ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Nisan 2014 Pazar 21:02

Fenerbahçe şampi...

Fenerbahçe şampi...

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında lider Fenerbahçe, Antalyaspor'u 4-1 yendi.


66 puana ulaşan sarı-kanarya haftaya Beşiktaş'ı yenerse şampiyonluğunu resmen ilan edecek.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Caner Erkin, 38 ve 83'te Kaldec, 90+4'te Sow kaydetti. Antalya'nın tek golü ise 31'de Isaac'ten geldi. Öte yandan 90+3'te Serkan Balcı kırmızı kart gördü.

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 5 oyuncusunun kart cezalısı olması nedeniyle, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor ile yaptıkları mücadelede kadrosunda zorunlu rotasyona gitti.

Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Emre Belözoğlu'nun yanı sıra bu sezon 4. sarı kartlarını alan Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal ve Emenike, Kadıköy'deki karşılaşmada forma giyemedi.

Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısı, orta alanda Emre'nin yerine Salih Uçan'ı, sağ bekte Gökhan'ın yerine Mehmet Topuz'u, savunmanın ortasında Bekir'in yerine Kadlec'i, forvette de Emenike'nin yerinde Webo'yu görevlendirdi. Orta alanda Mehmet Topal'ın boşluğu ise Selçuk Şahin ile dolduruldu.

Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal'ın sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunu 17 futbolcudan oluşturan sarı-lacivertli ekipte, eksikler nedeniyle altyapıdan genç isimler İbrahim Serdar Aydın, Muhammed Akarslan ve Mehdi Akgül yedekler arasında bulundu. Yabancı kontenjanına takılan Cristian ve Holmen de maç kadrosuna giremedi.

Haftalar sonra ilk 11'de

Fenerbahçe'de eksiklerin çokluğu nedeniyle ilk 11'de şans bulan Selçuk Şahin, Süper Lig'de 20 hafta sonra maça başlayan kadroda yer aldı.

Fenerbahçe'nin ligin 8. haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendiği maça ilk 11'de başlayan tecrübeli orta alan oyuncusu, o maçtan sonra forma şansı bulduğu 8 lig mücadelesinde son dakikalarda oyuna dahil edilmişti.

Emenike'nin yerine görev alan Webo ise ligde 9 maç sonra ilk 11 fırsatı yakaladı. 19. haftada Eskişehirspor maçına ilk 11'de başlayıp 38. dakikada sakatlığı nedeniyle oyundan alınan Kamerunlu golcü, uzun süren sakatlık döneminin ardından ligde son 3 maçta son dakikalarda forma şansı bulmuştu.

Sarı-lacivertli ekipte, Mehmet Topuz 6, Kadlec 4, Salih Uçan da 1 hafta aradan sonra ilk 11'e girdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü tribünleri selamladı

Teknik direktör Yanal, taraftarların ısrarlı tezahüratları üzerine karşılaşma öncesi tribünleri selamladı.

Migros kale arkası tribünündeki taraftarların "Volkan hocayı buraya getir" şeklinde uzun süren tezahüratının ardından soyunma odasından sahaya çıkan Yanal, tribünlerin önüne kadar gitti. Taraftarların "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" şeklindeki tezahüratlarına alkışlarla karşılık veren Yanal, aynı şekilde Türk Telekom kale arkası tribününe de giderek kendisine verilen desteğe karşılık verdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER