ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2014 Cuma 22:42

Fenerbahçe gol oldu yağdı

Fenerbahçe gol oldu yağdı

Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Kardemir Karabükspor'u 4-0 yenerek sezonun son iç maçını kazandı.


Süper Lig'in 33.haftasında haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Karabükspor'u 4-0 mağlup etti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem İlker Meral'in düdük çaldığı maçta Fenerbahçe, maça Kardemir Karabükspor'lu oyuncuların alkışları arasında çıktı. Sarı-lacivertli ekip rahat bir karşılaşma sonunda Kardemir Karabükspor'u 14. dakikada Moussa Sow, 41. dakikada Raul Meireles, 43. dakikada Emre Belözoğlu ve 90. dakikada da Webo'nun golleriyle 4-0 mağlup etti.

Bu galibiyetle puanını 71'e çıkaran Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor maçıyla da sarı lacivertli taraftarlara veda etti. Fenerbahçe, 11 Mayıs Pazar günü yine aynı yerde şampiyonluk gecesi düzenleyecek. Fenerbahçe puanını 71'e çıkardı ve maç fazlası ile en yakın rakibi Galatasaray'ın 12 puan önünde yer aldı.

Goller: Dk. 14 Moussa Sow, Dk. 41 Meireles, Dk. 43 Emre, Dk. 90 Webo (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 48 Samba Sow (Kardemir Karabükspor), Dk. 68 Caner Erkin (Fenerbahçe)

 

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Emre, Kuyt, Sow, Emenike

Kardermir Karabükspor: Waterman, Erdem, Murat, Yiğit, Emre, Ahmet İlhan, S.Sow, Beykan, Furkan, Carioca, İlhan

5. dakikada Mehmet Topal'ın cezasahası dışından sert şutu üstten auta gitti.
14. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada sol kanata atılan topa hareketlenen Emenike'nin ortasında Meireles'in vuruşu savunmadan sekti. Pozisyonda topu önünde bulan Sow, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti. 1-0. Golden sonra tüm oyuncular yedek kulübesinin önüne gelerek teknik heyetle birlikte gol sevinci yaşadı.
17. dakikada Kuyt'ın sağ çaprazdan sert şutunu kaleci çeldi. Pozisyonu takip eden Sow'un yakın mesafeden sert şutu kaleci Waterman'a çarparak kornere gitti.
30. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında Kuyt, daha müsait durumdaki Meireles'i gördü. Bu oyuncunun vuruşu az farkla yandan auta gitti.
32. dakikada Meireles'in cezasahası dışından sert şutunu kaleci Waterman, son anda kornere tokatladı.
40. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Bu dakikada Kuyt'ın pasında topla buluşan Sow, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Waterman'ın çeldiği pozisyonda Kuyt, kafayla tamamladı. Ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
41. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Caner'in soldan ortasında ön direkte Emenike'nin vuruşunu kaleci çeldi. Boşta kalan topu takip eden Meireles, yakın mesafeden sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 2-0.
43. dakikada Fenerbahçe'nin üçüncü golü geldi. Bu dakikada soldan Sow'un cezasahası içine yaptığı ortada Emre'nin volesinde yere çarpan top kalecinin üzerinden filelere gitti. 3-0.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER