ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Haziran 2014 Salı 10:35

Fenerbahçe hükümete böyle teşekkür etti!

Fenerbahçe hükümete böyle teşekkür etti!

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 'yeniden yargılama' kararı sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı aradı. Uslu, ''CAS da bunu dikkate alacaktır. Avrupa'ya gitme konusunda umudumuz artıyor" dedi.


Mahmut Uslu, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği yeniden yargılama kararını, "Türk sporunun üzerindeki kara lekeyi kaldıracak bir gelişme. Sadece Fenerbahçe 'nin değil diğer kulüplerin de hakkındaki iftiralar temizlenecek" sözleriyle değerlendirdi.

Kararın ardından, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı aradığını belirten Uslu, "Adalet Bakanı nezdinde tüm Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne teşekkür ediyoruz. Bu, kamu vicdanının hakim olması açısından önemli bir adım. Diğer davalardaki sanıkların da adil mahkemelerde yargılanmasını diliyoruz. Gerçekler ortaya çıksın" dedi.

''AVRUPA'YA GİTME KONUSUNDA UMUDUMUZ ARTTI''

Sabah Gazetesi'nden Volkan Demir'in haberine göre; Avrupa'da yürütmenin durdurulması konusunda ellerinin güçlendiğini kaydeden Uslu, "İki kez UEFA'yla konuştuk. Şimdi bu kararın ardından elimiz güçlendi. İsviçre Federal Mahkemesi, UEFA'dan aldığımız 2 yıllık cezanın yürütmesini durdurup durdurmama konusunda bir karar açıklayacak. Şayet Federal Mahkeme'den yürütmeyi durdurma kararı alabilirsek, bizim için yeni bir yol açılacak. O zaman , gelecekte tazminat hakkı doğurabilecek bir durum oluşacak. CAS da bunu dikkate alacaktır. Avrupa'ya gitme konusunda umudumuz artıyor" diye konuştu.

BORSADAKİ HİSSELERDE SERT DALGALANMA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılanmasının yenilenmesine karar vermesi, borsadaki hisselerde sert dalgalanmalara neden oldu.

Güne 37.45 liradan başlayan Fenerbahçe hisseleri, kararın açıklanması öncesinde yüzde 3 yükselerek 38.60 liraya çıktı. Kararın ardından gelen sert satışlarla yüzde 10.6 düşerek 34.50 liraya inen Fenerbahçe hisseleri, bu seviyenin ardından yüzde yüzde 10.4 yükselerek 38.10 liraya çıktı.

Hisselerin günlük primi yüzde 1.74'te kaldı. İlk seansta 139.3 bin adet olan işlem miktarı, ikinci seansta 2.6 milyon adeti geçti. Hissedeki toplam işlem hacmi 104.3 milyon TL oldu. Hissede karar öncesi yaşanan yükseliş, kararın önceden bilindiği izlenimini doğurdu.

TFF VE KULÜBÜN İTİRAZ HAKKI VAR

Mahkeme, savcılığın yanı sıra TFF, Trabzonspor, Altay ve Bucaspor kulüplerine 7 gün içinde itiraz haklarının olduğunu bildirdi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER