ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2013 Cuma 19:16

Fenerbahçe TV görmedi

Fenerbahçe TV görmedi

Fenerbahçe başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, basın toplantısı düzenlediği sırada Fenerbahçe TV, bu açıklamaları yok saydı.


Fenerbahçe'de seçimli genel kurul öncesi Fenerbahçe TV, Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamalarını canlı olarak ekranlara getirmedi. Bugün Saat 14:00'teki Aziz Yıldırım'ın basın toplantısını canlı olarak ekrana getiren FB TV'nin, Aydınlar'ın açıklamalarını yok sayması dikkatlerden kaçamadı. Aydınlar açıklama yaptığı sırada, Fenerbahçe'nin resmi yayın organında futbol takımının Bursa'ya iniş görüntülerine yer verildi. Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi ayrıca Ali Koç'un açıklamalarını da manşetten gördü.

  Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, kulüpte birçok sorunlar olmasına rağmen kendisinin asla umutsuz olmadığını, şeffaf ve demokratik bir yapı oluşturarak bu sorunları çözeceklerini söyledi.

Aydınlar, hafta sonu gerçekleştirilecek kongre öncesi Four Seasons Hotel Bosphorus'ta düzenlediği basın toplantısında, başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleriyle ilgili bilgi verdi.

"Beş yıldızlı bir Fenerbahçe" oluşturmayı amaçladıklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar, "Ben kesinlikle en ufak umutsuzluk taşımıyorum. Tüm bu karamsar tablo kimseyi korkutmasın. Durum kötü ama umutsuz değil.

enerbahçe'nin olduğu yerde her zaman umut vardır. Yeter ki bu kulübün bütün bileşenleri çözüm için bir araya gelsin, ortak akıl devreye girsin. Yeter ki kavga ve gerilim kültürü değil çözüm ve sinerji kültürü hakim olsun" dedi.

Sarı-lacivertli kulüpte bir vizyon değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan başkan adayı Aydınlar, "Kurumsal duruşla, çağdaş, çözüm odaklı anlayışı yeniden kazanarak sorunlar üzerine gittiğimiz takdirde, güzel günlerin çok ama çok yakın olduğunu düşünüyorum. Çözüm, yeni bir vizyonu ortaya koyup yepyeni bir başlangıçla adımlar atmaktan geçmektedir" diye konuştu.

- "Beş Yıldızlı Bir Fenerbahçe"

Mehmet Ali Aydınlar, projelerini de "Beş Yıldızlı Bir Fenerbahçe" başlığıyla tanıttı.

Her anlamda beş yıldızlı olmanın en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Aydınlar, "Fenerbahçe, sadece başarıya odaklı kalmamalı. Başarının yanında tüm spor kulüplerin örnek alacağı, imreneceği bir kurumsal yapı ortaya koymalı. Fenerbahçe'nin büyük taraftarı, büyük bir kaynağı her yıl takımına aktarıyor. Bu paranın değerini bilmek, onların gözünden tırnağından artırdığı kaynağı en iyi şekilde kullanmak bizim en önemli görevimiz olacak" ifadelerini kullandı.
Mevcut yönetim anlayışının kimseyi karıştırmadan, kaynakları sanki kendisine aitmiş gibi yönettiğini savunan başkan adayı Aydınlar, şunları söyledi:

"Herkesten gizlenmeye çalışılan bu tabloyu en kısa sürede çözmek zorundayız. Yapacağımız ilk iş, kulübümüzün içinde bulunduğu durumun net fotoğrafını çıkartmak ve bunu tüm camiayla paylaşmak olacak. Uluslararası denetim kurumlarıyla oluşturulacak düzenle kongremizi ve camiamızı gelişmelerden haberdar edeceğiz. Herkesin rahatlıkla takip edeceği, şeffaf yapı kuracağız. Bunu tüm camiamızla birlikte uygulayacağız. Proje ortaya koyan her üyeyi dinleyeceğiz. Taraftarlardan gelen görüşleri göz ardı etmeyeceğiz."

Fenerbahçe'nin organizasyonla ilgili sorunlarının büyük bölümünün mevcut yönetim anlayışından kaynaklandığını iddia eden Aydınlar, şu ifadeleri kullandı:

"Sürekli kontrol etme arzusu, tek başına yönetme isteği her alanda organizasyonun işleyişine engel oluyor. Takım çalışmasını, sorumlulukların eşit şekilde dağılmasını esas alacağız. Fenerbahçe'den yetişen her değere sahip çıkacağız. Her kongrede tekrarlanıp, sonradan unutulan projeler ortaya koymayacağız. Fenerbahçemizin geleceğini tesis ederken bizden sonraki yönetimlerin de bu işi bayrak yarışı görüp yüreklenmelerini, aynı şekilde devam etmeleri için sistem kuracağız. Fenerbahçe Kulübü'nde başkanlık maksimum 3 dönem yapılabilecek. Bu amaçla ilk işimiz tüzük değişikliğine gitmek olacak. Tüzüğümüzü modern ve demokratik bir hale getireceğiz. Fenerbahçe insanların şahsi malı sattıkları bir yapı olmayacaktır."

- "Teknik adamlarımızın ağır yüklerini paylaşacağız"

Mehmet Ali Aydınlar, günlük başarıları değil, istikrarlı başarıları hedefleyeceklerini dile getirdi.
Beraber çalışacakları teknik ekiplerin ağır yüklerini paylaşacaklarını kaydeden Aydınlar, "En iyi ekiplerle çalışacağız. Onların kabusları, stres kaynakları asla olmayacağız. Altyapıları 10 yıllık vizyona göre oluşturacağız. Dünyayla rekabet edebilir hale getireceğiz. Özellikle ülkede öne çıkan, futbol, basketbol ve voleybolda her zaman Avrupa sahnesinde yer alacak takımları oluşturacağız. Şampiyonlar Ligi kategorilerinde her yıl en az çeyrek final ve yarı final noktasında olacağız" ifadelerini kullandı.

- İhraç olan üyelere dönüş yolu

Aydınlar, başkan olması halinde, geçmişte ihraç edilen kongre üyelerinin kulübe yeniden kazandırılacağını açıkladı.
Mevcut yönetimin attığı tüm köprüleri yeniden kurmaya çalışacaklarını anlatan Mehmet Ali Aydınlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi içimizdeki sosyal barışı sağlayacağız. Fenerbahçe'nin bugün en çok buna ihtiyacı var. Tüzüğümüzde yapacağımız değişiklikle çağdaş ve demokratik ortamın oluşmasını sağlayacağız. Böylece ihraç olan tüm üyelerimizi yeniden kulübümüze kazandıracağız. Çok sesliliği artırıp, iç barışı yeniden kuracağız. İhraç mekanizmasını zorlaştırıp demokratik bir çizgiye getireceğiz. Avrupa'daki imajımızı düzeltmek için yapıcı çalışmalarda olacağız. Fenerbahçemizin tüm medya kurumlarının en modern yapılarına dönüşmesini sağlayacağız. Her sese açık, eleştiriye de yer veren gerçek medya kuruluşu olmalarını sağlayacağız. Merkezinde sevgi olan güçlü kurum oluşturacağız. Dijital medyada her konuda bir numara olacağız. Fenerbahçemizin gücünü, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu tüm alanlara taşımak zorundayız. Çok daha iyi Fenerbahçe için sosyal kampanyalar düzenleyeceğiz. Çocuklarımızın da gurur duyacağı Fenerbahçe'yi yaratacağız."

- Uluslararası hedefler

Başkan adayı Aydınlar, tüm konularda uluslararası alanda yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Fenerbahçe'yi Avrupa'nın sayılı kulüplerinden biri haline getirmek istediklerini belirten Mehmet Ali Aydınlar, "Avrupa'nın ilk beş kulübünden biri olmak için çalışacağız. Bugün 2013. Artık Fenerbahçe'yi uluslararası arenada farklı konumlandırma zamanıdır. Hedeflerimizi bugünden koymadığımız takdirde başarı gelmez. Biz şimdiden hedefimiz koymuş durumdayız" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER