt yapısında oynadıktan sonra profesyonel sözleşmeye imza atan yıldız futbolcu, 2002 yılında henüz 17 yaşındayken Brezilya liginde şampiyonluk yaşadı...

Santos formasıyla 2004 yılında bir şampiyonluk daha elde eden Diego Brezilya ekibinde 64 maçta 21 gol kaydetti. Başarılı orta saha oyuncusu 2004 yazındaysa Avrupa macerasının ilk durağı olan Porto’ya transfer oldu. Diego 2 yıl formasını giydiği Porto’yla 1 Lig şampiyonluğu, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 1 Portekiz Kupası ve 1 de Portekiz Süper Kupası zaferi yaşadı.

Brezilyalı futbolcu 2006 yılında yıldızının parlayacağı Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen’e geçti. Alman ekibinde çıktığı ilk maçta Bayern Münih karşısında lig kupası şampiyonluğu yaşayan Diego, takıma geldiği ilk ayda Almanya’da ayın futbolcusu unvanının sahibi oldu. Yeşil beyazlı ekipteki ilk sezonunda UEFA Kupası’nda yarı final oynayan Diego’ya Almanya’nın prestijli spor dergileri arasında bulunan Kicker tarafından yılın en değerli oyuncusu unvanı verildi. Diego’nun 15 Nisan’da Alemannia Aachen’e karşı yaklaşık 60 metreden attığı golse yılın en iyi golü seçildi.
Werder Bremen’deki diğer 2 sezonunda da iyi performansını sürdüren Diego, 2008-2009 sezonunda Almanya Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşadı. Alman ekibinde toplam 132 maça çıkan ve 54 gol atan Brezilyalı yıldız 2009 yılının temmuz ayında İtalyan devi Juventus’a transfer oldu. Juventus formasını 1 sezon giyen Diego 47 maçta 7 gole imza atarken yaptığı asistlerde de takımın en önemli isimleri arasında yer aldı.

Yılın Golü

2010-2011 sezonu öncesinde Wolfsburg’a transfer olan başarılı oyuncu sezonu 32 maçta 6 golle tamamladı. Bir sonraki sezon kiralık olarak Atletico Madrid’e geçen Diego Ribas İspanyol ekibinin UEFA Avrupa Ligi’nde sergilediği başarılı performansın mimarları arasında gösterildi. 2011-2012 sezonu UEFA Avrupa Ligi Finalinde Athletic Bilbao’yu 3-0 yenen Atletico Madrid’in üçüncü golünü kaydeden Diego, takımıyla Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

2012-2013 sezonunda yeniden Wolfsburg’a dönen ve 1.5 sezon Alman ekibinde forma giyen tecrübeli oyuncu 53 maçta 18 gole imza atarken geçtiğimiz ocak ayında bir kez daha kiralık olarak Atletico Madrid ’e transfer oldu.
Bu sezon Atletico Madrid ile La Liga şampiyonluğu yaşayan Diego Ribas, takımının Şampiyonlar Ligi’nde final çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Diego’nun özellikle Nou Camp’ta Barcelona’ya karşı 1-1 biten çeyrek final ilk maçında attığı müthiş gol, Atletico Madrid için yarı final kapısını araladı. Bu gol UEFA’nın yayınladığı Şampiyonlar Ligi’nin enleri listesinde yılın golü seçildi.

Yıldız futbolcu Brezilya Milli Takımı kariyerinde de önemli başarılara imza attı. Brezilya ile 2001 yılında 17 yaş altı Dünya Şampiyonu olan Diego Ribas, 2002 yılında Fransa’da düzenlenen Toulon Turnuvası’nda sambacıları zafer taşıdı. 2003 yılında ilk kez Brezilya A Milli Takımı’na çağrılan Diego, Concacaf Gold Kupası’nda gümüş madalya kazandı. Diego, Brezilya’nın 2004 ve 2007 yıllarında finalde Arjantin’i yenerek Copa America’yı kazandığı kadrolarda da yer alırken, 2008 Pekin Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ise bronz madalya elde etti.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER