ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2013 Cuma 15:29

Fenerbahçe'deki görevimiz bitmez

Fenerbahçedeki görevimiz bitmez

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonunda gerçekleştirilecek kongre öncesi açıklamalarda bulundu


Sarı lacivertli klüpte bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kongre öncesi başkanlık için yarışan iki güçlü aday Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar, basının karşısına çıkıyor.

İlk sözü Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım aldı.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları..

15 yıllık süreçte hiçbir zaman kongre ve öncesinde hiçbir Fenerbahçeli hakkında kötü konuşmadım. Hep sustum..

NEDEN ADAY OLDUM..

Herkes şunu bilsin ki 3 Temmuz'un tüm kanıtları Fenerbahçe'den temizlenmeden bizim görevimiz bitmez.

Benim yönetim kurulum, Fenerbahçeli milyonlardır. Manisa'daki kadınlardır.. Bu sadece bir seçim değil, Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'la hesaplaşmasıdır..

Topuk Yaylası'na, 3 Temmuz direnişinin başladığı yere bir türlü ısınamadılar, şaşırmadım.

F.BAHÇE ÜNİVERSİTESİ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Her projeyi eleştirebilirsiniz. Ama söz konusu eğitimse bunun eleştirilecek bir tarafı olamaz. Fenerbahçe Üniversitesi için camia, 25 milyon lirayı bulamaz diye birşey yok.. O parayı bu camia çıkarır.. Fenerbahçe Üniversitesi şimdiden hayırlı olsun..

Eğitim, seçim malzemesi yapılamaz. Tıpkı din gibi.. Bazı şeyler söyleyecektim ama, yanlış anlaşılır; o yüzden söylemeyeyim.

FENERBAHÇE'NİN TÜSİAD'A İHTİYACI YOK

Fenerbahçe'nin borçları, tüm şeffaflığıyla ortaya konmaktadır. Kulübün toplam borcu 200 milyon dolardır.

Taraftarın dişinden tırnağından artırdığıyla yaptığı Şükrü Saracoğlu'yla, Fenerium'uyla ne kadar gurur duyduğunu anlayamadılar. Fenerbahçe'nin zenginlere muhtaç olmadığını anlayamadılar.

Demokratikleşme, TÜSİAD modeliyle olmaz..

PENDİK PROJESİ

Stadımız yerinde kalacak. Pendik'teki araziye gitmeyecek. Pendik'te yapılacak tesislerde 15 - 20 adet futbol sahası düşünülüyor.

FENERLAND PROJESİ

Bu proje, rahmetli başkanımız Hasan Özaydın'ın fikriydi. 2 katlı, İstinye Park'a benzeyen, her türlü çarşısı olan, denizle bağlantılı bu projenin imarıyla ilgili yetkiler için başvurumuzu yaptık.

FENERBAHÇE BANKASI

Fenerbahçe'nin de kendi adıyla her türlü finansal işlemin yapılabileceği bir banka için girşimlerimiz başlattık. Bunlar ne benim, ne de seçim için hazırlanan projeler. Bunlar Fenerbahçe'nin projeleri.. Biz yarın kaybetsek de bu projelerin ileride yapılması gerektiğini düşünüyorum.

"FENERBAHÇE ŞİKE YAPMAMIŞTIR"

Anjiyo olmuştum, yanıma Aydınlar geldi, ona o halimle deidm ki "FB şike yapmamıştır, FB üzerine bir oyun oynanıyor" Yalnız Mehmet ALi Bey hiçbir şey ortada yokken savcılara gitti ve bir açıklama yaptı "Durum çok vahim" dedi. Belge bilgi hiçbir şey yok, o buna inandı. Ondan sonra bu süreci yanlış yönetti. O inandı, o yüzden böyle oldu.

Bu süreçle ilgili kendisine sorular sormak istiyorum.

- 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?
- FB 2010-2011 sezonunda şike yapmış mıdır?
- Şenez Erzik ile Başbakan'a gittiğiniz, Sayın Başbakan şike yapıldı mı diye sorduğunuzda siz ne cevap verdiniz?
- FB'ye başkan olabilirsem, FB'nin şike yaptığına inanıyorsan FB'nin şampiyonluk kupasını Tranzonspor'a verecek misiniz?
- FB'den puan silecek misin?
- FB'nin Avrupa kupasına gönderecek misin?
- Senin başkanlığın dönemde düzenlenen 19 maçta şike olduğunu söyleyen etik kurulu raporuyla 2. etik kurulu raporu arasındaki farkın nedeni senin görevde olmaman mı? Ne değişti?
- FB'nin tesislerine gelmemen rağmen rakip takımların maçlarında onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksın?
- Seni FB'lilerin değil de GS'lıların desteklemesi tesadüf mü?
- Sen GS'nin başkan adayı mısın? GS'daki mesai arkadaşın Lütfü Arıboğan'ı da yönetime alacak mısın? Eğer başkan olursan TFF'de yaptığın gibi GS'lılarla elele vererek FB'yi GS'ya mı katacaksın?
- Futbolcu İbrahim Akın'a lisans verme şansı olarak ancak Akın'ın yapmadığı şikeyi itiraf etmesi durumunda lisans vereceğini söyledin mi söylemedin mi?
- UEFA Müfettişi geldiğinde Lütfü Arıboğan'la kapalı kapılar arkasında neler konuştu?

Mehmet Ali Bey gazetelere ilan veriyor, ben gazetelere ilan vermeyeceğim. 1 milyar 600 milyon para ödedim size mesaj attım diye, para kulüpten mi diye sormaya başladılar. Bugüne kadar her türlü harcamamı ben kendim ödedim, kulübün hiçbir hesabında benimle ilgili bir evrak bulamazlar. Gazeteler yazdırdıkları insanları tanıyorum, onlar hakkında iki kelime söylerim rezil olurlar.

Mehmet Ali Bey FB'yi çok seviyor. O kadar çok seviyor ki şimdi size anlatacağım:

98 yılına kadar FB'ye başkan olabilemk için grupların onayını almak gerekirdi. Çünkü FB Kongresi'ne 90 yılında üye oldum. Ben başkan olana kadar 6000 üyeyle bu kulüp idare ediliyordu. Şimdi 13 bin klişiye geldik. Ben Başkan adayı olacağım, Sayın Yüksel Çağlar o zaman Aziz Yılmaz ile beraberdi. Orda konuşuyoruz, grup şu kadar adam veririm falan diyordu. Benden 1 milyon dolar istedi, biz kabul etmeidk, anlaşamadık ayrıldık. Başkan olacak adamlardan para koparmaya çalışıyorlar, bunlar FB değil, kendi ceplerini doldurmaya çalışıyorlar. Ben başka olduktran sonra benimle pazarlık ettiler, Aziz Yılmaz benimle pazarlık etti, istediklerini medyaya verdiler, ama gerçeği söylemediler, o gün o yönetimi bana sattılar, yok ettiler. Sayın Aydınlar bu Aziz Yılmaz senin yazıhanene gelip de seni tehdit etmedi mi? Senden 1 milyon dolar istedi mi? Bugün nasıl onunla birlik olursun? O zaman onun yüzünde sokağa çıkamıyordun. FB bir daha 98 yılına dönerse FB o zaman kaybeder.

Evlat acısı büyüktür, benim NTV'de söylediğim sözleri yanlış anladılar. Biz onun kötü gününde yardımcı olduk, o bize destek olmadı demek istedim ben. Başka anlamda konuşamam, vicdanen rahatsız olurum.

Acıbadem, Avrupa'ya gitti FB'nin gücü ve kendi katkılarıyla. Gittik Cannes'da ikinci olduk, üzüldük falan. Ertesi sene biz Ünilever ile beraber Bakü'de takım şampiyon oldu, Türkiye ilk kez Avrupa Şampiyonluğu getirdi, hepsi mahkemeye geldi, kupayı getirdiler. Acıbademle ortaklığı bozmak istemişler.

O arada oyuncular Mehmet Ali Bey oyuculara paralar vermiş, kombine kartları vermiş. Sonra 102 milyarı FB'den geri almış, kombineleri iade etmiş. 878 bin 755 bin lira bütün oyunculara verdiği avanslar var, toplam 981 bin 347 lira kulüpten tahsil etmiştir. Kulübü çok seviyor kendisi.

3 Temmuz süreci başlarken hiçbir şey düzgün ve doğru bir şekilde yürütülemedi. Etik kurulu raporunu UEFA'ya gönderildi, bize hiçbir şey sorulmadı. UEFA'da her şey polis fezlekesi üzerinden işledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER