ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2013 Pazar 13:52

Fenerbahçe'de oy verme işlemi başladı

Fenerbahçede oy verme işlemi başladı

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulu'da oy verme işlemi başladı.


Fenerbahçe'nin seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün sona erdi, gözler artık başkanlık seçimlerinde. Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar ve Yamen Uzun başkanlık yarışına tutuştuğu seçimde üyeler saat 17.00'ye kadar 23 sandıkta oy kullanacak.

UZUN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Fenerbahçe'de yönetim listesi oluşturamayan Yamen Uzun başkanlık adaylığından çekildi.

OYLARINI KULLANDILAR

Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar, sabahın erken saatlerinde salona gelip oylarını kullandılar.Yıldırım, "sarı"; Aydınlar, "beyaz" renkli oy pusulasıyla tercihlerini yaptılar.

YILDIRIM'IN LİSTESİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim kurulu listesi de belli oldu.

İşte listede yer alan yeni isimler:

Mahmut Uslu, Ahmet Özokur, Selim Kosif, Erhan Türkoğlu, Selim Sapan. Listede yer alan asil üyeler Abdullah Kığılı, Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağlı, Ahmet Özokur Deniz Aytöre, Turhan Şahin, Erhan , Ömer Temelli, İlhan Ekşioğlu, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, İsfendiyar Zülfükari, Tolga Deniz Aytöre oldu. Yedek üyeler ise; Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Selim Kosif, Mustafa Serdar Erkan, Yalçın Haker, Metin Doğan, Selim Sapan isimlerinden oluşuyor.

AYDINLAR'IN LİSTESİ

Daha önceden basın toplantısında 10 yönetici adayını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, diğer yönetici adaylarını da açıkladı.

Aydınlar'ın 22 kişilik yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor;

Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Selim Koray, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Dursun Ekşioğlu, Faik İçmeli, Metin Şen, Engin Keçeli, Nejat Taşdemir, Erkan Güral, Esra Kazancıbaşı Tekin, Selim Ergüder, Hasan Tanyeli, Nuri Tuna, Tankut Turnaoğlu, Mehmet Okay ve Ekrem Eray Arda.

AYDINLAR: KAZANAN

Fenerbahçe OLSUNÜlker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede oyunu kullandıktan snora basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydınlar, "Bugün Fenerbahçe kongre üyeleri Fenerbahçeliliğin sorumluluğunu yerine getiriyor. Başkan ve yönetim kurulları seçilecek. Kongre hayırlı olsun. Bizler bugüne kadar en iyi yönetim kurulu aday listesini oluşturduk. Takdir artık Fenerbahçe Kulubü'nündür. Saat 5'ten sonra sonuçları göreceğiz. Kazanan Fenerbahçe olsun." diye konuştu. Başkan adayı Aydınlar'ın kendi isteği ile oy kullanma sırasında beklemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

KİĞILI:1,5 SENE DAHA DAYANACAĞIZ

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, hatırını kıramayacağı kişiler araya girdiği için Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde yeniden yer aldığını söyledi. Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen sarı-lacivertli kulübün seçimli olağanüstü genel kurulunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kiğılı, daha önce yönetimde olmayacağını açıklamasına karşın Yıldırım'ın listesinde olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Fenerbahçe için insan her şeyi göze alıyor. Dolayısıyla yapacak bir şey kalmadı. Hatırını kıramayacağım insanlar araya girdiler. Yaşım ilerliyor ama demek ki daha 'enerjin bitmedi' diyorlar. 1,5 sene daha dayanacağız, inşallah ondan sonra istirahate çekileceğiz" diye konuştu.

Demokratik bir ortamda güzel bir seçim olduğunu kaydeden Kiğılı, şöyle devam etti: "Oy atmaya hak kazanmış 10 binin üzerinde üye var. Tahmin ediyorum ciddi bir oy atan olacak. Muhalefet ne kadar güçlü olursa, başkan adayları ne kadar fazla olursa rekabetin sonunda Fenerbahçe kazanacak. Onun için çok mutluyum. İnşallah bundan sonra daha güçlü muhalefetle, daha güçlü başkan adaylarıyla her zaman bu yarış çok daha iyi yerlere gelir ve Fenerbahçemiz kazanır. Akşam da kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe kazanacak. Kaybeden de kazananın emrine girecek. Bu kadar basit."Kiğılı, bir gazetecinin "Mehmet Ali Aydınlar 'Fenerium abartıldığı kadar kar yapmıyor' dedi. Siz bu konuda ne söyleceksiniz" şeklindeki sorusunu, "Elde rakamlar var. Açıklanan rakamlar bırak Türkiye'yi, Avrupa'da birçok kulüple başa baş dişe diş mücadele edebilecek bir Fenerium cirosu. Bir değerlendirme şirketine değer ölçüsü yapıldı, şirket '300 milyon lira değerinde' diye yanıtladı.

Gazetecinin," Aydınlar, bugün 300 milyon diyor ama yarın 30 milyon olabilir' dedi" şeklindeki sözleri üzerine de Kiğılı, "Bu yatırımların, bu ürünün karşısında Türkiye'nin 55 ilinde mağazası olan Fenerium'un birden bire geri basması nasıl olacak? Herhalde kapatacaksın. Feneriumları kapatırsan geri basar. Her an yatırım yapıyoruz. Her an Türkiye'nin her köşesinde her Fenerbahçeli'nin hizmetini sunuyoruz. Ticarette böyle bir şey var mı? Ticaretten anlamayanların söylediği sözler bunlar" diye konuştu.

USLU: İHTİYAÇ DUYDULAR BEN DE GELDİM

Mahmut Uslu Yeniden Aziz Yıldırım'ın listesinde yer alan eski yöneticilerden Mahmut Uslu ise ihtiyaç olduğu için yönetim kurulu listesinde yer aldığını belirterek, "İhtiyaç olduğunu söylediler. Gece yarısı halloldu. Fikir vardı ama niyetim yoktu. Ancak ihtiyaç olduğu için girdim. İnşallah hayırlı olur, seçimden sonra konuşmak lazım" şeklinde konuştu.

METİN ŞEN: ÇEKİŞMELİ BİR KONGRE BEKLİYORUM

Başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim kurulu listesinde yer alan eski başkanlardan Ali Şen'in oğlu Metin Şen, katılımın yüksek olacağı bir kongre beklediğini kaydederek, her iki başkan adayına başarılar diledi. Her iki adayın da ciddi projeleri olduğunu vurgulayan Metin Şen," Aziz Yıldırım'ın 15 yıllık bir tecrübesi var. Mehmet Ali Aydınlar'ın listesi içinde olduğum için söylemiyorum ama bugüne kadar gördüğüm en iyi listelerden bir tanesi. Zor bir kongre olacak. Çekişmeli bir kongre bekliyorum. İnşallah kazanan Fenerbahçe olur" ifadelerini kullandı. Metin Şen, başkan olarak kongreye giren her adayın bir avantajı olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Olağan kongreye kadar bir süreç yaşıyacağız. Kongre üyeleri ona göre oy verecek. Biz geçmişi değil geleceği oyluyoruz. Bu oylama 3 Temmuz oylaması değildir. Biz genel kurul üyeleri olarak 3 Temmuz'u sayın başkan cezaevindeyken oylamıştık. Kendisine büyük de destek vermiştik. Ancak bu kongre gelecek için önemli bir kongre."

Haber günclleniyor...

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER