ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Haziran 2013 Pazartesi 22:42

Fenerbahçe ve Beşiktaş Disiplin Kurulu'nda!

Fenerbahçe ve Beşiktaş Disiplin Kurulunda!

UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın disiplin kuruluna sevkedildiğini açıkladı.


UEFA; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini resmi internet sitesinden açıkladı.

Fenerbahçe ve 5 yöneticisi; Beşiktaş ve 2 yöneticisi, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Fenerbahçe'nin 2 yıl UEFA maçlarından men edilmesi talep ediliyor. Fenerbahçe, 20 Haziran'da savunma verecek.

Fenerbahçe Kulübü'nden Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"UEFA Disiplin Müfettişinin 2011 yılında açılan dosyaya ilişkin hiçbir savunma ve delilin yer almadığı, çeşitli kaynaklardan alınmış iddia dayanakları ile tanzim edilmiş raporu tarafımıza ulaşmış olup sonuç kısmında,

AZİZ YILDIRIM VE 5 YÖNETİCİ DE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

1) Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Sayın Alaeddin Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu(Kulüp YK Üyesi) ve Sayın Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte,

2) Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahumiyeti talep edilmekte,

3) Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte,

FENERBAHÇE'YE 2 SEZON UEFA'DAN MEN CEZASI

4) Anılan sebeplerle Kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir.

Aynı yazıda konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenerek, UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nun 22.06.2013 tarihli toplantısında konuyu değerlendireceği ifade edilmektedir.UEFA Müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık Kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulunda duruşma talep edilmektedir."

BAŞKAN ADAYI ADALI DA LİSTEDE

Beşiktaş'ta önümüzdeki genel kurulda başkanlık için yarışacak isim olan Serdar Adalı ve Tayfun Havutçu UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

BEŞİKTAŞ DA KAP'A BİLDİRDİ

Konuyla ilgili Beşiktaş Kulübü de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) özel durum açıklaması gönderdi. KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Haziran 2013 tarihinde UEFA tarafından Şirketimize yapılan yazılı bildirime göre; 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor takımları arasında Kayseri’de oynanan 49. Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle eski asbaşkanımız Serdal Adalı ve eski antrenörümüz Tayfur Havutçu ile birlikte şirketimiz aleyhine 03 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 Sezonu talimatı idari kriterlere aykırılık iddiasıyla şirketimiz ile yukarında adı geçenler Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunmaktadır.

UEFA Disiplin Müfettişi’nin sunmuş olduğu raporda 3 adet iddiası bulunmaktadır.

1. Beşiktaş 2013/2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek,

2. Disiplin Talimatının ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak Disiplin Kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş'a karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek,

3. Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulamak.

Bu disiplin süreciyle ilgili olarak Şirketimizin ve adı anılan ilgililerin 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma hakları söz konusu olup, konu ile ilgili kararın 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle verileceği bildirilmiştir." denildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER