ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2013 Perşembe 15:29

"Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi kurasına katılacak"

"Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi kurasına katılacak"

Aziz Yıldırım FB TV'de yaptığı açıklamada önümüzdeki sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağını belirtti.


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sarı-lacivertli kulübün yarın çekilecek olan Şampiyonlar Ligi kurasına katılacağını duyurdu.

İşte Aziz Yıldırım'ın o şaşırtan açıklaması;

"Hepimiz çok üzüldük. Üzlüyoruz da yaşadık çok zor şeyler. Dün futbolcularımız açıklamaları kongre üyelerinin ve taraftarın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İçeride hayinlerde var ama zamanla bunlar temizlenecektir. Fenerbahçe bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde devam edecektir yoluna. Bütün avukatlarımıza teşekkür ediyorum bütün Türkiye ve Dünya görecektir hepimize hayırlı olsun diyorum" dedi.


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


CAS FENERBAHÇE'NİN CEZASINI DURDURDU

Fenerbahçe Avrupa'da mücadele edecek. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "UEFA Tahkim Kurulu tarafından kulübümze verilen 2 yıllık UEFA müsabakalarından men cezası CAS tarafından durdurulmuştur."  ifadeleri kullanıldı.

PEKİ AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMASI NE ANLAMA GELİYOR

Fenerbahçe'nin 2, Beşiktaş'ın ise 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından, iki kulüp de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. CAS da dün yaptığı resmi açıklamayla iki kulübün başvuru dilekçelerinin kayda alındığını bildirdi.

Bu gelişmenin ardından UEFA; Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki nihai kararını vermesi için CAS'a 3 tarih verdi. UEFA tarafından CAS'a gönderilen yazıda "İki kulüple ilgili kararınızı 30 Temmuz, 8 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinden birinde verebilirsiniz" denildi. Söz konusu tebligatlar kulüplere de gitti.

Yani bu tarihleri kulüpler de kabul ederse işleyiş normal seyrinde gidecek. İki takım da yarınki Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kuralarına katılabilecek. Hatta maçlara bile çıkabilecek.

Ancak bu 3 tarihten birinde verilen kararda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezaları bir kez onanır kulüpler CAS tarafından "suçlu" bulunursa iki ekip de Avrupa'dan men edilecek.

Oynadıkları maçlar "geçersiz" sayılıp yerlerine Türkiye'den başka takımlar gidecek.

Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklama;

UEFA Tahkim Kurulu'nun Kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur.

FENERBAHÇE'NİN TEDBİRİ NEDEN KALKTI?

Eski Tahkim Kurulu üyesi Doçent Doktor Nihat Güman, Aziz Yıldırım'ın Şampiyonlar Ligi kurasına katılıyoruz açıklamasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Güman, "CAS, Fenerbahçe'nin başvurusuyla ilgili olarak 28 Ağustos'a kadar karar alacak. UEFA bu nedenle tedbiri kaldırma kararı aldı. Çünkü UEFA risk almak istemiyor. Alyehte kararda ağır tazminat ödeyebilir. Fenerbahçe, ön eleme kurasına katılacak. Fakat 28 Ağustos'ta CAS, Fenerbahçe'ye ceza kararı verirse, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden çıkacak yerine Bursaspor gidecek. UEFA bu konudaki belgeleri Fenerbahçe'ye bu sabah yolladı" şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER